FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Nicolae Dică, totul despre relația cu Gigi Becali: „Vorbea cu MM la pauză, dar nu făceam schimbările că mă suna!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 noiembrie 2020 20:30 / Actualizat miercuri, 04 noiembrie 2020 22:54

Nicolae Dică, antrenorul secund al echipei naționale, colaboratorul selecționerului Mirel Rădoi, fostul jucător și antrenor al celor de la FCSB, a acceptat invitația de a participa la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

- Becali îți dicta și ție echipa, schimbările din meci?
- În perioada în care am fost la Steaua am avut discuții cu patronul echipei și de multe ori cu MM. Patronul voia să știe echipa care o să fie folosită în meciul pe care urma să-l jucăm. Îi spuneam aceste lucruri, îi spuneam la ce schimbări mă gândesc, cine cred eu că ar putea juca în timpul meciului. Aveam discuții cu dânsul și erau lucruri normale pe care să le vorbești cu președintele, cu patronul. Oamenii din club cunosc fotbalul și sunt de-o viață în fotbal. Eu aveam discuțiile acestea cu patronul și cu MM.

- Dar nu te-a sunat niciodată la meci?
- Nu am primit niciun telefon în timpul meciului. V-am spus că aveam discuții înainte de joc și îi spuneam ce jucăm. Chiar dacă mai începea domnul Becali cu: "De ce ălă, de ce celălalt". Trebuia să vin mereu cu argumente și să-i explic. Îi spuneam ce credeam eu pentru meciul respectiv. Apoi îi spuneam că dacă X nu funcționează, o să intre Y. El poate vorbea cu MM la pauză și MM îmi mai spunea: "Ziceai că vrei să-l schimbi pe X cu Y!". Nu făceam schimbările că mă suna!

- Deci v-ați înțeles. 
- Am avut o relație OK cu patronul echipei și de fiecare dată i-am spus ce simt eu, ce cred eu despre fiecare jucător. Au fost momente când dânsul îmi spunea că nu e OK, dar aia a fost părerea mea.

"M-au surprins declarațiile lui MM despre mine"

- Ai avut și un conflict cu Mihai Stoica!
- A fost acea discuție când eu am plecat, iar patronul a spus că MM i-a zis că e nevoie de un nou antrenor. Pe mine lucrul acesta m-a deranjat atunci și am spus că mă așteptam ca MM să vină să-mi spună mie în față. El știa foarte bine cum lucram și ce filozofie am despre fotbal. Nu mă așteptam să spună acele lucruri, am rămas surprins. Dar după o perioadă de un an de zile m-am întâlnit cu MM la nunta fiicei domnului Becali și am avut o discuție.

- Și concluziile?
- Mi-a explicat ce vorbise cu patronul echipei. Am spus că nu sunt un tip ranchiunos și apreciez oamenii care m-au ajutat în momente mai dificile. MM m-a ajutat de când aveam 18 ani. A vrut să mă ia la Galați, mi-a făcut un bine că m-a luat la echipa mare FC Argeș, apoi la venirea mea la Steaua în mare parte el a contribuit și eu apreciez acest lucru.

- Dacă mâine te-ar chema Gigi Becali la FCSB?
- Acum, când sunt la echipa națională, nu. Dar când o să fiu liber e posibil să mă întorc. Orice este posibil și nu zic nu. Orice este posibil după o discuție. Dacă vom ajunge la o înțelegere, se poate din nou.

- La Dinamo sau Rapid?
- Nu am cum să antrenez acolo. Eu am fost un jucător important pentru Steaua și n-am cum să antrenez acolo. Chiar n-aș putea.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU NICOLAE DICĂ

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Neluțu Varga nu-l mai suportă pe Dan Petrescu » Detalii explozive din viesparul de la CFR Cluj

FOTO Imaginile electrizante postate de Larisa Iordache din izolare! Arată extraordinar

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
ares2024
ares2024  •  05 Noiembrie 2020, 08:15

Am mai auzit de "antrenori "d ăștia care nu ascultau de "poruncile stapanului"!

valentindragobete
valentindragobete  •  05 Noiembrie 2020, 07:58
Postat de the.fixer pe 05 Noiembrie 2020, 07:13

Pai de unde sa stie , in anii 60-70 si chiar 80 altfel stateau lucrurile in sport! Azi rar mai joaca cineva sah, majoritatea cei din generatiile vechi, astia noi pe PC, laptop, tableta si telefoane ! 90% dintre romani stiu barbut poker sau rummy! Pacat.... sportul mintii dispare..... Spassky a fost campion rus si Bobby Fisher american!

I-auzi! Fixatule, precis-precis n-a fost invers? Adica Boris sa fie american ( si inca este ca n-a murit) si Bobby sa fi fost rus ( ca s-a prăpădit, saracu) !

the.fixer
the.fixer  •  05 Noiembrie 2020, 07:13
Postat de kamouniyak pe 05 Noiembrie 2020, 00:49

De-ar sti astia ce citesc pe.aici cine sunt Spassky si Bobby Fischer ar fi bine...

Pai de unde sa stie , in anii 60-70 si chiar 80 altfel stateau lucrurile in sport! Azi rar mai joaca cineva sah, majoritatea cei din generatiile vechi, astia noi pe PC, laptop, tableta si telefoane ! 90% dintre romani stiu barbut poker sau rummy! Pacat.... sportul mintii dispare..... Spassky a fost campion rus si Bobby Fisher american!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează