FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Momentul neștiut în care Eric și-a pierdut cumpătul: „Mi-am spus că dacă-l prind pe teren îl omor! Am intrat orb. Mi-a făcut mult rău”

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 ianuarie 2021 13:38 / Actualizat sambata, 09 ianuarie 2021 14:12

Brazilianul Eric de Oliveira, 35 de ani, se simte ca acasă în România. S-a despărțit curând de FC Voluntari și e în căutarea unui nou angajament. Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, atacantul brazilian a povestit un episod neștiut din cariera sa, de pe vremea când evolua cu Pandurii, în Europa League.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Eric, tu ești o persoană simpatică, deschisă.
- Nea Ovidiu, eu am fost mereu eu. Nu am încercat să fiu omul cu două fețe. Eu am fost un om adevărat. Ce mi-a convenit bine, ce nu, aia e. Am putut mereu să-mi cer scuze, să-mi cer iertare.

- Ai fost mereu cinstit!
- Nu-mi place să mint. Chiar dacă am și partea mea rea, dar doar după perioada din Ucraina. Înainte chiar nu mă deranja nimic. Nu mă enerva nimic. Dacă-și băteau joc de mine, râdeam. În Ucraina s-a schimbat totul...

- Acolo ai avut un prag important.
- Am avut o întâmplare cu Fedetskiy, care mă ura când jucam în Ucraina. Mi-a făcut foarte mult rău. Iar după am jucat în Europa League cu Pandurii, împotriva lui Dnepr. M-am jurat că iau cartonașul roșu și-l omor pe teren!

- De ce?
- Mi-am spus că dacă-l prind pe teren îl omor. Am intrat orb! Când mă uitam la el, îmi venea să-l omor. Dar când am început meciul l-am salutat, am bătut mâna cu el. Îmi ziceam: "Băga-mi-aș, dacă-l prind....!". L-am salutat până la urmă, am jucat, iar după meci a venit să-mi ceară scuze pentru tot ce s-a întâmplat în Ucraina. Înseamnă că am o persoană bună, dacă el și-a cerut scuze. Mi-a făcut mult rău în Ucraina, dar asta e... Eu nu pot să plătesc cu aceeași măsură!

- Cunoști destul de bine fotbalul românesc. Dacă ai putea să schimbi ceva, ce-ai face?
- Aș schimba anumite lucruri la copiii și juniori. La multe echipe la care am fost, juniorii nu sunt tratați cum trebuie și aici e o mare vină din ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc. Jucători mai mari, care îi calcă în picioare pe cei mici, iar ăia mici când cresc îi calcă pe restul. Trebuie să ne ajutăm.

- Trebuie schimbat...
- Tratamantul! Apoi educația trebuie schimbată. Antrenori trebuie să fie doar cei care au fost fotbaliști. Uite, Sânmărtean e unul dintre ei. Acum nu mai există oricum respect, nu mai zice nimeni bună ziua...

- Cel mai bun atacant cu care ai jucat?
- Țucudean a fost cel mai bun atacant român cu care am jucam. Mi-am dorit să mai joc o dată cu el, dar din păcate nu se poate. E unul dintre cei mai buni atacanți. Mi-a plăcut Alex Muntean la Mediaș făceam pereche bună cu el în Europa League. Și Olaru este unul dintre tinerii buni cu care am jucat.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Virusul care a dat lumea peste cap a plecat de la Wuhan, dar viaţa în China nu s-a schimbat prea mult! Cosmin Olăroiu, afirmaţie-şoc: „E cea mai liberă țară din lume”

FCSB. Argumentele lui Becali sunt contrazise de lege și de timp! Nu e vorba de o competiție internațională și a expirat protecția jucătorilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează