FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Mircea Lucescu povestește în premieră: „Am antrenat-o pe Steaua! După pregătire rămâneam la miuțe cu Iordănescu și Ienei”

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2019 15:33

Mircea Lucescu, 73 de ani, a acordat un interviu Gazetei Sporturilor și a dezvăluit cum a fost antrenor la Steaua, ajutându-i pe roș-albaștri.

- De ce v-ați implicat atât, ca antrenor al naționalei?
- Eram preocupat de toate echipele de club. La Dinamo era mai greu fiind echipă de event și de semifinalele CCE, la Craiova făceam săptămânal drumuri să vorbesc cu jucătorii naționalei, cu Corvinul eram în contact permanent. M-am bucurat de deschiderea arătată de Steaua și de invitațiile pe care mi le făceau cei de acolo, astfel că participam la antrenamentele echipei

- Cum?!
- (râde) Cernăianu chiar mi-a permis să fac un antrenament cu atacanții, bazat pe combinații ofensive. 

- Se poate spune că ați fost antrenor la Steaua?
- (râde din nou) Part-time, cu atacanții, o dată. După antrenamente, rămâneam la discuții și chiar la miuțe pe stadion, pe Ghencea sau în sala "Plevnei", cu Valentin, cu Alecsandrescu, cu Puiu Iordănescu, cu Ienei, cu Marinescu. Steaua trecea printr-un moment de schimbare de generații și se pregătea să atace supremația lui Dinamo. Interesul meu era să avem un campionat echilibrat, puternic, competitiv și să avem o cât mai mare arie de selecție. Rivalitatea cu Steaua a apărut doar din momentul când am fost antrenorul lui Dinamo. Prietenia s-a transformat în rivalitate. Nu dușmănie, ci rivalitate! Cât am fost selecționer, am fost primit cu brațele deschise peste tot. 

Citește și:

Mircea Lucescu reaprinde o controversă istorică: „Hai să respectăm adevărul! Steaua și-a făcut echipa luând jucători, eu am construit Dinamo crescându-i”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
2036290743290484
Ion Marin  •  06 Februarie 2019, 12:03

Nea Mircea are dreptateEste un mare pariot si cel mai mare antrenor din toate timpurile din istoria Romaniei.Inainte de 89 , Clanul Ceausescu a condus Romania , Internele lUi Postelnicu s au supus orbeste ordinelor lor, asa ca lasati polemicile la o parte.Un singur lucru ii pot reprosa lui nea Mircea , ca nu s a reintors la dragostea dintai, ar fi putut avea influente si bani impreuna cu vanatorul de mistreti Tiriac , sa preia clubul de la Negoita si sa l renasca.Interviul respecta adevarul 100%.Pe Balaci l -a luat dupa ce si - a rupt piciorul si l gonisera aia de la Craiova ca pe un infractor.Asta a fost recunostinta lui Dinamo , prin Lucescu si Diaconescu, pentru tot ce a facut Ilie pentru fotbalul romanesc , a obtinut performate si a adus glorie Craiovei , iar intrun moment greu din viata lui , l au ajutat cei de la Dinamo.Ma intreb , in acele momente , unde earau Stefan Andrei si Paunescu?Cinste lui nea Mircea si Gen.Diaconescu , doi oameni colosali.Trebuie sa va scateti palaria in fata lui nea Mircea pentru tot ce a facut el pentru fotbalul romanesc.Sanatate multa si mult , mult succes nea Mircea.Te rog in al 12 -lea ceas , reintarce te la DINAMO.Cauta l pe Tiriac si convinge l , asa cum l ai convins pe MARELE OM GEN.Diaconescu si preluati clubul care v a dat un nume.Recunostinta pentru Dinamo, Mister TIRIAC!

2036290743290484
Ion Marin  •  06 Februarie 2019, 11:57

Draga Davide, Vezi ca nu ai inteles fenomenul Dinamo.Daca mai traieste Generalul Diaconescu , te rog sa l cauti si sa inveti de la el ce a insemnat acel Dinamo care juca o semifinala de cupa campionilor europeni, si ce inseamna managementul sportiv.Daca nu, intraba l pe nea Cornel Dinu , ce facea Traian Ionescu in anii 60 ca Dinamo sa aiba o echipa puternica in duelul cu C.C.A-ul lui Ceausescu.Avea un centru de copii si juniori bine pus la punct , cu antrenori valorosi cu vocatie in cautatrea si descoperirea talentelor si cu cateva centre zonale , unde pregatea jucatorii care aveau in sange spiritul lui Dinamo.Pepiniera lui Dinamo de atunci , nu era condusa de un visator ca Raduta.E o mare PROSTIE SA VA CERTATI VOI DINAMOVISTII INTRE VOI, pe deoparte Rednic cu Lucescu , tu cu Marica , Danciu cu Lupu , samd in loc sa va asezati la masa sa strngeti radurile , voi de la club, suporteri , vanatorul TIRIAC , LUCESCU , ETC.sa FACETI ROST DE BANI SI SA SALVATI ECHIPA , CARE V A DAT UN NUME SI GLORIE.Meciul trecute doar un inceput greul continua si nu va va fi usor sa scapati de la retrogradare, nu mai visati frumos strangeti randurile toti , pentru ca valul retrogradarii e foarte aproape.NU VA IMBATATI CU APA RECE, veti vedea la Sepsi cat de buni sunteti.Ce se intampla acum , e datorita lipsei de a experienta a ta si a lui Negoita si DEZBINARII.Uniti va FRATILOR , pana nu e tarziu.

stelistulbrasov
stelistulbrasov  •  05 Februarie 2019, 16:19

Frustrarea eternă a mimamovistilor....TOȚI au vise erotice cu STEAUA....Rămân hărțile....Pe cearceaf....:)

Vezi toate comentariile (7)
Comentează