FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB va juca în exil tot play-off-ul viitor » Ce variante au roș-albaștrii

Roș-albaștrii au drept casă Arena Națională din 2014, când MApN i-a alungat din Ghencea // Foto: Cristi Preda
Roș-albaștrii au drept casă Arena Națională din 2014, când MApN i-a alungat din Ghencea // Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 aprilie 2019 16:34

Primăria București închide Arena Națională începând din martie 2020, pentru a o pune la punct în vederea Euro 2020, iar FCSB va avea serios de suferit.

Concertele nu sunt singura problemă pentru FCSB în următoarea stagiune. Dacă la începutul sezonului echipa va fi nevoită să se mute pentru meciurile din tururile preliminare ale cupelor europene, roș-albaștrii vor evolua în play-off-ul viitor tot în exil.

La începutul acestei săptămâni, o delegație a UEFA a fost la București pentru a constata în ce măsură proiectele de pregătire a Euro 2020 sunt în grafic. Bineînțeles că s-a mers și la Arena Națională, acolo unde se vor desfășura 4 partide de la turneul final.

UEFA a evaluat că lucrurile sunt rezolvate în proporție de 85%, după cum a anunțat FRF, iar stadionul va trebui să fie pregătit complet până la finele acestui an. Și abia din luna mai a anului 2020 va intra sub managementul UEFA.

Numai că Primăria Capitalei ia în calcul închiderea stadionului încă din luna martie, adică exact când FCSB va începe play-off-ul campionatului următor. Ceea ce înseamnă că FCSB va trebui, încă din iarnă, să-și găsească o arenă care să o găzduiască pentru cele 5 partide de „acasă”.

Nici înainte de finala Europa League nu s-a jucat

În 2012, Arena Națională a găzduit finala Europa League, câștigată de Atletico Madrid, 3-0 cu Athletic Bilbao. Și atunci Primăria Capitalei a procedat identic, tot la sugestia UEFA.

Nu s-a jucat pe cel mai mare stadion al țării cu două luni și jumătate înainte de acel meci, disputat pe 9 mai 2012. Numai că atunci FCSB nu avea problema de acum. Putea evolua în Ghencea. Acum nu numai că acest stadion este demolat, dar oricum a fost alungată de mai mult timp de Armată de acolo.

Dacă pentru întâlnirile din cupele europene s-a găsit varianta Ploiești, FCSB va fi nevoită să apeleze, cel mai probabil, la un alt stadion pentru aceste 5 dispute din probabilul play-off. Cum Petrolul poate fi și ea în Liga 1, e greu de crezut că echipa lui Gigi Becali va fi primită pe "Ilie Oană" pentru o perioadă atât de lungă, mai ales că fanii prahoveni resping categoric ideea.

Rămân în picioare variantele Voluntari, Pitești sau chiar Giurgiu, fiind luată în calcul și relația foarte bună dintre FCSB și Astra.

Schimbă gazonul pentru Spania

De la sfârșitul lunii iunie a acestui an, pe Arena Națională vor fi demarate pregătirile pentru cele două concerte care vor avea loc aici: Ed Sheeran (3 iulie) și Metallica (14 august).

După cel de-al doilea, de la jumătatea lui august, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va schimba gazonul pentru ca meciul cu Spania din preliminarii, de pe 5 septembrie, să se dispute pe o suprafață perfectă. Asta și pentru că de fiecare dată, după un eveniment muzical, gazonul este în mare parte distrus.

131 de partide a disputat FCSB pe Arena Națională, din cele 2010 disputate acolo de la inaugurarea din septembrie 2011

CITEȘTE ȘI:


EXCLUSIV FCSB se mută din nou din București! Gigi Becali alege stadionul unei mari rivale și poate ieși cu scântei! Discurs emoționant al Simonei Halep la festivitat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
minell73
minell73  •  06 Aprilie 2019, 22:41

Sarmanii. Dupa ce ca nu au identitate,nu au nici macar un amarat de stadion. Trepãdusii gigisti nu mai stiu ce sa faca. Cat de inapoiat sa fi sa susti un patron care are in cap doar afaceri cu vanzarea fotbalistilor? E urat sa nu ai unde sa te duci sa iti susti propria echipa. Clubul nomad o sa dispara in curand,asa ar fi normal.

duta.dd3
duta.dd3  •  06 Aprilie 2019, 22:03

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

100002473541087
Danut Ognean  •  06 Aprilie 2019, 20:51
Postat de alexandru.popescu pe 06 Aprilie 2019, 18:03

Echipa ta aka mimao o sa joace anul viitor in playout, prostalaule..! Pentru a treia oara consecutiv

voi o sa jicati in 2020 in liga a doua gigeilor!fortza cfr

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close