FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Marius Avram rupe tăcerea la 10 ani de la arestarea tatălui său: „A fost un șoc pentru familia noastră. E nevinovat!”

Articol de GSP - Publicat marti, 09 februarie 2021 20:30 / Actualizat miercuri, 10 februarie 2021 06:38

Fostul arbitru Marius Avram, 41 de ani, a fost invitatul din această săptămână la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Avram jr. a vorbit pentru prima dată despre arestarea tatălui său

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Marius, tatăl tău a fost doi ani președintele CCA.
- Așa este.

- Știu că ți-e greu să vorbești despre arestarea tatălui tău!
- A fost un moment dificil, un șoc pentru familia noastră. Am suferit, ne-am strâns și am descoperit forța familiei de a fi uniți. Eu am rămas arbitru după... Niciodată, niciun om din fotbal, fie jucător, antrenor, conducător, de la Federație sau Ligă, nu mi-a spus nimic referitor la tata. Oamenii l-au respectat pe el, dar mă respectau și pe mine, iar pentru mine asta a contat.

- Recunosc că inclusiv eu am scris la acele momente...
- Domnule Ovidiu, au fost multe editoriale din partea dumneavoastră, dar să știți că pe mine, chiar dacă pe moment citeam și sufeream, mă și motivau! Mă întăreau și mă făceau să mă pregătesc mult mai bine. Fiind băiatul lui Vasile Avram, am fost sub lupă. Toată lumea când eram tânăr voia să vadă, "Ia, bă, cum se descurcă băiatul lui Avram?". Și tata îmi spunea mereu că trebuie să mă pregătesc mai bine decât până atunci.

- Tu cu siguranță ai mai multe informații decât noi. Îl consideri vinovat pe tatăl tău pentru ceva?
- Eu nu-l consider vinovat pe tatăl meu și n-aș vrea să dezvolt. Din punctul meu de vedere, și multă lume mi-a spus, tata este nevinovat. Mulțumesc!

- Vreau să lămurim un subiect. Povestea banilor împrumutați către Mikloș Nagy, oficialul celor de la CFR Cluj!
- A fost o poveste cunoscută la FRF și CCA. Le-am spus că fostului meu coleg din brigadă, Mikloș Nagy, i-am împrumutat niște bani și nu mi i-a dat înapoi. Eu ce să fac? Am anunțat, lumea știa, de acolo nu mai e problema mea. 130.000 de euro i-am dat și nu i-am recuperat nici acum, sper să o fac în scurt timp.

- Dar de unde ai avut atâția bani?
- Domnule Ioanițoaia, eu am firme și fac afaceri de foarte mulți ani. În decursul anilor am organizat festivaluri, am avut magazin de cadouri online, am avut agenție de turism, firmă de reprezentare și vânzări lifturi. La mine arbitrajul n-a fost principala sursă de venit, a fost secundară. Normal că am acumulat bani și experiență managerială în alte activități în afara fotbalului. Mi-au dat liniștea financiară să mă duc la meciuri fără a avea presiunea că dacă greșesc nu mai iau baremul și-mi moare copilul de foame.

De ce a fost trimis după gratii Vasile Avram 

În aprilie 2015, Vasile Avram a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani închisoare cu executare în dosarul "Mită în elicopter" pentru luare de mită și tentativă la fals în înscrisuri sub semnatură privată. 

Potrivit anchetatorilor, în condițiile exercitării atribuțiilor de serviciu ca supervizor la partida FCM Târgu Mureș - U Cluj, fostul șef al CCA a primit de la Sorin Țerbea, finanțator al clubului gazdă, suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreați de echipa din Târgu Mureș la jocurile din sezonul 2011-2012. Cu aceeași ocazie, Avram senior a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul, București - Târgu Mureș și retur. 

Costul de 3.000 de euro al închirierii elicopterului a fost achitat tot de Țerbea. De asemenea, Sorin Țerbea i-a oferit lui Vasile Avram o însemnată cantitate de vin, folosită la nunta lui Marius Avram.

VEZI AICI TOATĂ EMISIUNEA CU MARIUS AVRAM

CITEȘTE ȘI:

Ce se întâmplă când folosești steroizi? Medicul Alexandru Butoi explică: „E sinucidere curată! Bărbaţii se aleg cu ateroscleroză, iar femeile cu păr pe piept”

Ante Vukusic, condamnat! Noul atacant al lui FCSB, ultimul „client” al lui Gigi Becali

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
qcod
qcod  •  11 Februarie 2021, 20:36
Postat de balaur pe 10 Februarie 2021, 08:04

Toti hotii din România sunt "nevinovati". In frunte cu fariseul religios din Pipera.

culmea e ca mai toti conducatorii de cluburi au fost arestati si au facut puscarie mai putin cei de la cfr....asta spune multe...

balaur
balaur  •  10 Februarie 2021, 08:04

Toti hotii din România sunt "nevinovati". In frunte cu fariseul religios din Pipera.

kensan.gmm
kensan.gmm  •  09 Februarie 2021, 23:04

Se fac transferuri in LIGA 1 iar voi sunteti cu articole despre neica nimeni arestati acum 100 ani, AMATORILOR

Vezi toate comentariile (6)
Comentează