FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Kristian Kostrna, fotbalist așteptat la Dinamo, e caracterizat de Sergiu Hanca: „Are vână și nu bubuie mingea, știe cu ea”

Articol de GSP - Publicat joi, 23 ianuarie 2020 13:35

Ex-dinamovistul Sergiu Hanca (27 de ani),  în prezent în Polonia, la KS Kracovia, i-a creionat imaginea de fotbalist fundașului dreapta Kristian Kostrna (26 de ani), care urmează să vină în „Ștefan cel Mare”.

Dusan Uhrin a adus un fundaș stânga slovac, vrea să mai aducă un apărător de bandă dreaptă din aceeași țară. Cehul vrea să transfere doar jucători în care el însuși are încredere sută la sută, disciplinați și ascultători.

„Sunt pe calea cea bună cu transferul, sper ca lucrurile să fie ok pentru toate părțile” - Kristian Kostrna, în exclusivitate pentru GSP.ro.  

Așa cum GSP.RO a informat de miercuri noapte, a avut de ales între Kristian Kostrna, 26 de ani, și Mikulas Toth, 31 de ani, amândoi liberi de contract, și a optat pentru primul, un fotbalist cu un CV mai interesant. Dar și cu probleme medicale mari în trecut, astfel că, la București, Kostrna va fi nevoit să parcurgă o vizită medicală amănunțită înainte de a parafa actele cu roș-albii. 

Kristian Kostrna a făcut junioratul în Anglia 

Kristian a fost recomandat și de noul dinamovist, Lukas Skovajsa, de aceea și-a dat acordul să vină să semneze cu Dinamo. 

El a terminat junioratul la Wolverhampton, dar a jucat numai pentru echipele U18 și U23 ale englezilor. Era considerat o mare speranță a acelei grupări, doar că o accidentare de câteva luni i-a stopat ascensiunea și a fost nevoit să se întoarcă în țara sa. 

A jucat la Boleraz, a trecut la vecinii austrieci la Parndorf, a mers și-n Bulgaria, la Pirin, iar ultimul an și jumătate l-a petrecut la Dunaska Streda, unde a fost și căpitan, unde a condus echipa în preliminariile Europa League. În toamnă, a pierdut o lună și 5 meciuri oficiale din cauza unor probleme la gleznă, apoi a devenit liber de contract la finele lunii noiembrie.  

Sergiu Hanca, laude pentru Kostrna

Vara trecută, Kostrna fost integralist într-o dublă surprinzătoare cu polonezii de la MSK Cracovia, Kostrna și colegii săi eliminându-i din primul tur preliminar al Europa League pe Sergiu Hanca și Cornel Râpă.

„Da, mi-l amintesc pe acest jucător. Mie mi-a plăcut de el, avea vână, frecvență bună. Știa și cu mingea, nu o bubuia, era și liniar, dar și intra în zona centrală la combinații. Mi-a plăcut că era bun în dueluri unu la unu, stătea bine pe picioare. Eu zic că ar fi un transfer reușit pentru Dinamo”, i-a schițat Sergiu portretul slovacului, pentru GSP.ro. 

450.000 de euroeste cota slovacului conform transfermarkt

1 golși 2 assist-uri a strâns Kostrna în 16 meciuri în toamnă, 12 în campionat și 4 în cupele europene

45 de meciuria strâns Kostrna la Wolverhapton U23, marcând și un gol

2 concurențiva avea slovacul în Ștefan cel Mare, pe Corbu și pe Moura

Vezi și: 

DINAMO // EXCLUSIV Probleme și cu Slavko Perovic » Dusan Uhrin jr. i-a pus în gardă pe șefi și vrea de urgență un atacant

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
creeperno999
creeperno999  •  23 Ianuarie 2020, 22:51

Welcome to dinamo

Vezi toate comentariile (1)
Comentează