FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 1-0 / DERBY INTRERUPT

Ce urmează?

Articol de - Publicat joi, 27 martie 2008 00:00

CCA va decide azi dacă Deaconu a procedat regulamentar suspendînd derby-ul

Cum a fost posibilă răsturnarea spectaculoasă de situaţie în cazul derby-ului suspendat? Rapid a invocat o eroare de procedură în decizia lui Deaconu de a opri jocul în minutul 73: "Modul în care arbitrul a întrerupt meciul a fost neregulamentar".

Pont de la Crăciunescu
După ce Copos a participat la o emisiune la Kanal D alături de Crăciunescu, rapidistul a percutat la una dintre explicaţiile fostului arbitru. "Poţi opri un joc imediat dacă ai fost lovit. Dacă doar se aruncă obiecte, îl poţi întrerupe numai după ce anunţi 3 minute. Deaconu n-a oprit imediat jocul după ce a primit bricheta în cap, ci a decis să reia partida. Aşa a povestit Mircea Sandu. După ce a văzut că se aruncă din nou, a fluierat finalul. Dacă s-a întîmplat aşa, atunci trebuia să arate cele 3 minute".

Comisia de Disciplină s-a blocat
Imediat, Copos şi-a dat seama că dacă arbitrul a scris în raport exact ce a povestit Mircea Sandu, atunci decizia lui e neregulamentară şi poate fi atacată. Exact acest lucru l-au făcut ieri reprezentanţii Rapidului, moment în care membrii Comisiei de Disciplină s-au blocat şi au decis: "Cazul nu e de competenţa noastră, trebuie să-l lămurească mai întîi Comisia Centrală a Arbitrilor. În funcţie de răspunsul ei, vom decide în şedinţa de vineri, la ora 12:00".

Cine va judeca azi

Comisia Centrală a Arbitrilor va decide astăzi dacă procedura de oprire a meciului a fost sau nu regulamentară. CCA conţine 7 membri, însă o decizie de acest gen o pot lua şi doar 3 dintre ei, adică preşedintele Gheorghe Constantin, unul dintre cei doi vicepreşedinţi (Marcel Lică, Nicolae Grigorescu) şi Dan Petrescu.

Ce se va întîmpla dacă...

...CCA va decide că Deaconu a procedat regulamentar?
- cel mai probabil, Comisia de Disciplină va decide ca Steaua să cîştige meciul la "masa verde". În plus, terenul Rapidului va fi suspendat

... CCA va decide că Deaconu a procedat neregulamentar?
- Regulamentele şi Statutele FRF nu prevăd absolut nimic în acest caz. Un personaj important din fotbalul românesc a explicat aseară: "S-ar putea da 3-0 pentru Steaua la şi Deaconu să fie suspendat pentru eroarea de procedură. La fel de bine s-ar putea decide continuarea meciului din minutul 73 pentru că a fost întrerupt după o procedură neregulamentară. Toate par logice, dar în regulament nu găseşti nimic".

"Cazul s-a amînat pentru vineri din cauza incompetenţei comisiei, pe care noi am demonstrat-o! E valabil şi pentru Comisia de Apel. Unde vrem să ajungem? E secret, face parte din strategia de apărare! Dreptatea e de partea Rapidului şi vineri vom învinge!"
- George Copos

"Am fost întotdeauna optimist că vom cîştiga, legea va triumfa! Trebuie soluţionate unele aspecte care nu sînt de competenţa acestei comisii"
- Gheorghe Florea, avocatul Rapidului

"Nu s-a decis nimic. S-a amînat, mai multe nu pot să spun" - Valeriu Argăseală

"Rapid a avut cel mai tare avocat din România! Cine ştie ce probe au avut dacă au reuşit să amîne decizia?" - Dumitru Dragomir

Raportul îl încriminează pe Deaconu
Esenţial devine acum raportul arbitrului. Surse gsp susţin că Deaconu a scris: "După ce am anunţat că opresc meciul dacă se mai aruncă încă o dată din tribune, s-au aruncat din nou obiecte. De aceea am decis să fluier finalul". Cum pentru acest lucru regulamentul prevede că partida poate fi suspendată abia după ce arbitrul acordă 3 minute, rezultă că raportul îl încriminează pe Deaconu, care aseară a părăsit sediul LPF extrem de nervos.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (190)
 •  28 Martie 2008, 00:59

Ce atatea frectii la picior de lemn? Pe teren a fost 1-0 pentru Rapid, restul este disperare stelisto-ciobaneasca.

 •  27 Martie 2008, 19:51

decizia a dat-o basescu in momentul in care la premiat pe deaconu, deci 0-3

 •  27 Martie 2008, 18:50

Nu mai comenteaza nimeni?

Vezi toate comentariile (190)
Comentează