FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

EXCLUSIV Incredibil! De ce gazonul de pe "Ion Oblemenco" arată ca un câmp de cartofi: "Butonul ăsta ce face? Hai să-l închidem!" :)

Articol de , - Publicat marti, 21 august 2018 22:02

Gazeta Sporturilor vă prezintă motivele pentru care gazonul de pe "Ion Oblemenco" a ajuns un adevărat câmp de cartofi, iar jucătorii au făcut crize de nervi la ultimul joc din Liga 1, cu Chiajna.

"Nu poți juca fotbal pe un astfel de gazon. Terenul este un dezastru, ce mai! Nu mai putem să continuăm să ne prefacem că nu se întâmplă nimic. Dincolo de faptul că nu putem evolua așa cum ne dorim, jucătorii riscă și accidentări grave!" a fost prima reacție a lui Devis Mangia, după dezastrul din meciul de luni seară. Cum s-a ajuns la situația ca gazonul să arate așa?

De mentenanța arenei și de îngrijirea gazonului de pe arena din Bănie se ocupă Primăria din Craiova. Doar că acolo nu există specialiști care să respecte ca la carte un manual de întreținere a gazonului! "Problema gazonului s-a tot discutat, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie. Avem o problemă cu gazonul încă de la inaugurare" e concluzia managerului general, Ovidiu Costeșin.

"Un deștept și-a băgat mâinile la butoane"

Problema a fost identificată, dar oficialii din Bănie se feresc să vorbească despre asta. "Stadionul a fost inaugurat cu trei săptămâni mai repede decât era necesar pentru ca iarba să prindă. Mai mult, arena este ridicată pe o zonă mlăștinoasă, unde pânza freatică este foarte aproape și apa iese mai ușor la suprafață!

Constructorul a făcut anumite stații de pompare, dar ele de mai bine de trei luni au fost închise! Probabil a venit un deștept și-a întrebat «Butonul ăsta ce face? Nu știu! Hai să-l închidem, dă-l dracu'!». Și-au închis de trei luni stația care colecta apa ce era evacuată într-un canal colector", dezvăluie sursele Gazetei.

După trei luni în care stația nu a tras deloc din apă, gazonul s-a înecat! Rădăcina în loc să prindă ieșea la suprafață din cauza cantității foarte mari de apă! "Ca și pe Arena Națională sau pe Cluj Arena, există un soft care monitorizează mai mulți parametri. De la umiditatea solului, firului de iarbă, umiditate în aer, lumininozitate etc.

Specialiștii Primăriei, între ghilimele, nu știau să folosească softul. Au venit adevărații meseriași la stadion, chemați de cei de la echipă, și când au văzut că umiditatea la nivelul solului era de 45 la sută le-a picat instant fisa că un profesionist în gazon, tot între ghilimele, și-a băgat mâinile în butoane. În mod normal un gazon trebuie să aibă umiditate între 20 și 22 la sută! Aici era udat foarte rar, spre deloc, și totuși umiditatea era imensă!", mai adaugă sursa ziarului. 

"Terenul e plin de nisip, se rupe la orice contact, e foarte dificil de jucat pe el"
Florin Gardoș, fundaș U Craiova

"Au luat nisipul de la Dăbuleni şi l-au adus pe stadion"Cornel Dinu, expert TV Telekom Sport

Apa iese prin pavajul din curte!

Pentru că stația de pompare a arenei a fost închisă trei luni, nu doar gazonul a avut de suferit, ci și mai multe zone din arenă. "Nivelul apei în sol a crescut atât de mult încât a început să iasă din pavaje, să macine structura de rezistență a stadionului!

06 apa la stire

Pavajul din curtea arenei era mereu ud, deși la Craiova nu ploua și nimeni nu-l stropea! Cred că se poate ajunge la necazuri și mai mari dacă cei din cadrul Primăriei nu-și desemnează mai repede o echipă de specialiști care să știe cu ce se mănâncă mentenanța unui stadion. Aici nu e vorba doar de gazon! Orice se deteriorează dacă stă în apă două-trei luni", dezvăluie sursa Gazetei. 

Sfaturi de la specialiști

Ziarul a apelat la persoane avizate care să explice ce e de făcut cu gazonul de pe "Oblemenco": "Să pornească stațiile de pompare patru, cinci zile și să reducă nivelul de umiditate până la maximum 30 la sută. Apoi nisip, însămânțare, supraînsămânțare, tratamente speciale. Îngrijire continuă a gazonului actual pentru că e mult mai ușor să-l pună pe picioare decât să-l schimbe cu totul. Acum gazonul e înecat, terminat, n-ai ce să faci cu el la umiditate de 45%. E ca și cum îl scoți pe unu din Dunăre jumătate mort și-l pui să alerge la o sută de metri garduri. Degeaba îi pun tot felul de substanțe pentru că n-au niciun efect". 

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (57)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  26 Ianuarie 2019, 08:02
Postat de 7martie2018 pe 22 August 2018, 07:49

Tipic Craiova.. Bă, dacă nu exista Vasluiul, Craiova era capitala proștilor!

vaslui e celebru pentru batai si inecat in alcool, nu pentru prostie! :D stai linistit, nu ca nu ar fi capitala, problema e generala in Romania! atat timp cat se ocupa de ceva unul care lucreaza la stat si nu unul privat, asa o sa fie!privatul are interes, pentru ca pierde bani, ala care lucreaza la stat nu, pentru ca s-a inteles gresit! nu lucreaza pentru stat, ci la stat, adica sta!

brancusi
brancusi  •  22 August 2018, 18:12
Postat de Ticu Troya pe 22 August 2018, 16:46

Supara adevarul , nu-i asa ? Fugi repede si ridica-ti ajutorul social de la psd !

Ai citit comentariul,omule cu lădița?Tocmai ce spuneam ca aia sunt principalii responsabili,dar e greu sa pricepi dacă ai doua clase mai mult decât trenul.Data viitoare Îți desenez.

risc_mix
risc_mix  •  22 August 2018, 17:40

Lăsați bă vrăjala. Singura explicație e că de gazon s-a ocupat o firmă de partid, neprofesionistă, care a sifonat banii. Cum să dai vina pe pânza freatică? Asta e o scuză prostească. Pânza freatică nu poate fi mai sus ca la malul Mării Negre. Și uitați-vă ce terenuri are Hagi. Sau ce teren e la giurgiu pe malul Dunării. Și apoi, stadionul nu e pe același amplasament al vechiului stadion? De ce atunci nu erau probleme? Și de ce infiltrațiile sunt numai la stadion ,nu și la sala de sport aflată la câteva zeci de metri?

Vezi toate comentariile (57)
Comentează