FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gikiewicz, scos de pe grupul de Whatsapp al FCSB, rămas fără mașină și interzis la antrenamente: „Este hărțuit și intimidat de club” + Reacția lui Narcis Răducan

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2019 11:07

George Becali încearcă să scape de mai mulți jucători după ce FCSB a ratat calificarea în cupele europene, însă metodele folosite de conducerea clubului în încercarea de a scăpa de „surplus” au atras nemulțumirea fotbaliștilor vizați de restructurare.

Pe 30 august, George Becali anunța: „O să plece cine trebuie să plece. Nu mai avem nevoie de atâția jucători. Pleacă Marc, polonezul Gikiewicz, fundașul dreapta Belu. Chiar și Salomao poate să plece”.

Adus ca soluție de criză pe 2 august 2019, Lukasz Gikiewicz a jucat puțin și nu a confirmat: are 196 de minute în Liga 1 și niciun gol marcat în trei meciuri.

Polonezul în vârstă de 31 de ani nu vrea, însă, să renunțe atât de ușor la contractul cu clubul lui Becali, mai ales acum când, după expirarea perioadei de mercato, el nu se mai poate transfera nici dacă va fi declarat jucător liber de contract.

Gikiewicz aștepta, totuși, o propunere de reziliere avantajoasă.

În schimb, FSCB a luat mai multe măsuri care l-au iritat pe jucător:

  • Gikiewicz a fost scos de pe grupul de Whatsapp al primei echipe, unde fotbaliștii discută chestiunile profesionale și unde au acces la informații despre programul echipei
  • i-a fost luată mașina de serviciu oferită de club în urma semnării contractului
  • Vintilă i-a interzis lui Gikiewicz să mai participe la antrenamentele primei echipei, iar atacantul a fost trimis să se antreneze singur, fără să primească o minge
  • nu a fost plătit pe luna august

Reprezentantul jucătorului, avocatul bulgar Georgi Gradev, a notificat FCSB, cerând lămuriri pentru comportamentul „abuziv”.

Potrivit avocatului, clubul „încearcă să-l hărțuiască și să-l intimideze pe fotbalist pentru a-l forța să-și rezilieze contractul”.

Contactat de Gazetă, Gradev a evitat să ofere detalii despre subiect. „Este o chestiune pur sportivă care nu trebuie să ajungă în media. Se întâmplă și la alte cluburi. Am avut un fotbalist bulgar, Rangelov, căruia Konyaspor a încercat să-i forțeze mâna să-și rezilieze contractului, dar fotbalistul a rămas și apoi i s-a oferit o prelungire pe doi ani”.

Întrebat despre viitorul lui Gikiewicz la un club al cărui patron a spus clar că nu-l mai vrea pe fotbalist, Gradev a răspuns:

 „Noi nu vrem să ne comportăm ca patronul. E reprezentația lui, nu ne interesează. Pentru noi, este o chestiune internă pe care dorim să o rezolvăm. Dacă nu o vom rezolva și va deveni o chestiune juridică, atunci media va afla”
Georgi Gradev, avocatul lui Gikiewicz 

Reacția lui Narcis Răducan

Prezent în cadrul unei emisiuni televizate, Narcis Răducan a fost întrebat despre situația lui Gikiewicz și a confirmat că acesta se va antrena separat, dar i se va atribui un antrenor personal cu Licența Pro.

„Este incompletă știrea și are doar o tentă împotriva clubului. Versiunea reală este următoarea: într-adevăr nu contăm pe el. Vor fi situații în care se va antrena separat, dar nu a existat o discriminare. Mașinile au fost retrase tuturor, pentru că se va face revizia. Nu s-a pus niciodată problema să se întârzie salariile. Sigur că vor fi situații în care antrenorul va decide să nu se antreneze cu 30 de jucători, dar toți vor avea condiții de pregătire la standarde UEFA.

Nu suntem obligați să ținem un jucător pe grupul de Whatsapp. Asta e o prostie că a fost scos. Asta nu e o cale de comunicare oficială, putem să facem 100 de grupuri. El își va lua salariul la timp până în iarnă, când îi vom face altă propunere. Nu va fi dezavantajat față de ceilalți”, a spus Narcis Răducan, la TV Digi Sport.

VEZI ȘI:

CRAIOVA - FCSB // Abia acum e FCSB! Vintilă are din nou la dispoziție cei mai valoroși jucători » Echipa pentru derby-ul din Bănie

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
7manuel
7manuel  •  10 Septembrie 2019, 20:07
Postat de ares.123 pe 10 Septembrie 2019, 14:22

Asta e articol pentru rinisti fara creier ca tine. Nu esti tu ma postacul herman...hitman...nebraska ? Ca prea semeni in prostie si exprimare cu ala..

100% e acel prostalau!

mway
mway  •  10 Septembrie 2019, 18:35
Postat de xclx pe 10 Septembrie 2019, 11:33

Lasa ca sunt profesioniste restu :))) Cand trebuie sa dea banu, intra in insolventa :)))

Ai dreptate.

kordell
kordell  •  10 Septembrie 2019, 18:20
Postat de ovidiu.blatistu pe 10 Septembrie 2019, 16:22

In poza pare foarte fericit ca a ajuns la clona ilfoveană...

Nu stia ce il asteapta :)))

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close