FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Misteriosul agent care conduce din umbră la CFR Cluj! Trecut controversat + cum a ajuns în organigrama campioanei

Articol de , - Publicat marti, 04 septembrie 2018 18:38

CFR a intrat într-un vârtej din care patronul Nelu Varga nu știe cum să-l mai scoată. Clubul a schimbat conducerea executivă și antrenorul imediat după începutul sezonului, acum pregătește o nouă transformare radicală.

De data asta, proprietarul campioanei e sub influența unui impresar român cu legături serioase în fotbalul spaniol: Toni Curea.

Un mare fotbalist și un canotor

Agentul s-a împrietenit cu Varga și l-a convins să-i urmeze sfaturile. Curea îl adusese deja pe Julio Baptista, atacantul de aproape 37 de ani care nu a început niciun meci, pentru că nu se află la un nivel fizic decent. Impresarul a trecut acum la desenarea conducerii clubului.

Antrenor: Jose Maqueda, fost fotbalist la Real Madrid. Conducerea executivă: Herminio Menendez și Daniel Stanciu. Primul a fost canotor, e un spaniol multiplu medaliat la Campionate Mondiale și la Jocuri Olimpice.

Acesta e staff-ul pe care Toni Curea i l-a propus lui Nelu Varga și patronul campioanei agreează soluțiile, în mod normal va urma oficializarea instalării noului "board".

Iuliu Mureșan va pierde din nou din putere, va reveni la statutul pe care-l avea înaintea sezonului, de oficial de rangul al doilea. Asta în cazul în care nu va alege el să plece de tot din Gruia.

Schimbă încontinuu

Impresarul devine personajul cu cea mai mare influență la CFR, grație amiciției cu patronul Varga. Proprietarul clubului și-a pierdut busola și speră să dea lovitura cu sfaturile lui Curea. După un sezon excelent sub comanda lui Petrescu, CFR a pornit rău stagiunea curentă, l-a dat afară pe Edi Iordănescu și cu el au plecat și Copilu, Mara și Bilașco, șefii executivi.

A preluat conducerea Iuliu Mureșan, care l-a readus la Cluj pe Conceicao. A ieșit iar prost: eliminare jenantă din Europa League, cu dublă înfrângere contra luxemburghezilor de la Dudelange, și un regres și în campionat, eșec acasă cu Viitorul. Varga mai încearcă un restart. z

Stanciu trebuie să plece din Israel

Dintre personajele dorite în Gruia, Maqueda și Menendez pot veni ușor fiindcă nu au angajamente în alte părți. Singurul prins undeva e Daniel Stanciu. El a condus-o în sezonul trecut pe Hapoel Akko, un club mic dintr-o localitate aflată aproape de Haifa. Daniel a mai lucrat în România ca impresar, dar și ca manager sportiv la Timișoara, la FCSB, la ASA Târgu Mureș și la Dinamo. Cu CFR ar putea să-și propună obiective mai importante decât la o grupare minusculă din Israel, ceea ce l-ar atrage. 

Agentul vedetelor

Curea a mai activat la cluburi din Liga 1 și în trecut. El a mai adus chiar și un fost fotbalist al lui Real Madrid, înainte să vină cu Julio Baptista în România. L-a plasat la Dinamo pe Julio Cesar Correa, un fundaș central brazilian care a primit 500.000 de euro la semnarea contractului cu "câinii". După șase luni s-a plictisit și a cerut rezilierea acordului. Curea a fost implicat și la Rapid în perioada în care Fathi Taher preluase clubul de la George Copos și giuleștenii aruncau cu salarii de sute de mii de euro. 

Fundașul-capcană îi lovește pe toți

Andrei Mureșan demite al doilea antrenor de când a început campionatul. Apărătorul a greșit la ambele goluri ale Viitorului, la 1-2 în partida de duminică. La primul i-a pasat marcatorului Voduț, apoi l-a faultat pe Voduț în careu și a rezultat penalty-ul transformat de Ianis Hagi.

Eșecul l-a condamnat pe Toni Conceicao, aflat oricum pe făraș înaintea partidei cu dobrogenii. Mureșan "l-a curățat" și pe Edi Iordănescu. La partida cu Malmo din Champions League, 0-1 la Cluj, patronul Varga a cerut în pauză schimbarea lui Mureșan. Surse din club detaliază despre evenimente:

"Varga l-a sunat pe Panin să-i transmită lui Iordănescu că trebuie să iasă Mureșan. Panin n-a îndrăznit să-i spună lui Edi, așa că patronul i-a cerut după joc vicepreședintelui Copilu să-l dea afară pe Panin". Copilu a preferat să demisioneze, la fel Mara și Bilașco, deposedați de putere. Panin și-a păstrat postul, la fel și Mureșan, care continuă să gafeze. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
1_0_1_0
1_0_1_0  •  05 Septembrie 2018, 09:07

Ni mă unde era statul paralel. Craitzoiule, bine că exiști să ne luminezi calea și mințile. Ar trebui să te apuci de romane - pare că ai talent..

106683413108068
Francisc Dascal  •  05 Septembrie 2018, 08:42

Patronul a decis: Ramane Conceicao,dr.Muresan nu vine Maqueda,nici Gordillo si nici Menendez.Vor incerca oficialii clujeni rezilierea contractului cu Baptista.In schimb Conceicao trebuie sa conduca echipa la TITLU.

cluj_cluj
cluj_cluj  •  05 Septembrie 2018, 04:21
Postat de steaua1986forever pe 04 Septembrie 2018, 21:49

Draga *** ***, sa ai impresia ca acest ziar "are ceva cu voi" cand spune un adevar pe care il stiu pana si copiii de gradinita sau ca la ziar aici fac jocurile aluia care se ocupa de facut branza dovedeste un nivel extrem de precar de intelegere a ce se intampla in jurul tau. E pacat. Bag-o mai bine pe aia cu Soros, e mai amuzanta

Pai dupa capul vostru, ce producem in ardeal ar trebui raportat la budapesta. Ar fi sudistii cam muritori de foame... asa ca nu va doriti asta.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează