FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Mihai Teja, OUT de la FCSB! Gazeta a aflat clauza din contractul antrenorului + 7 jucători pleacă de la echipă

Mihai Teja a rezistat doar 6 luni la FCSB
Mihai Teja a rezistat doar 6 luni la FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 13 mai 2019 09:07

Cum FCSB a rămas fără nicio șansă să câștige campionatul, CFR Cluj impunându-se în fața lui CSU Craiova, 1-0, tehnicianul Mihai Teja , 40 de ani, își trăiește probabil ultimele zile în calitatea de antrenor al roș-albaștrilor. 

Gigi Becali, finanțatorul echipei care a pierdut titlul pentru al patrulea an la rând în Liga 1 , a anunțat încă de sâmbătă seara, după victoria de palmares cu Sepsi, 5-1, că soarta lui Mihai Teja e hotărâtă în cazul în care titlul merge în „Gruia”. 

„Dacă nu luăm titlul, v-am zis de la început! Când am spus că vom continua, am spus-o ca să-l lăsați în pace, dar vom vorbi duminică seara. Sunați-mă duminică seara.  Dacă CFR face egal cu Craiova, vă dau răspunsul duminică seara”. Becali n-a intervenit duminică seara la TV, însă anunțul demiterii lui Teja va fi făcut cel mai probabil după duelul fără miză cu CFR Cluj din ultima etapă a play-off-ului.

Clauza prin care Becali scapă ieftin de «trubadurul» Teja

Teja, plătit cu 10.000 euro pe lună, mai are contract cu FCSB până la 30 iunie 2020. În momentul instalării, acesta fusese ademenit cu bonusuri consistente în cazul calificării în grupele unei competiții europene: 50.000 euro pentru Europa League și 100.000 euro pentru Champions League. 

Conform contractului, ratarea campionatului îi dă dreptul clubului să-i rezilieze contractul lui Teja, începând cu 1 iunie 2019. Contractul lui Teja expiră în iunie 2020!  FCSB trebuie doar să-i plătească salariile la zi antrenorului, fără alte despăgubiri. 

FCSB îl poate notifica pe Mihai Teja privind rezilierea contractului pe adresa lui de mail, care nu conține numele antrenorului, ci cuvântul «trubadur».

FCSB rămâne și fără 7 jucători

Noua și vechea vicecampioană a României se va despărți mai mult ca sigur și de 7 jucători. 

Mijlocașii Dragoș Nedelcu, 22 de ani, și Alexandru Stoian, 28 de ani, au primit hârtii prin care au fost înștiințați că se pot transfera, în timp ce de la echipă va pleca și mijlocașul Florentin Matei, 26 de ani, care nu a confirmat. 

De la FCSB își vor lua adio și Alexandru Stan (fundaș, 30 de ani), Mihai Roman I (mijlocaș, 34 de ani, Raul Rusescu (30 de ani, atacant) și Filipe Teixeira (mijlocaș, 38 de ani).

Vezi și: Dan Petrescu se teme de Șumudică la FCSB: „Va fi un plus pentru ei, poate lua campionatul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
103179470776675
Sabin Ellak  •  13 Mai 2019, 17:58

Teja este linistit: va ajunge la SEPSI OSK !

anti.cioban
anti.cioban  •  13 Mai 2019, 13:54

Isi ia Lutu licenta pro? Ca pana la urma asta e singurul antrenor pe care il are la dispozitie becali. :)))

mr.ban
mr.ban  •  13 Mai 2019, 13:15
Postat de Dizidentul Inutil pe 13 Mai 2019, 11:45

.3. rednic facind doar o mare greseala de a spune ca ii da afara pe toti ca ii schimba si de acolo a pierdut . trebuia sa taca si in perioada dintre tur si retur sa reface echipa. Faptul ca a adus de afara jucatori in incercari era cea mai buna solutie dat fiind ca pe plan local nu este vina ca sint delasatori si nu munceau fara prime si bonusuri etc. asa jucatorii veniti de afara fara contracte doreau sa isi lanseze cariera. A pus pe jar si faptul ca va lupta pentru campionat la anul si atunci ii determina sa joace sim ai bine pentru a prinde echipa pentru ca dynamo poate fi o rampa foarte buna de lansare daca va reusi. Si cred ca va reusi. Echipa va fi alta clar in campionat dar s-a salvat si asta datorita istetimii lui rednic pentru ca era rau. Nu tub ani nu tu echipa care sa lupte etc.. a facut tot ce a putut si a facut bine. Echipe care nu sint platite este o prostie sa mai fie acceptate . la fel si play off cu play out trebuie schimbata regula. Sint echipe care fac mai multe puncta in playout si poate ca prima de acolo sa joace pentru o cupa cu o anume clasata din playoff. Ar fi o miza. Sepsi si astra au fost niste rusini . sint convins ca daca dynamo juca ar fi incurcat multe socoteli si din acest motiv nu au fost doriti. In rest eu cred ca Steaua va fi cea care ne va prezenta cel mai bine . are cel mai bun lot si joc. Ceea ce joaca cfr este o rusine.

Si eu cred, in primul rand, ca sistemul asta cu play-off si play-out este neinspirat. Vorba ta, daca se juca in regim normal, cum se facea inainte, o echipa din play-out putea ajunge mai sus, putea depasi formatiile de pe locurile de play-off. Si mai e si prostia aia cu injumatatirea punctelor... absolut dezgustator. Vorba lui Klopp: "Ce mananca baietii astia la micul dejun?" In fine. FCSB (ca asa zice legea sa ii spunem) ne-a reprezentat intotdeauna bine in Europa. Cu toate fitele si aerele lui Becali (noroc? nu stiu). Dar n-as da vina pe CFR pentru ce s-a intamplat cu Dudelange. Pe langa situatia de atunci (schimbare de antrenori, atmosfera negativa, vestiar rupt), au mai avut si ghinionul sa cada cu o echipa de necunoscuti, ca sa ii subestimeze si sa piarda din start. Atunci trebuia o mana forte, gen Dan Petrescu, sa ii biciuiasca si sa nu ii lase sa se culce pe o ureche cu un asemenea adversar. Dar ce sa mai inteleaga jucatorii, dupa atatea incertitudini cu situatia clubului, stres, critici si haos? Dar asa e la echipele romanesti. Patronii sunt gen: nu prea ne mai place de antrenorul asta, desi l-am adus de o luna la club. Altul. Antrenorii sunt ca o jucarie. Cand te plictisesti/nu-ti maiconvine, out. Alta jucarie. Ce continuitate? Ce omogenitate? Construire de colectiv si grup? Strategie de echipa? Oamenii astia de la noi habar nu au cum se face o echipa.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează