FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ion Crăciunescu la un pas de moarte: „Eram pe Dealul Negru și venea un TIR de pe contrasens!”

Articol de - Publicat sambata, 25 iulie 2020 11:34 / Actualizat sambata, 25 iulie 2020 14:51

Ion Crăciunescu, unul dintre cei mai buni arbitri din fotbalul românesc a fost invitat la "Prietenii lui Ovidiu", emisiune moderată de Ovidiu Ioanițoaia. 

Acesta a avut tăria să recunoască că la celebrul meci Steaua-Dinamo din martie 1989, când Dinamo a pierdut cu 1-2 a greșit! Și și-a cerut scuze după 31 de ani în direct în cadrul emisiunii. Dar a povestit și-un episod care-i putea fi fatal!

  • Crăciunescu a arbitrat 230 de meciuri în prima ligă din România, a fost delegat la Campionatul European de tineret din 1988, finala Campionatului European de juniori din 1992, Semifinala Cupei Intercontinentale din 1995, în același an conducând la centru și finala Cupei Campionilor Europeni.

- Nelule, care e cea mai mare greșeală a ta?
- În Steaua-Dinamo am făcut o mare greșeală! O să recunosc tot timpul că am făcut o mare greșeală. Cu Cămătaru am greșit... Într-un meci d-ăsta, într-un Steaua-Dinamo nu poți să dai un jucător afară decât dacă ești tâmpit!

- Dar...
- După ce am fluierat, Cămătaru a dat în minge. Eu eram acoperit de regulament, dar nu poți să dai "roșu" la așa ceva... Uitasem că el avea un cartonaș galben, când am băgat mâna în buzunar și l-am scos mi-am dat seama... Îmi venea să înghit cartonașul! Să nu mă întrebați cât am stat bolnav după meciul ăsta! Am făcut o mare greșeală și recunosc. Am greșit, recunosc, și-mi cer scuze lui Cămătaru și la 31 de ani de la acel meci.

- Necazuri în carieră ai avut?
- N-o să uit niciodată... Am avut noroc și eu în viața mea. Veneam după un meci Steaua-Dinamo cu Constantin în mașină. Eu eram la volan. Și mai aveam vreo 20 de kilometri până la Vâlcea. Pe Dealul Negru, într-o curbă, erau două benzi și veneau două TIR-uri pe contrasens.

- Aoleu!
- Eu mă duceam direct în ele, din curbă! Și acolo era singurul refugiu pe dreapta pe o porțiune de 5-10 kilometri! Nu exista alt refugiu. Ală era singurul... Am pus frână instant și am oprit în refugiu. Am rămas cu Constantin... Eram transpirați amândoi. A fost momentul în care ne-a murit moartea. Am scăpat!

- Dar... 
- Noi începusem să interpretăm că a vrut să ne facă cineva... Cum să fii atât de inconștient că te bagi așa cu tirul. Noi veneam după un Steaua - Dinamo și-am crezut că au vrut să ne curețe. Erau doar părerile noastre.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Ion Crăciunescu despre cea mai mare bătaie încasată: „Eram desfigurat! Mă uitam la Cer și ziceam: «Doamne, nu-mi mai văd copiii acasă!»”

EXCLUSIV Afacerile neștiute făcute de Ion Crăciunescu: „Era coadă de sute de persoane la gume Turbo! Vindeam și de la Copos”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
iung811
iung811  •  25 Iulie 2020, 17:32

Pe contrasens, nu de pe contrasens ca nu mergi pe sub pasaj, ci prin pasaj. E grea limba si gramatica romana

iobica
iobica  •  25 Iulie 2020, 16:44

venea Porumboiu cu TIR-ul de la VAslui

Vezi toate comentariile (2)
Comentează