FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Momentul care l-a pus în încurcătură pe Marius Avram: „A ridicat mâinile ca de supunere: «Ai venit să mă faci, să mă furi!»”

Articol de GSP - Publicat luni, 01 martie 2021 21:07 / Actualizat luni, 01 martie 2021 21:07

Fostul arbitru Marius Avram, 41 de ani, a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Avram jr. a vorbit despre antrenorii și oficialii care i-au făcut probleme în carieră, dar și cum se comporta în fața unor jucători cu personalitate.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Marius Avram a fost difuzată în februarie 2021

- Marius, nu te-a enervat niciun antrenor, nimic, nimic?
- Mă enervez foarte greu. În schimb, nu prea accept lipsa de respect. Dacă aveai abilitatea să discuții cu ei și să le explici unde este limita, antrenorii prezentați de presă ca fiind expansivi înțelegeau, n-am avut probleme majore cu ei. Mereu trebuie să vezi foarte bine și să auzi foarte prost. Unui antrenor i-am atras atenția că a depășit limitele bunului-simț. A ridicat mâinile ca de supunere, dar ce-i ieșea pe gură... Era total opus. „Ai venit să mă faci, să mă furi!”. Era totul pentru camere și pentru spectatori. Dacă-l dădeam afară ce ziceau oamenii?

- Zi-mi un exemplu!
- Țin minte finala Cupei, Dinamo-Steaua, de la Brașov. Un meci cu probleme, cu spectatorii... MM Stoica era pe bancă, a traversat tot terenul pentru a merge să liniștească tribunele să nu mai arunce în teren pentru că risca să se oprească meciul. Conform Regulamentului eram obligat să-l dau afară. I-am spus, i-am dat cartonașul roșu și la revedere. Nu există discuții. Omul a înțeles, din moment ce a intrat pe teren. Am avut o relație normală, da, niciun fel de probleme.

- Nu ți-a fost greu nici când ai întâlnit jucători cu personalitate?
- Trebuie să îi iei de partea ta și să le dai ce e al lor. Poate și un unu la sută în plus jucătorului lider pentru a-l câștiga de partea ta. Ceilalți jucători urmăresc comportamentul lui și-l urmează. Eu nu eram de părere că liderului x dacă-i dai un cartonaș galben îl liniștești. Eu preveneam, nu sancționam. Și, în general, nu am fost un arbitru care dădea cartonașe. Mă înțelegeau că am venit doar să-mi fac meseria.

- Cel mai prost meci?
- CFR Cluj - Poli Timișoara. Penalty dat greșit pentru Timișoara, penalty dat greșit pentru CFR Cluj, un gol anulat, am fluierat un fault pe care l-am văzut doar eu. După meci n-am dormit o săptămână și tata m-a trimis în Liga 3. El era președinte! Ce deserviciu îi făceam eu lui, ca arbitru... Toată lumea zicea: «Bă, l-ai trimis pe fi-tu, v-ați făcut de râs amândoi!»". A rămas cel mai slab meci din cariera mea.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Poveste genială cu Ianis Zicu în rolul principal: „M-au chemat la masă: «You want to eat dog?!». Rață? Merge!”

EXCLUSIV Ianis Hagi, analizat de un fost internațional: „Cred că e în primii zece fotbaliști ai lumii! Are calități la un nivel foarte înalt”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează