FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Interviu de excepție cu Florin Lovin: "Regret ce am făcut cu Rapid în 2008!" + Unde s-a simțit cel mai bine în Liga 1

În impresionanta sa carieră, Lovin a avut dueluri cu jucători mari, printre care și englezul Theo Walcott, aici în meciul Arsenal - Steaua 2-1 // FOTO: GAZETA SPORTURILOR
În impresionanta sa carieră, Lovin a avut dueluri cu jucători mari, printre care și englezul Theo Walcott, aici în meciul Arsenal - Steaua 2-1 // FOTO: GAZETA SPORTURILOR

Articol de GSP - Publicat joi, 15 iunie 2017 10:37

Mijlocaşul s-a retras la 35 de ani şi jumătate, "nu pentru că nu mai puteam, ci pentru că n-aş mai fi fost la acelaşi nivel înalt", şi dezvăluie că "Germania şi Austria m-au transformat dintr-un băiat răsfăţat într-un om cu principii solide".

 - Florin, te-ai retras fiindcă simțeai că nu mai puteai sau din alte motive?
- Deseori am spus că, pentru mine, familia este mai importantă decât fotbalul, iar decizia de a mă retrage a fost grea, dar izbăvitoare în același timp, deoarece eram departe de cei dragi, eu locuind în București și ei la Bacău. Din punct de vedere fizic, eu zic că mai puteam juca măcar doi ani, dar probabil nu la același nivel ridicat cum am făcut-o la Astra în ultimele două sezoane.

- Ce fel de fotbalist crezi că ai fost?
- Unul care a câștigat cu echipele la care a evoluat 3 campionate, a jucat peste 60 de meciuri în cupele europene și a retrogradat de două ori. Deci aș putea spune că am fost un fotbalist complet. (Râde)

 - Care sunt lucrurile care nu-ți plac în fotbalul românesc?
- Nu-mi plac multe, cred că ne trebuie o pagină întreagă să răspund la această întrebare, însă cel mai mult îmi displac oamenii care nu au suflet și pentru o mână de bani sunt în stare să calce în picioare tot ce le stă în cale.

"A fost greu de lucrat cu Becali, dar și profitabil"

 - A fost greu de lucrat la Steaua cu Becali patron?
- Foarte greu, dar și profitabil în același timp. (Râde)

- Ai avut la un moment dat un conflict cu Lăcătuș, ce s-a întâmplat atunci, îți mai aduci aminte?
- Am avut atât de multe conflicte cu antrenorii mei încât nu le mai țin minte pe toate.

- Exista o stare de frustrare în lotul Stelei, când erai tu jucător acolo, fiindcă voi știați că nu antrenorul, ci patronul decide cine joacă și cine intră pe parcursul meciurilor?
- Acest lucru este dificil de gestionat, însă când semnezi cu Steaua, fie ca jucător, fie ca antrenor, îți asumi acest lucru implicit.

-Regreți acum acel gest pe care l-ai făcut pe Giulești, în 2008, când ai plecat primul la vestiar după ce s-a aruncat cu obiecte din tribune?
- Îl regret pentru că un meci trebuie câștigat numai pe teren și nu în afara lui!

- Ai avut de suferit de pe urma acelui moment?
- Am avut. Nu a fost meci jucat în România să nu strige cineva la mine ceva legat de acest subiect.

- Unde te-ai simțit cel mai bine, la ce club?
- Oțelul Galați!
- Și cel mai fotbalist?
- La Steaua București.

CV - Florin Lovin

 -a făcut junioratul la Rafinăria Dărmăneşti
- a jucat 3 ani la FCM Bacău
- Steaua l-a cumpărat în 2004 pentru 400.000 de euro
- a fost vândut în 2009, la 1860 Munchen, pentru 600.000 de euro
- în străinătate a mai jucat la: Kerkyra, Kapfenberger, Mattersburg
- ultimii 3 ani ai carierei i-a jucat în Liga 1: Oţelul, Chiajna, Astra

5 trofee
a câştigat Lovin în carieră: 3 cu Steaua şi două cu Astra

63 de meciuri
a jucat Lovin în cupele europene, dintre care 14 în grupele Champions League

Interviul integral cu Florin Lovin poate fi citit în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor sau pe platforma Gazeta Digitală 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
piet
piet  •  15 Iunie 2017, 12:14

CE MEMORIE SCURTA AU SCRIBII! a fost ejectat de la steaua pe cauza de sifon! A RAMAS LA ASTRA PE CAZ DE SIFON DUBLU .LA BECALI SI LA BUDURU ! sumudica! alt sifon la latifundiar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează