FOTBAL  »  Superliga  »  

EXCLUSIV Florin Bratu, acuzat că demolează tineri. O nouă controversă: “Eram revenit după ruptură și m-a pus să alerg pe gheață. Am recidivat și a renunțat la mine”

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2019 13:14

Prezentat joi la GSP Live, cazul dramatic al fotbalistului Alin Gojnea a avut un efect imediat. Impresionat de povestea mijlocașului de 22 de ani care a fost abandonat de clubul său în momentul unei accidentări grave, internaționalul Alex Băluță a făcut un gest excepțional: s-a oferit să-i plătească lui Gojnea operația de reconstrucție a ligamentelor.

Gojnea - fotbalist cu 102 meciuri și 11 goluri în Liga 2 - a semnat cu Aerostar Bacău în ianuarie 2019 la insistențele lui Florin Bratu, dar la scurt timp s-a accidentat grav la un antrenament. Fotbalistul a povestit în direct că:

  • Aerostar nu avea doctor sau ambulanță la niciun antrenament, lucru confirmat și de Bratu
  • Florin Bratu nu a crezut că accidentarea sa e atât de gravă și l-a obligat să se antreneze cu ligamentele rupte, acuzându-l că vrea să păcălească fotbalul
  • se antrena cu mare greutate trei zile pe săptămână, dar din cauza durerilor uriașe lua o pauză de patru zile
  • kinetoterapeutul care ținea locul doctorului i-a prescris antiinflamatoare, diagnosticând greșit ruptura de ligamente drept “întindere musculară”
  • clubul l-a trimis la RMN abia după o lună de la accidentare
  • Aerostar nu a vrut să plătească integral costurile operației și recuperării, iar Gojnea este neoperat de șapte luni

În urma dezvăluirilor lui Gojnea, Bratu - cunoscut ca un antrenor care promovează tinerii jucători - s-a apărat și a susținut că nu l-a acuzat niciodată pe fotbalist că încearcă să păcălească fotbalul. Însă, a doua zi după apariția jucătorului la GSP Live, un nou caz petrecut la Aerostar în mandatul lui Bratu a ieșit la iveală. Iar victima e tot un fotbalist tânăr.

EXCLUSIV Florin Bratu, acuzat că demolează tineri. O nouă controversă: “Eram revenit după ruptură și m-a pus să alerg pe gheață. Am recidivat și a renunțat la mine”
Bratu prezintă achizițiile. Gojnea e al patrulea din stânga. Din poză lipsește Liviu Gheorghe, o altă achiziție la care Bratu a renunțat în condiții controversate

ALERGĂRI PE GHEAȚĂ

Liviu Gheorghe (20 de ani) este un mijlocaș aflat sub contract cu Dinamo până în 2022, dar împrumutat momentan la Daco-Getica, în Liga 2.

Debutat de Cosmin Contra în 2017 la echipa mare a lui Dinamo, la scurt timp după ce câștiga Liga Elitelor cu Florin Bratu antrenor, Gheorghe a lucrat cu Bratu și la seniori, în primăvara lui 2018.

Împrumutat la Dacia Brăila la dorința lui Florentin Petre, Liviu Gheorghe s-a accidentat serios în septembrie 2018. “Am făcut o ruptură musculară cu desprindere de os și am nevoit nevoit să stau câteva luni. În ianuarie 2019, când am revenit la pregătire, aveam vreo cinci kilograme în plus”, a explicat fotbalistul.

La începutul acestui an, Gheorghe a fost contactat de Florin Bratu, fostul său antrenor de la Dinamo, pentru a veni împrumut la Aerostar, ca parte a proiectului de salvare a echipei de la retrogradare. Mijlocașul a semnat actele pentru un împrumut până în vara lui 2019 și a început antrenamentele.

“I-am spus domnului Bratu ce problemă am avut și că am kilograme în plus și mi-a zis că va ține cont de asta. Problema mare a fost că ne antrenam afară, în parc, și era numai gheață pe jos. Nu au vrut să dea zăpada de pe terenul lui Aerostar și am mers în parc. Era foarte frig în ianuarie. Vreo 10 zile m-am antrenat așa. I-am spus antrenorului că, după accidentarea pe care am avut-o, nu este recomandat să alerg pe gheață. Nu a ținut cont de părerea mea și nici de recomandarea kinetoterapeutului. Am intrat pe gheață la o alergare de 2.000 de metri, m-am forțat și am făcut întindere. Am simțit o înțepătură”, spune Gheorghe.

EXCLUSIV Florin Bratu, acuzat că demolează tineri. O nouă controversă: “Eram revenit după ruptură și m-a pus să alerg pe gheață. Am recidivat și a renunțat la mine”
Florin Bratu și juniorii lui Dinamo. Liviu Gheorghe este primul din dreapta lui Bratu, cu șapcă neagră

Peste câteva zile, pe 19 ianuarie 2019, Bratu își prezenta noile achiziții, printre care și Alin Gojnea, însă Liviu Gheorghe nu a apărut în poza de grup publicată de presa din Bacău.

“Cu câteva ore înainte de prezentare, Liviu a fost anunțat de Bratu că poate să plece. Deși semnase contractul și era deja jucătorul lui Aerostar, l-a trimis înapoi la Dinamo pentru că se accidentase la alergările pe gheață. Deși Liviu îi spunea că nu e recomandat, Bratu îi răspundea: “Pune mâna și aleargă!”. Liviu a fost foarte supărat, mai ales că Bratu i-a transmis că nu are rost să mai rămână la club, să cheltuiască patronul bani cu el”, povestește sub protecția anonimatului un fotbalist aflat încă în lotul celor de la Aerostar.

Liviu Gheorghe încearcă să-i ia apărarea lui Florin Bratu și dă vina pe condițiile precare din fotbalul românesc: “Am un mare respect pentru domnul Bratu, dar nu cred că a ținut de el. Nu a avut altă soluție de antrenament”.

Accidentat și rămas în afara planurilor lui Bratu, Liviu Gheorghe s-a întors la Dinamo. Mijlocașul nu vrea să vorbească despre costurile medicale din acea perioadă, însă surse din club susțin că Gheorghe și-a plătit singur cheltuielile pentru refacere.

La scurt timp, a mers împrumut la Sportul Snagov și, în meciul cu Aerostar, echipa care-l respinsese, a făcut un joc excelent. “Din 68 de pase, am greșit două. La final, președintele de la Bacău a venit la mine și mi-a spus că îi pare rău. În vară, după ce a plecat Bratu, mi-au propus să merg la ei”, povestește, satisfăcut, Gheorghe.

Mijlocașul a refuzat. Revenit la echipa-mamă, Dinamo, a plecat din nou împrumut și joacă la Liga 2, la Daco-Getica.

BRATU: "ARE PROBLEME EXTRASPORTIVE"

Contactat de Gazetă pentru a comenta cazul lui Liviu Gheorghe, Florin Bratu a declarat:

“Asta e culmea. Mie îmi pare rău, el era unul dintre jucătorii mei preferați. Avea opt kilograme în plus când a venit la Aerostar. Începusem deja alergările contratimp, el a spus că nu poate să alerge în ritmul celorlalți colegi. Lui nu-i prea plăcea munca, înțeleg că și acum are kilograme în plus, la Daco Getica. Nu aveam ce să fac. Era în parc, era zăpadă, nu gheață. Astea erau condițiile, ce să fac eu? S-a accidentat, de aia am renunțat la el. N-am riscat să-l mai țin. Aveam nevoie de un jucător sub vârstă și el se accidentase. Sper să-și rezolve problemele extrasportive și cele cu greutatea și să reușească în carieră”. 

EXCLUSIV Florin Bratu, acuzat că demolează tineri. O nouă controversă: “Eram revenit după ruptură și m-a pus să alerg pe gheață. Am recidivat și a renunțat la mine”
Bratu și Liviu Gheorghe, după o accidentare a jucătorului în meciul Dinamo - Juventus 1-2, din 2018

Citește și:

Sclavul cu ligamentul rupt » Povestea lui Alin Gojnea despre calvarul trăit la Bacău

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
1618241801598332
Catalin Tutuman  •  23 Septembrie 2019, 18:22

doamne fereste...ce *** *** de om...oricum se vede pe mecla lui ca e o ***...oricum nu a fost cineva in fotbal nici jucator si mai ales..antrenor..sanchiii...*** de om

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pma77
pma77  •  23 Septembrie 2019, 17:44

Bratu nu este antrenor ci doar un *** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  23 Septembrie 2019, 17:12

Te doare mintea cand citesti declaratia lui Bratu. Am vazut din studiourile Digi ca este varza, acum a confirmat. Pai cine a acceptat un jucator supra-ponderal in echipa? Cine gandeste antrenamentele? Ca fost jucator nu stie ce poate sa pateasca un jucator revenit dupa accidentare daca nu se antreneaza pe suprafete bune? Nu cunoaste cum se manifesta un ligament afectat? Si bomboana de pe coliva.. cand un jucator se accidenteaza sub comanda lui, nu cumva este datoria clubului sa-l refaca?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează