FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Marius Avram, detalii din culise: „Arbitrii n-au voie să vorbească în România! Asta face CCA în era transparenței”

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2021 22:40

Fostul arbitru Marius Avram, 41 de ani, a fost invitatul din această săptămână la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Marius Avram îl contrează dur pe Kyros Vassaras și spune că foștii lui colegi au vrut să-și analizeze prestațiile în ziare și la televizor, dar n-au fost lăsați de conducerea CCA.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Marius, foștii tăi colegi sunt mulțumiți de CCA-ul din momentul de față?
- Indiferent cine a fost șef la Comisia Centrală, a existat murmur. Dar ce s-a întâmplat în ultimii 6-7 ani a generat nemulțumiri, un pic mai mari. Să vă dau un exemplu banal!

- Te rog!
- Tot văd că e mare fericire că s-a dat un echipament nou de către CCA.

- Echipamentul arbitrilor, de la Joma.
- Da. De trei, patru ani ne rugam la fiecare curs să se schimbe echipamentul. Era vechi, tocit, îl spălaserăm de o sută de mii de ori. Nu aveam voie să purtăm alte firme! Secretarei de la CCA îi era și jenă, la fiecare curs, să ne întrebe ce măsuri avem că vine echipamentul. Cursul următor la fel, până i-am zis: "Băi Cristina! Tu crezi că noi mai creștem sau ceva? Tot alea sunt măsurile!". Le era jenă de rușinea pe care trebuia s-o aibă altcineva. Inclusiv lucrurile astea nasc nemulțumiri.

- Plus...
- Plus lipsa asta de comunicare între CCA și arbitri! O comunicare defectuoasă între membrii Comisiei. Eu am vorbit personal cu ei și mi-au spus că ei nu comunică cu Vassaras. Nu comunică! Nici măcar telefonic... Vă dați seama ce se întâmplă acolo? Noi nu știm oficial cine sunt membrii Comisiei Centrale, cu ce se ocupă fiecare... Asta am aflat noi, așa. E greu să crești dacă președintele nu comunică cu membrii!

- Vouă vi s-a interzis clar să vorbiți după meciuri. N-ați încercat să schimbați ceva?
- Am discutat cu niște arbitri la meciurile mele internaționale. Cred că în Belgia și în Olanda sunt la stadiul de experiment ca arbitrii să iasă după meciuri și să discute. Nu obligați, doar dacă ei consideră. Li s-a făcut un curs cu experți în comunicare ca să nu genereze știri negative, care să dăuneze în loc să facă bine. Noi simțeam nevoia de multe ori să spunem ceva. Bine, dacă nu noi, măcar Comisia Centrală să spună, să explice. S-ar fi evitat o grămadă de discuții.

- Le-ați cerut și nu s-a întâmplat nimic!
- Eu nu spun că etapă de etapă să vorbim, dar din când în când noi simțeam nevoia să spunem când ni se făcea o nedreptate. În presă era un mare scandal, eu știam ce-am făcut bine, Comisia îmi dăduse o notă mare și eu nu puteam să vorbesc deloc... Nu ai voie, ca arbitru, să-ți spui punctul de vedere! În era transparenței, că tot vorbim de asta, arbitrajul a rămas în urmă, cu metode învechite! Dacă nu ne lăsau pe noi să vorbim, trebuia să iasă cineva de la CCA să o facă! UEFA a scos niște filme acum cu arbitrii, dau o față umană, și încearcă să-i facă cunoscuți. Suntem oameni! Dacă noi n-aveam niciun contact, lumea normal că nu ne cunoaște.

VEZI AICI TOATĂ EMISIUNEA CU MARIUS AVRAM

CITEȘTE  ȘI:

ANAD vrea închisoare pentru traficanții de steroizi! Peste 800.000 de români merg la sălile de fitness, destinația principală a substanțelor dopante

FOTO Ioana Timofeciuc, iubita lui Florinel Coman, poze sexy la malul mării » Decolteu generos, în ciuda temperaturii

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1948forever
1948forever  •  10 Februarie 2021, 11:19

sa iesiti ba si sa ziceti de ce furati fcsb etapa de etapa

dubluv
dubluv  •  09 Februarie 2021, 21:25

s-au intalnit 2 frustrati, Avram si Ioanitoaia.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează