INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ianis Hagi, analizat de un fost internațional: „Cred că e în primii zece fotbaliști ai lumii! Are calități la un nivel foarte înalt”

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 februarie 2021 10:20 / Actualizat sambata, 27 februarie 2021 10:34

Ianis Zicu și-a amintit, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO, momente inedite despre experiențele pe care le-a trăit în Coreea de Sud la Pohang Steelers, dar și la Gangwon. Mai mult i-a făcut o caracterizare lui Ianis Hagi

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea în care a fost Ianis Zicu invitat a fost difuzată prima dată pe 2 februarie 2021.

- Ianis, dacă la Pohang aveați patru antrenamente pe zi, jucătorii unde se odihneau?
- Dormeau pe unde apucau. Între antrenamente dacă aveau cinci minute ei dormeau. Dar tehnică de preluare, tehnică de pasare cu ambele picioare ca acolo nu am văzut nici la Inter, nici la Parma, la nicio echipă pe unde am fost. Au o cultură de a repeta la infinit până le iese procedeul perfect.

- N-ai avut probleme și cu mâncarea?
- Ba da. Nu am reușit să am o viață organizată din punctul de vedere al alimentației, al felului în care mă hidratez și al celui în care mă odihnesc. Aceste trei lucruri dacă le-aș fi avut cum le-am avut după 27 de ani, cu siguranță că jucam la cluburi mult mai mari din Europa. Eu n-am băut, n-am fumat, dar nici n-am mâncat ce trebuie.

- Ce mâncai?
- Am mâncat prăjituri. Și-acum mi-ați dat apă în loc să-mi dați o prăjitură.

- Tu erai comparat cu Hagi...
- Cu siguranță e o povară numele lui Hagi și asta m-a apăsat și pe mine. Pentru că atunci când eram copil foarte mulți mă comparau cu Gică și mi-a dăunat pentru că m-am crezut mai bun decât eram la nivelul respectiv.

- Ce părere ai tu de Ianis?
- Din punctul meu de vedere, trebuie să vedem la Ianis strict calitățile pe care le are. Are calități la un nivel foarte înalt, la viziune, la tehnică de lovire, la felul în care gestionează situațiile din teren. Nu trebuie să așteptăm de la Ianis să dribleze patru fotbaliști și să meargă singur spre poartă. Sau să ia mingea în viteză maximă. Lucrurile astea nu poate să le facă. Dar ce poată să facă, cred că e în primii zece fotbaliști ai lumii, din categoria de vârstă pe care o are el. Cum lovește mingea, cum pasează, cum gândește jocul.

- Tu cu banii cum stai?
- Sunt liniștit din punct de vedere financiar, nu sunt obligat să antrenez ca să trăiesc. Dar o fac cu pasiune, îmi doresc să reușesc și să-mi umplu acest gol după ce m-am lăsat de fotbal.

CITEȘTE ȘI:

Gigi jubilează! FRF face o schimbare esențială din sezonul următor » Craiova și CFR rămân în urmă!

Ne SCUFUNDĂM! Cum s-a făcut de rușine Liga 1 în acest sezon + comparație usturătoare cu Thailanda!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
abelind
abelind  •  27 Februarie 2021, 20:07

Ce să faci cu Zicu ? Să îl duci la carnaval ... asta zicea Cornel Vinu despre încetul ăsta mintal . De ce toată lumea îl pupă în dos pe prințișor chiar nu-mi dau seama , că e un jucător mediocru , bunicel spre bun în campionate de 2 lei ca cel din Scoția șau cel din România . Sunt curios dacă la 30 de ani slugarnicii vor zice că e tânăr și lovește la fel de bine cu ambele picioare ...

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  27 Februarie 2021, 18:09

...ce prost...croati ,sarbi,italieni,francezi,olandezi...E mai bun fiul ploii...ne am saturat de nepotisme...

fairplayromania
fairplayromania  •  27 Februarie 2021, 16:04

Din 11 fotbalisti 9 au dat gol ....doar Ianis si portarul nu a dat gol...... bravo Ianis. Ai calităţi de portar.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează