FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

EXCLUSIV/VIDEO+FOTO ”Florine, uite cum se antrenează!” » Ironizat de Bratu, Cornel Dinu dezvăluie în Gazetă schemele tactice cu care a câștigat la pas titlul în Liga 1

Articol de - Publicat marti, 04 septembrie 2018 08:20

"E amuzant Mister Dinu cu ce spune, mai bine ar veni la antrenament să ne înveţe cum se joacă şotronul". Declaraţia îi aparţine lui Florin Bratu şi a fost pe post de replică pentru una dintre afirmaţiile pe care fostul mare fotbalist al lui Dinamo o făcuse cu trimitere la ce calitate au antrenorii de azi din Liga 1, printre care şi "principalul" din Ştefan cel Mare.  

"Probabil că ar trebui să arăt câteva din schemele pe care le făceam la antrenamente atunci când am antrenat-o pe Dinamo". Dinu a pregătit-o pe Dinamo la finalul anilor '90 şi începutul anilor '00, iar echipa juca un fotbal total, de mare calitate.

Prin arhiva personală, "am scrise peste 180 de antrenamente, dar multe din însemnări nu mai sunt la mine, au rămas pe la discipolii mei", Dinu a găsit câteva din lucrurile pe care le cerea şi le realiza la şedinţele de pregătire.

Printre elevi, nume uriaşe precum Mutu, Contra, Ciobotariu, Lupescu, Vlădoiu, Mihalcea, Florentin Petre. Gazeta Sporturilor dezvăluie în paginile de azi notițele cu care crease Mister o echipă fantastică. 

1

2

3

12 13

Mister explică pe larg schemele:

  • "Sunt trasee de joc pe care mi le-a cerut un antrenor tânăr pe atunci, la sfârșitul anilor '90. Aceste trasee le-am practicat la fel ca Mircea Lucescu. Poate au mai fost sau mai sunt și alții care lucrează așa. Cu atât mai bine pentru fotbal"
  • "După aproximativ 2 luni schemele sunt învățate și aplicate eficient de către jucători. E vorba de automatisme de ușurare a trecerii de blocajele echipei adverse prin sincronizarea mișcărilor și nu numai prin inventivitatea execuțiilor"
  • "Blocul echipei se așează într-o suprafață la 30 de metri de propria poartă și la 30 de metri de poarta adversă"
  • "Schemele respective se execută pe părțile laterale și pe centrul terenului succesiv. Se exersează la început fără adversitate pentru a putea fi deprinse. Se poate face și cu adversari, dar am preferat pentru a menține surpriza să le verific mai bine în jocuri-școală. În antrenamentele normale sau mai ales în cel de la mijlocul săptămânii. La început cu echipa a doua sau cele de tineret, juniori 1, cum erau pe atunci"
  • "Se poate lucra declanșând construcția din apărare cu tot blocul de jucători sau cu grupul de mijlocași și atacanți. Vin cam 2 jucători pe post și pleacă cu rândul. Bineînțeles, de preferat dintr-o singură atingere, ca efectul să fie și mai eficient"
  • "Fiecare schemă se execută în 4-5 minute, fără pauze mari. Se declanșează în viteză și reîntoarcerea pe poziții se face în alergare ușoară. Se urmărește și factorul fizic - interval anaerob cu revenire aerobă"
  • "Se execută de la dreapta spre stânga și invers succesiv, nu simultan. Este lucru tactic!"
  • "Folosind acest schematism de finalizare rapidă la care se adaugă posesia prin circulație din maximum două atingeri"
  • "Desigur, există și au existat și înfrângeri. Dar n-am abandonat această concepție de pregătire, perfecționând-o și îmbunătățind-o mereu cu noi mijloace de antrenament"

"Eu aveam în jur de 180 de modele de antrenament. În fiecare seară îmi făceam lecțiile ca un veritabil profesor pentru elevii de a doua zi"

"Caietul meu de notițe atât de complex pe care l-am dat mai tinerilor mei discipoli a ajuns și la Țălnar, care n-a avut nici răbdarea să-l copieze cu mâna lui. A pus-o pe fosta soție, Geta, de parcă ea antrena. Țălnar e poate cea mai mare decepție a vieții mele, dar asta e altă poveste"

93-40este golaverajul cu care a luat titlul Dinamo în sezonul 1999/2000, cu Dinu antrenor. Al doilea cel mai bun atac din campionat a fost al Rapidului, cu 65-38

 

L-a ascultat o dată!
Cornel Dinu i-a predat lui Florin Bratu o lecție de defensivă de curând: "să nu se ferească de exerciții "atacant versus apărător", unu contra unu, plecând de la centrul terenului spre poartă. Vă aduc aminte că eu, când jucam, făceam unu contra unu cu Dumitrache, la acea vreme unul dintre cei mai buni dribleri ai lumii. Șlefuiește driblingul și ascute deposedarea. Trebuie lucrat individual și pe grupe mici". Deși la TV "Mitraliera" a declarat că fiecare are stilul lui de a antrena și că preferă să se consulte cu Ilie Dumitrescu, Bratu a făcut un antrenament fix cu metodele predate de Mister, spre uimirea celor din staff-ul tehnic. Florin i-a pus pe "câini" în dueluri de 1 versus 1, apărător și atacant. 

 
Ironizat de Bratu, Cornel Dinu dezvăluie în Gazetă schemele tactice cu care a câștigat la pas titlul în Liga 1

”Florine, uite cum se antrenează!” Ironizat de Bratu, Cornel Dinu dezvăluie în Gazetă schemele tactice cu care a câștigat la pas titlul în Liga 1! Scheme tactice EXCLUSIVE: https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-foto-florine-uite-cum-se-antreneaza-ironizat-de-bratu-cornel-dinu-dezvaluie-in-gazeta-schemele-tactice-cu-care-a-castigat-la-pas-titlul-in-liga-1-547556.html

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Marţi, 4 Septembrie 2018

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (50)
10209276044924556
Razvan Antonescu  •  05 Septembrie 2018, 00:31

N-ai cu cine Nea Dinu! N-ai cu cine!... Vorba ta, tactica lor dar tot "sotron" le iese!

turbozero
turbozero  •  04 Septembrie 2018, 18:58

vinu abereaza.. cooperativa si garoafele lui borcea =dinamzero

2025160887796934
Laurentiu Tomescu  •  04 Septembrie 2018, 17:15

acum daca poate se invata sotronul se apuca si de fotbal? ma refer la antrenorul echipei/directoru/ manageru/actionaru....ospatarii,portarii,soferii sau nevestele celor care cred ca au invatat sotronul.... ca poate sunt unii care sau saturat sa vada cum joaca casele de pariuri pe ARENA.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close