FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTE DE CULISE

EXCLUSIV George Ogăraru a reacționat după dezvăluirile Gazetei: "Am moștenit de la Teja un grup dezbinat!" 

George Ogăraru
(foto: Cristi Preda, GSP)
George Ogăraru (foto: Cristi Preda, GSP)

Articol de , , - Publicat duminica, 30 decembrie 2018 09:00

Gazeta Sporturilor de ieri a publicat un material cu informații de culise referitoare la instalarea lui Mihai Teja la FCSB. Familia Reghecampf l-a demis pe Teja de la U Cluj și l-a numit pe Ogăraru, în baza amiciției cu patronul Florian Walter.

Ogăraru a avut o linie de clasament dezastruoasă la U Cluj: două victorii, patru egaluri și șapte eșecuri.

Acum, noul "principal" al FCSB s-a revanșat și a dat peste cap planul pus la cale de Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf de a-l instala pe Dan Alexa, prietenul familiei.

George Ogăraru a reacționat ieri în urma materialului publicat în paginile ziarului. Discuția s-a purtat telefonic cu unul dintre semnatarii articolului.
"Eu am avut o carieră de succes, iar acest articol este unul defăimător și tendențios. Doar eu am retrogradat U Cluj sau a mai fost un antrenor după mine? Cum să scrieți că am avut o linie de clasament care a fost dezastruoasă? De ce n-ați scris că am dus U Cluj în semifinala Cupei după 100 de ani? De ce n-ați scris că am creat jucători de Champions League la Ajax? Eu nu sunt omul familiei Reghecampf!", a spus Ogăraru, care a revenit cu precizări printr-un email.

Ziarul publică replica lui Ogăraru, așa cum a fost trimisă de fostul internațional

  1. Am acceptat oferta lui Florian Walter de a antrena U Cluj după o întâlnire personală cu acesta la biroul Romprest de lângă Crowne Plaza. El și-a dorit un jucător de la echipa secunda a Ajaxului (Danzel Gravenberch), unde eu activam ca secund și astfel ne-am cunoscut.
  2. Am moștenit la U Cluj probleme mari din anul precedent legate de prime pentru salvarea de la retrogradare, jucători trimiși prin Liga a 4-a. Un grup destul de dezbinat pe care m-am străduit să îl fac o echipă.
  3. Am încercat să aduc la Cluj o mentalitate occidentală și un fotbal plăcut publicului. Am realizat cu această echipă rezultatul campionatului (6-0) în deplasarea de la Piatra Neamț și o calificare în semifinala Cupei după 100 ani de istorie. Finala Cupei a fost un obiectiv pe care mi l-am impus singur și comunicat public încă de la instalarea mea.
  4. Am ajutat o parte din jucători să își atingă potențialul maxim și să ajungă la echipele naționale. De exemplu, l-am reprofilat pe Mengolo din vârf în extremă stânga, iar rezultatul a fost un hattrick la Piatra Neamț și o convocare la prima reprezentativă a Camerunului.
  5. U Cluj a mai avut un antrenor după plecarea mea, destule etape cât să salveze echipa de la retrogradare.
  6. Faptul că nu am mai antrenat un club în Liga 1 de atunci are directă legătură cu dezamăgirea trăită în urma acestei experiențe. Au fost mai multe oferte din țară în acest timp, ultima fiind Astra, care m-a sunat astă-vară, înainte de instalarea lui Măldărășanu.
  7. Am ales să antrenez în Olanda la Ajax și să îmi aduc aportul la creșterea și formarea unor fotbaliști ca Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Donny van Den Beek sau Carel Eiting, actuali componenți ai primei echipe, calificată în primăvara Champions League.
  8. Nu am niciun fel de contact cu familia Reghecampf.
  9. Cu Mihai Teja am vorbit și înainte de instalarea mea la U Cluj, și după, păstrând aceeași relație începută când acesta era preparator fizic la echipa la care am activat ca fotbalist.
  10. Vă rog respectuos să vă construiți articolele ținând cont de toate aspectele și nu doar de cele care vă servesc intenția. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
304850810371845
Sorin Marc  •  31 Decembrie 2018, 11:40

Cel mai frumos fotbal în ultimii 30 de ani, U CLUJ , la avut cu Teja antrenor. Este cel mai valoros antrenor român la ora actuală, veți vedea.

fairplayromania
fairplayromania  •  30 Decembrie 2018, 21:27

Dracu' te-a pus sa vi in Romania? Te-ai luat după ce citesti în ziare si vezi la tv.... Trezeste-te !

barkley
barkley  •  30 Decembrie 2018, 18:27

George, du-te in Olanda, vezi-ti de treaba ta si uita tot ce stiai de Romania pentru ca aici nu a mai ramas nimic bun. Bafta!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează