FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ionel Dănciulescu anunță REVOLUȚIA la Dinamo: "Pleacă 9 jucători, vin 3-4" » Ce se întâmplă dacă Anamaria Prodan propune un jucător și cine va rămâne sigur la echipă

Articol de - Publicat miercuri, 04 aprilie 2018 15:00

Ionel Dănciulescu, directorul general de la Dinamo, a acordat un interviu eveniment pentru Gazeta Sporturilor.

După ce în prima parte a vorbit despre cariera lui de fotbalist, Danciu vorbește acum despre situația de la Dinamo și despre ce se pregătește la echipă pentru sezonul viitor.

- Danciu, ce se poate face la Dinamo? Că scăderea bugetului de salarii nu poate fi un obiectiv, asta poate face oricine!
- Să obținem maximum din situația asta, care e una dintre cele mai grele de când sunt eu la Dinamo. Includ aici și perioada ca jucător, și pe cea de conducător. N-o să fiu niciodată de acord că Dinamo se bate la retrogradare! A spus asta președintele David, cu care am o relație bună, dar eu n-am fost construit pentru salvarea de la retrogradare! N-o să accept niciodată! Am alte idealuri, eu și ceilalți fotbaliști din trecutul lui Dinamo ne-am obișnuit cu performanțele, nu cu salvarea.

- Negoiță ți-a transmis ție puterea de decizie și trebuie să te descurci cu câți bani produce clubul? Cam asta e, pe scurt, strategia?
- Da, avem un buget stabilit. Fondul de salarii e mult mai mic decât cel din sezonul ăsta. Negoiță nu se mai implică în deciziile importante, doar mai întreabă, se mai interesează. El a trăit o mare dezamăgire în acest sezon și din cauza asta s-a îndepărtat. Am avut cel mai mare buget de când sunt eu conducător la Dinamo și am ajuns în play-out!

- Ați ajuns aici din cauza transferurilor proaste?
- Nu cred că transferurile au fost de vină. Cine reușește zece transferuri bune din zece? Salomao e bun, Pesici la fel, deci s-au făcut și achiziții bune. N-am avut o linie a noastră. Mă feresc de cuvintele strategie, proiect, chiar nu pot să le mai folosesc! D-aia zic că n-am păstrat o linie. Asta trebuie făcut acum: să-l păstrăm pe Florin un an și jumătate la echipă! Așa văd eu. Dacă lucrurile nu funcționează, ridic mâna și-l las pe altul în locul meu! N-a existat continuitate la Dinamo, s-a schimbat mereu. Trebuia continuat planul cu new Dinamo, pe care-l începuserăm cu Stoican după ce am intrat în insolvență. Cu cât mai mulți tineri români în echipă, așa cum am fost și eu atunci când am venit la Dinamo.

- Tu o să răspunzi pentru toate achizițiile care se vor face în vară? Tu alegi jucătorii?
- Bineînțeles, dar o să-l consult pe Florin. El are susținerea mea totală și nu vreau să aduc jucători peste capul antrenorului. Bratu are o idee de joc și trebuie să facem transferurile în funcție de ea. Trebuia impus un sistem clar la Dinamo, în tot clubul, însă cine a venit antrenor la prima echipă a modificat și tot așa... De la Ajax și Barcelona la Viitorul, toți au un plan la nivelul clubului, inclusiv din punct de vedere tactic.

- Dacă peste două luni vei constata că nu ai puterea pe care crezi acum că o ai?
- Eu zic că am putere, Negoiță și președintele Alexandru David m-au asigurat că pe latura sportivă deciziile vor fi ale mele. Și o să-mi asum ce hotărăsc! Că de multe ori au fost decizii pe care nimeni nu și le-a asumat clar.

- Ai primit mulți bani în plus odată cu promovarea asta, director general în loc de director sportiv?
- Nu, și banii n-au contat niciodată. Când m-am retras din fotbal și am primit un post în conducere am semnat pe cât a vrut Negoiță. Pentru mine mai mult contează respectul, să văd recunoștință din partea clubului și a suporterilor. Nici ca jucător n-a fost greu de negociat cu mine, dura cinci minute.

- Cornel Dinu a spus că un conducător al lui Dinamo n-are voie să apară cu blugi tăiați, cu...
- Cum mai umblam eu, nu?

- Da, la tine și la Mutu s-a referit.
- Are dreptate Mister, în joc e imaginea clubului și un conducător trebuie să reprezinte Dinamo cu responsabilitate.

Pleacă Nica, Torje, Brănescu, Nemec

- Părea să existe un conflict, o ceartă a ta cu Dinu. Ce s-a întâmplat?
- N-a fost niciodată, din partea mea. Orice ar spune Mister Dinu, e un om care m-a ajutat enorm în viață, rămâne o icoană, e cel mai important om din istoria acestui club. Dinamo înseamnă Cornel Dinu! Eu o să răspund dacă mă va ataca urât cineva, dar nu-i voi răspunde lui Mister Dinu! El poate să spună orice. La Dinamo m-au luat Stoenescu și Mister Dinu. Dinu era președinte, antrenor era Remus Vlad.

- Cine va mai rămâne?
- Salomao, Pesici, Nistor, Hanca, Popescu, Olteanu, Palici au contracte valabile.

- Asta înseamnă că vor pleca Penedo, Katsikas, Marici, Romera, Monroy...
- Nica, Torje, Brănescu, Nemec. Lor li se termină angajamentele. Am vorbit cu Florin și dacă-l vrea pe vreunul neapărat vom căuta să negociem. Știu, o să ziceți că e târziu pentru negocieri. Da, e târziu, dar asta e situația, ce să facem? Obiectivul acum e un neonorant loc 7. Ar fi bine și pentru Florin să prindă primul loc din play-out, fiindcă e tânăr și are nevoie de încredere. V-am zis, noi am crescut bugetul față de anul trecut, când am luptat pentru titlu până în ultima etapă. Așa că am crezut c-o să ne batem iar la primul loc. N-a mers! FCSB e cel mai bogat club. De când n-a mai luat campionatul? Banii nu garantează succesul, asta e concluzia.

- Adică vreți rezultate mai bune în campionatul următor, cu bani de două ori mai puțini?
- Corect, așa e! D-aia am spus că nu o să mint, n-o să promit nu știu ce minuni.

- Dacă Negoiță te-a promovat doar ca să calmeze atmosfera un pic? În ideea că Dănciulescu e mai greu de înjurat decât e Alexandru David?
- Nu va fi o mutare de imagine, fiindcă eu voi fi sincer referitor la tot ce se întâmplă la Dinamo. Nu mă interesează pe cine o să deranjez! Eu voi spune exact care e situația, ce se întâmplă.

"Ascultăm și ce are de spus Anamaria"

- Ai vreun model, vreun președinte care îți plăcea?
- Mi-a plăcut mult Marius Stan. Și când eram jucător mi se părea un președinte foarte bun. Așa, după trofee, dacă i le contabilizezi lui nea Tică Dănilescu, e cel mai mare din istorie!

- Te-au sunat mulți impresari de când s-a aflat că vei fi director general?
- Nu foarte mulți, dar mai primesc propuneri. Nu refuz pe nimeni care are un fotbalist bun de propus.

- Nici pe Anamaria?
- Dacă are un jucător bun, da, discut și cu Anamaria Prodan! Se poate discuta cu oricine, nu știu să existe sau să mai existe vreun embargo în privința ei. Bine, să fie un jucător care să se încadreze în bugetul lui Dinamo. Oricum, eu nu vreau să negociez cu agenții partea financiară. Never! Aleg jucători, discut cu impresarii date care țin de fotbal, dar nu vreau să tratez eu despre bani. Se pot face unele lucruri... Stoican a încropit o echipă la Dinamo și a terminat pe 4. E o muncă grea, titanică! Dar se poate face.

- Apropo de oferte, ce faci dacă se vinde clubul și noii acționari aduc propria conducere?
- Dacă vine cineva, ne ridicăm și plecăm, nu e nicio problemă.

- Când s-au angajat antrenori la Dinamo, a contat părerea ta?
- Acum sper să conteze.

- Nu doar acum, în general în ultimii ani.
- Am fost întrebat de fiecare dată, mi-am spus opinia, însă decizia nu am luat-o eu.

- Și s-a ales varianta pe care ai propus-o tu?
- Cred că o singură dată am fost pe aceeași lungime de undă. Până la urmă, e normal ca într-un club decizia finală să-i aparțină patronului. Anul ăsta, Negoiță a făcut un pas în spate și ne lasă pe noi să hotărâm.

- Când te-ai retras, în 2013, a fost decizia ta sau te-a pensionat Constantin Anghelache?
- Nu cred că m-a pensionat el. Era Stoican antrenor, îmi spusese și el că voi juca din ce în ce mai puțin. Aveam oferte de la alte cluburi, dar m-am gândit și în perspectivă, dacă plecam să joc în altă parte nu puteam ști dacă aveam să mă mai întorc la Dinamo vreodată. Așa că am ales un post în conducere și m-am lăsat de jucat.

"Indiferent de numele lui, un antrenor e ținut în funcție doar de rezultate. În România e și mai greu, că lumea uită repede lucrurile bune" Ionel Dănciulescu, director general Dinamo

7.000.000 €e bugetul pe care l-a anunțat Dinamo pentru acest sezon, în care roș-albii participă în turneul pentru salvarea de la retrogradare

140.000 €net consumă "câinii" pe salarii. În campionatul următor, suma disponibilă va fi în jurul a 80.000 de euro, o scădere care se realizează cu despărțirea de fotbaliștii scumpi aflați la finalul contractelor

Citește AICI prima parte din interviul cu Ionel Dănciulescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
dynamo.dresden
dynamo.dresden  •  04 Aprilie 2018, 21:49

Pleaca ba baiatule . Tu nu intelegi ca tu nu esti Dinamovist . Taci ca o fata la orice comenteaza meme s au alti de dinamo. Aven nevoie de chirita de un Ionel ganea de unu care sa le spuna ce e Dinamo nu de un papagal ca tine care stai cu coada intre piciore

andrei.33
andrei.33  •  04 Aprilie 2018, 20:20

Daca pleaca 9 jucatori de la fcsb se cheama "curatenie de vara". Daca pleaca de la dinamo e "REVOLUTIE" Gigisti obositi....

demolarii
demolarii  •  04 Aprilie 2018, 19:58

140000 euro net / luna, vine un cost de 215000 euro/luna, adică 2530000euro/an. Doar salarii..fara prime....

Vezi toate comentariile (17)
Comentează