FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Interviu cu Emmanuel Culio, legenda vie a lui CFR Cluj: "M-am întors ca să mai joc măcar o dată în Champions League" » A fost căutat de naționala României

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2017 17:15

Argentinianul Emmanuel Culio ar vrea să fie "tricolor", chiar dacă pe 30 august face 34 de ani. El putea să revină în Liga 1 și la una dintre contracandidatele ardelenilor, dar a preferat ”acasă”, acolo unde i se spune acum "Legenda".

În ultima zi a lunii iunie, Juan Emmanuel Culio a revenit oficial în Gruia. Se întorcea astfel unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din perioada de glorie a clubului, unul dintre cei mai apreciați străini ce au evoluat în campionatul românesc.

"Îmi era dor de România, tot timpul mă gândeam la CFR. Acum sunt fericit că m-am întors într-un loc pe care-l pot numi «acasă». Vreau să luăm campionatul și să mai joc măcar o dată cu echipa mea în Champions League", spune mijlocașul care a dat soarele Spaniei pe boemia Clujului.

Argentinianul a demonstrat în acest start de sezon că anii au trecut, părul a devenit grizonant, dar valoarea a rămas. Pare să nu fi trecut prea mult de la acea seară de vis de pe "Olimpico", din 2008, când semna o "doppietta" de senzație în victoria uriașă a lui CFR contra Romei, 2-1, în grupele Ligii.

- Care a fost motivul principal pentru care te-ai întors la CFR?
- CFR Cluj mi-a dat numele în Europa și am vrut să revin acasă, simțind că mai am ce oferi clubului, orașului, fanilor.
- Cum ai regăsit echipa?
- Au venit mulți jucători buni, suntem pe un drum foarte bun.

"La titlu ne batem doar cu Steaua și cu Dinamo"

- Ce șanse aveți să luați titlul în acest sezon?
- Destule. Echipa e bună, avem rezultate, însă un campionat se câștigă greu, nu doar cu câteva victorii. Nu reprezintă nimic că suntem neînvinși până acum sau că au fost meciuri în care am impresionat. O luăm din aproape în aproape. Mai sunt alte două formații foarte bune, Steaua și Dinamo, ne batem cu ele. Sută la sută va fi o luptă în trei!

- Simți că vor crește și presiunea, și așteptările?
- E normal. Deja se simte presiunea. Doar vorbim de un club mare al României.

- Ai avut posibilitatea să te întorci și la altă formație din Liga 1, alta decât CFR?

- Da, da, da! Însă eu sunt cu sufletul la CFR Cluj. Eu nu pot să joc altundeva, pentru mine contează fidelitatea. CFR mi-a dat numele, identitatea, cum să trădez?! N-ar fi fost bine și nici nu m-aș fi simțit confortabil.

- Dacă ai fi fost vreodată chestionat să joci pentru prima reprezentativă a României, ai fi acceptat?
- Eu chiar am avut această posibilitate! Atunci, în 2008-2009. M-au căutat de la națională și am zis "Da, nicio problemă, aș fi de acord". A rămas să facem actele, veneam cu plăcere. Doar că n-am mai ținut legătura, nu m-a mai căutat nimeni, a fost o întrebare și atât. Acum, dacă se va mai ivi oportunitatea, de ce nu?!

3 goluri
a marcat Culio în 6 meciuri în acest sezon

2.000.000 €a încasat CFR în ianuarie 2011 de la Galatasaray în schimbul transferului sud-americanului

13 goluriși 22 de pase decisive are argentinianul în 144 de meciuri în tricoul ardelenilor, din perioada 2007 - 2011

7 trofee
a câștigat cu cei din Gruia, două campionate (2008, 2010), trei Cupe (2008, 2009, 2010) și două Supercupe ale României

Interviul integral cu Emmanuel Culio poate fi citit în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
haideusicfr
haideusicfr  •  25 August 2017, 22:28
Postat de haideusicfr pe 25 August 2017, 22:19

De-abia l-au selectionat pe Deac. Hoban nu ,Manea nu ,in schimb Pintilie si toti ceacanaii de la Steaua.

Unde e Culio si unde nanasul Pintilii ?

haideusicfr
haideusicfr  •  25 August 2017, 22:19
Postat de haideusicfr pe 25 August 2017, 22:15

Exact , la fel sunt Camora, Cadu . Niciunuia dintre ei nu i s-a oferit oportunitatea de a juca la Nationala. Pana acum nici un jucator naturalizat nu a fost selectionat. Ai "nostri "sunt prea buni. Din succese in "succesuri".

De-abia l-au selectionat pe Deac. Hoban nu ,Manea nu ,in schimb Pintilie si toti ceacanaii de la Steaua.

haideusicfr
haideusicfr  •  25 August 2017, 22:15
Postat de tegean pe 25 August 2017, 19:57

Pentru spectatorii și telespectatorii români e o plăcere să-l poată vedea jucând (în România) iar pentru tinerii fotbaliști (și sportivi) de la noi poate fi un etalon în ce privește seriozitatea, competitivitatea (la 34 de ani) tehnico-tactică și fizică , un exemplu de urmat.

Exact , la fel sunt Camora, Cadu . Niciunuia dintre ei nu i s-a oferit oportunitatea de a juca la Nationala. Pana acum nici un jucator naturalizat nu a fost selectionat. Ai "nostri "sunt prea buni. Din succese in "succesuri".

Vezi toate comentariile (4)
Comentează