FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

EXCLUSIV // FC U CRAIOVA pe stadionul „Ion Oblemenco”! 3 motive pentru care echipa lui Mititelu tot nu se califică să intre pe noul stadion, deși Primăria Craiova schimbă contractul: „E o PĂCĂLEALĂ!”

Articol de - Publicat marti, 26 februarie 2019 17:29

EXCLUSIV // FC U CRAIOVA pe stadionul „Ion Oblemenco”! Informația că Primăria Craiova vrea schimbarea contractului de asociere cu CS U Craiova, clubul din Liga 1, referitor la stadionul „Ion Oblemenco”, s-a răspândit rapid și a reaprins visul fanilor echipei din Liga a 3-a de a o vedea pe FC U Craiova pe noua arenă.

Totuși, Adrian Mititelu mai are de așteptat până va putea juca pe cel mai important stadion al orașului. 

  • Noul contract va fi semnat pe o perioadă de 15 ani!

Iată, punct cu punct, ce prevede noul proiect al Consiliului Local, care va fi votat joi, de 27 de consilieri, și care are șanse mari să fie aprobat: 

CS U CRAIOVA PUSĂ SĂ PLĂTEASCĂ UN NOU BAREM

La un an și jumătate de la inaugurarea noii arene, formația care se luptă la titlu în Liga 1 va trebui să plătească de acum cel puțin 45.000 de lei pentru fiecare meci jucat acolo. 

  • În noul contract se arată că Primăria va încasa 10% din banii pe biletele pe care Craiova le vinde pentru meciurile de acasă, însă nu mai puțin de 45.000 de lei. Astfel, și în cazul în care echipa va juca fără suporteri, va fi obligată la plata celor aproximativ 10.000 de euro. 
  • Echipa lui Mihai Rotaru va plăti meci de meci baremul fix aferent competiției, iar la finalul sezonului va mai achita Primăriei diferența din cota parte din bilete. 
  • De asemenea, baza de pregătire din Lunca Jiului, aflată în plin proces de modernizare, va putea fi folosită de CS U contra cost.
  • Pentru un meci din cupele europene, echipa organizatoare va trebui să plătească 111.140 de lei. Noutatea e căspre deosebire de vechiul contract, unde era stipulată doar echipa Craiovei cu drept de exclusivitate, acum aici poate veni să joace orice echipă angrenată în Europa, inclusiv rivala FCSB, lucru confirmat de autoritățile locale. 

FCSB DA, FC U Craiova BA!

Aici apare și paradoxul din noul proiect gândit de edili: steliștii vor putea juca de joi la Craiova, dar nu și echipa lui Mititelu din Liga a 3-a, cel puțin nu momentan!

Conform surselor GSP, FC U Craiova tot nu va putea evolua pe noua arenă, întrucât la paragraful care se referă la alte entități care pot susține meciuri pe noul „Oblemenco” trebuie îndeplinită una dintre următoarele trei condiții obligatorii:

  • să joci în Liga 1
  • sau în șaisprezecimile Cupei
  • sau în cupele europene

Cum în acest moment echipa lui Mititelu abia încearcă să intre în Liga a 2-a și e deja out din Cupă, băieții lui Napoli mai au de așteptat cel puțin un an până vor simți sub crampoane iarba de pe „Oblemenco”. 

În cazul în care formația din Liga a 3-a va ajunge să se „califice” pentru a juca pe stadionul central, va fi nevoită să-i acorde prioritate grupării din Liga 1 și nu va putea juca acolo în săptămâna în care CS U are meci, deoarece va fi stipulat că arena va putea găzdui un singur eveniment sportiv pe săptămână.

De precizat că acordul în vigoare dintre edili și CS U Craiova, încheiat în 2017, a fost atacat în instanță de Adrian Mititelu. 

Șeful formației din Liga a 3-a a reacționat pentru GSP.RO și crede că este doar o nouă găselniță pentru a scăpa de procesul cu el:

"Ei fac acest contract pentru că vor să scape de clauzele care le fac probleme în plângerile mele. Eu oricum nu pot juca, din cauza condiției că trebuie să fiu în Liga 1. Liberalii îmi spun că e o păcăleală și că nu mă vor lăsa să joc acolo".

În schimb, oficialitățile susțin pentru GSP că trebuiau să se facă aceste modificări din punct de vedere legal pentru că precedentul contract era semnat între vechile denumiri. Formația lui Mihai Rotaru și-a schimbat între timp numele, iar stadionul din Craiova se va numi de joi Complexul Sportiv Craiova - Stadion de Fotbal.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (84)
fcu1948
fcu1948  •  28 Februarie 2019, 15:56
Postat de thebluestlion pe 28 Februarie 2019, 01:03

Amin!

Prostii se susțin intre ei și se coalizează: faci echipa buna cu kaloogarul. Este și normal, sunteți plămăditi din același aluat, al prostiei incomensurabile!

fcu1948
fcu1948  •  28 Februarie 2019, 15:52
Postat de kaloogarele pe 27 Februarie 2019, 17:28

mititelu' e o uscatura a societatii oltene, care printr-o conjunctura nefasta a ajuns sa puna labele murdare pe universitatea. problema cu feceu e ca specimene ca mititel pentru el reprezinta nu numai normalu', da' chiar crema si nobilimea, un ideal in viata si un model de urmat. de aia sint periculasi mititeii, ei sint un fel de clan interlop

Prostia ta este nelimitată, degeaba ai cap dacă nu-l folosești. Continua sa aberezi și sa produci Inepții, asta este tot ceea ce poți face.

thebluestlion
thebluestlion  •  28 Februarie 2019, 01:03
Postat de kaloogarele pe 27 Februarie 2019, 17:28

mititelu' e o uscatura a societatii oltene, care printr-o conjunctura nefasta a ajuns sa puna labele murdare pe universitatea. problema cu feceu e ca specimene ca mititel pentru el reprezinta nu numai normalu', da' chiar crema si nobilimea, un ideal in viata si un model de urmat. de aia sint periculasi mititeii, ei sint un fel de clan interlop

Amin!

Vezi toate comentariile (84)
Comentează