FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB dispare: faliment, apoi Clinceni! Sursele GSP descriu planul șocant al lui Gigi Becali :O

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 octombrie 2018 00:00

Vasile Geambazi, nepotul lui Becali, a preluat divizionara secundă de lângă București, Academica Clinceni. În cazul unei noi înfrângeri în fața lui Talpan, în procesul pentru despăgubiri, Gigi are de gând să-și mute jucătorii importanți la Clinceni!

Vasile Geambazi îi returnează lui Becali acțiunile de la FCSB, supărat că Gigi s-a băgat și peste el, în centrul de tineret, și l-a impus pe Pompiliu Stoica antrenor al echipei a doua a clubului.

Știrea asta a împânzit site-urile de sport ieri și a fost confirmată parțial de familia care conduce vicecampioana. "Vasi se alintă", a spus Gigi.

Pretextul Anamaria

Nepotul a explicat că se retrage din acționariat din cauza unui conflict de interese, din moment ce el va deveni acționarul majoritar al FCSB Academy, un club distinct care ar urma să concureze în competiții și cu grupele obișnuite de la FCSB.
Vasi era oricum o acoperire, o rudă căreia Becali îi transmisese pachetul majoritar numai formal, în realitate Gigi păstrase controlul.

Realitatea e din nou diferită de imaginea pe care o oferă părțile. Lui Vasile Geambazi nu i-a convenit, într-adevăr, că Anamaria Prodan l-a convins pe Gigi să-l pună pe Pompiliu Stoica antrenor al echipei a doua.

Alte persoane implicate la juniorii FCSB l-au înștiințat pe Vasi că Pompiliu e un antrenor slab, nepotrivit pentru rolul pe care l-a căpătat. Dar nu acesta e motivul pentru care iese Geambazi din acționariat.

FCSB dispare, vedetele trec la Clinceni

Surse de la FCSB descriu planul, unul foarte amplu, care urmărește salvarea afacerii de la dispariția spre care o împinge Florin Talpan. Vasi a preluat de curând Academica Clinceni, dezvăluie sursele.

Formația din liga a doua funcționa de ceva vreme ca un satelit neoficial al roș-albaștrilor. Acum a devenit clubul lui Geambazi, care se retrage de la FCSB și rămâne acționar doar în Ilfov.

Becali preia pachetul de acțiuni al lui Vasi ori pasează proprietatea către altă "fantomă". Și, dacă Talpan mai obține o victorie în instanță, în procesul despăgubirilor, Gigi trece fotbaliștii importanți de la FCSB la Academica Clinceni.

Își mută acolo afacerea și abandonează FCSB ca pe o piele uzată, imposibil de purtat mai departe. CSA Steaua, prin Talpan, cere 36 de milioane de euro!
Dacă instanța va stabili despăgubiri apropiate de valoarea asta, verdictul va conduce la insolvența FCSB și apoi la faliment.

Gigi ochise Metaloglobus întâi

Becali s-a referit la un astfel de plan, de mutare a fotbaliștilor cu nume la un alt club, de teama executării în cazul despăgubirilor pe care le solicită Clubul Sportiv al Armatei Steaua. El pomenise de Metaloglobus, o altă formație din liga a doua, pe care o deține un cunoscut al său. Până la urmă, s-a orientat la Academica Clinceni, echipă aflată acum pe poziția a treia în "B", un loc care-i dă dreptul să participe la barajul pentru promovarea în Liga 1.

Progresul în eșalonul de elită nu constituie deocamdată un obiectiv la Clinceni, va deveni un scop abia în momentul în care Becali va fi nevoit să se mute oficial în Ilfov cu vedete de la FCSB. Fotbaliști precum Man, Moruțan și Coman pot ajunge la Clinceni dacă procesul cu CSA va evolua rapid și tinerii jucători ai FCSB nu vor fi fost deja vânduți în străinătate la momentul verdictului.

Cataramă: "Să aibă grijă ce declară!"

Viorel Cataramă, un afacerist care a fost apropiat de clubul Steaua în anii '90 și a participat inclusiv la Adunarea Generală prin care Becali a preluat clubul în 2003, a atras atenția într-un interviu din Gazetă în legătură cu planul pe care-l pronunțase Gigi: "Nu e normal că spune la TV că el o să mute jucătorii pe altă societate, ca să nu achite despăgubirile către Armată! Asta e prejudicierea creditorilor, nu poți să anunți că ai de gând să faci așa ceva!". 36 de milioane de euro, cât vrea Armata de la Becali, constituie despăgubiri pentru utilizarea mărcii Steaua fără aprobare timp de un deceniu. CSA a câștigat deja exclusivitatea asupra numelui Steaua și a mărcilor istorice ale legendarilor "militari".

Ar plăti o sumă mai mică

Suma pe care o cere Talpan pentru CSA, 36 de milioane de euro, ar fi imposibil de plătit de către FCSB. Înseamnă bugetul echipei lui Becali pe trei ani și jumătate, la valoarea și la pretențiile din prezent, de candidată la câștigarea campionatului. Gigi a și recunoscut că e exclus să achite o astfel de sumă și să mai continue activitatea la FCSB. Ar plăti însă dacă instanța va constata un prejudiciu mai mic: "Cred că 5 milioane de euro aș da". Miza păstrării FCSB e clară: coeficientul european, datorită căruia roș-albaștrii au șanse mai mari să ajungă în grupele Champions League sau ale Europa League. Iar calificările înseamnă bani mulți.

Vezi și: Transfer-surpriză pregătit de Gigi Becali » Ce jucător ar putea ajunge la echipă în iarnă: "FCSB are prima opțiune, având în vedere prietenia pe care o avem"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (166)
titiduru22
titiduru22  •  27 Octombrie 2018, 21:21

Disparitie placuta !

suporterucv
suporterucv  •  27 Octombrie 2018, 20:57
Postat de martinpen pe 27 Octombrie 2018, 16:04

Vezi ca trecutul asta nu era asa rusinos acum 25 de ani... Ba chiar era glorios... Asa ca, vezi sa nu vorbim altfel peste 10 ani...

Nu m-am referit amice la rezultatele internationale (de mare mandrie de altfel ca roman), ci la cum se desfasurau lucrurile in campionatul intern. Te faci ca nu stii cine erau ”patronii” Stelei si ce practici dezvoltau nu ?? Ipocrizia asta ...sau poate n-ai prins vremurile si atunci e de inteles

2117496184949349
Marius Sandu  •  27 Octombrie 2018, 20:08

Hai cu desfiintarea F.C. Fcsb! Forta Steaua Bucuresti!!

Vezi toate comentariile (166)
Comentează