FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Neluțu Varga nu-l mai suportă pe Dan Petrescu » Detalii explozive din viesparul de la CFR Cluj

Neluţu Varga, în picioare, ţinându-l pe Dan Petrescu după umăr +27   FOTO
Neluţu Varga, în picioare, ţinându-l pe Dan Petrescu după umăr

Articol de , - Publicat marti, 03 noiembrie 2020 07:00 / Actualizat marti, 03 noiembrie 2020 07:24

CFR CLUJ. Deranjat că Dan Petrescu a criticat lipsa achizițiilor, patronul Neluțu Varga le-a dezvăluit apropiaților, chiar în timpul meciului cu Gaz Metan, motivele pentru care tehnicianul nu trebuie să se plângă și banii pe care acesta i-a câștigat în Gruia în 2019 și 2020: 2,5 milioane €. 

CFR e campioană. S-a calificat în grupele Europa League și e pe podium în actualul campionat, după 9 etape. În ciuda acestui tablou idilic pentru un club care acum 3 ani și jumătate se afla în insolvență, în interiorul grupării din Gruia mocnește un război de proporții. La cel mai înalt nivel. Între cei mai importanți doi oameni din club. Patronul Neluțu Varga și antrenorul Dan Petrescu. 

Eșecul de duminică în fața lui Gaz Metan a umplut paharul nemulțumirilor pentru amândoi, care au avut ieșiri extrem de dure, cu mesaje, indirecte, adresate unul celuilalt. Practic, cei doi nu se mai înțeleg deloc și își reproșează prin intermediari aproape orice. 

Duminică seara, în timpul și după terminarea jocului cu Mediaș, acest război rece a atins punctul culminant. Conform surselor GSP, Varga a dat drumul tuturor reproșurilor, în fața apropiaților. Nu doar arbitrajul a fost ținta patronului, ci mai ales Dan Petrescu.

Primul care a atacat a fost Dan Petrescu

Izbucnirea boss-ului CFR-ului a fost alimentată și de discursul extrem de dur pe care tehnicianul l-a avut la adresa lui, imediat după remiza cu Young Boys, 1-1, de joia trecută. Petrescu și-a criticat șefii și le-a reproșat că echipa nu va avea rezultate din cauza lor: „Aici s-a făcut performanță cât timp am fost ascultat și mi s-au adus ce fotbaliști am cerut. Acum nu s-au adus, deși sunt jucători liberi de contract care așteaptă”.

Neluțu Varga: „De ce nu joacă mai mult Chipciu și Pereira?” 

Neluțu Varga, iritat de ieșirea subalternului, le-a transmis și el, la rândul său, amicilor ceea ce are să-i reproșeze lui Dan:

 „Se plânge de jucători, dar cred că i-am adus 47 de fotbaliști la echipă. M-a pus să-l aduc pe Chipciu, am făcut un efort financiar imens pentru România și cât l-a folosit pe Chipciu? Îl ține numai prin tribună. Pe Pereira la fel, alt fotbalist care ar trebui să joace și nu prea joacă. Se plânge de stoperi, că n-are, dar deja e pe drum un stoper! Numai să se plângă știe!”.

Neluțu Varga: „Să spună și câte milioane a încasat” 

Finanțatorul nu s-a limitat doar la a-l contrazice pe Dan în privința lotului, ci le-a dezvăluit celor din preajma sa că antrenorul s-a îmbogățit în ultimii 2 ani la CFR și că n-ar avea dreptul să se plângă: „Dacă e supărat că nu s-au investit bani, atunci să spună public și câți bani a încasat în 2019 și 2020! Cred că dacă punem salariul și toate primele, de Europa și toate celelalte bonusuri, ajunge la vreo 2,5 milioane de euro”. 

Petrescu are un salariu anual de 500.000 de euro, dar și primă tot de jumătate de milion de euro pentru accesul în grupele Europa Leage. CFR plătește bonusuri și pentru meciurile din Liga 1.

Episod neștiut din 2019 

Varga le-a dezvăluit amicilor inclusiv un episod petrecut în urmă cu aproape un an, în care „Bursucul” a vrut să rupă unilateral contractul cu CFR: „Mi-a stricat sărbătorile de iarnă în decembrie 2019, când m-a sunat între Crăciun și Revelion să-mi transmită că el pleacă întrucât a găsit un club care îi dă bani mai mulți”. 

În contractul dintre CFR și Petrescu există o clauză de reziliere de 2 milioane de euro!

22 de meciuria jucat Pereira din vara lui 2019 și până acum, mai puțin de o treime din totalul ceor disputate de CFR. Titular a fost de 14 ori

13 partidea jucat Chipciu la CFR în 2020, 40% din totalul meciurilor disputate de CFR. Titular de numai 5 ori

50 de fotbaliștiau fost aduși de CFR începând din vara lui 2017, de când Varga a preluat clubul

Dan Petrescu: „Sunt multe probleme aici” 

Chiar în timp ce Varga tuna și fulgera într-un cerc restrâns de apropiați, Petrescu avea o apariție publică, la DigiSport, în care dezvăluia că sunt probleme în club, din cauza cărora vrea să renunțe la post: 

Nu vreau să mai stau după meciul cu Roma. Îmi iau la revedere de la toată lumea. Vreau și eu o pauză, nu mai pot! Să vină cineva să facă față la tot ce e aici, nu doar arbitrajul, sunt și alte probleme. Nu are rost să mai venim pe la meciuri. Vreau ca echipa să se prezinte, dar fără mine. Eu nu mai pot, să vină altcineva să facă performanță. Dacă am o clauză și nu mai pot să antrenez, ce să fac?! - Dan Petrescu

CFR va evolua joi, în Europa League, în capitala Italiei, cu AS Roma, iar duminică are etapă de Liga 1, în Trivale, cu FC Argeș.

Performanțele lui Dan Petrescu la CFR Cluj

  • a câștigat 3 titluri de campion 
  • s-a calificat de două ori în grupele Europa League 
  • a dus echipa în primăvara europeană în sezonul precedent, unde CFR a fost eliminată de Sevilla

Cifrele oficiale ale ultimului raport financiar al clubului, cel pe 2019

19milioane de euro venituri, cele mai mari de după sezonul 2012-2013, când echipa a fost ultima dată în grupele europene

70%din veniturile pe 2019 au fost produse de pe urma parcursului din cupele europene, mai precis 13,5 milioane de euro

1,1milioane de euro profit, cheltuielile anul trecut ridicându-se la 17,9 milioane de euro

23milioane de euro datorii; în proporție de 90%, acestea sunt către propriul patron, Nelu Varga

FOTO Cele mai tari imagini din CFR Cluj - Gaz Metan 1-2

+23 FOTO

Costin Curelea: „Doar ghinionul a făcut să nu înscriem”

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

CFR CLUJ. EXCLUSIV Campioana își ia stoper de națională! Vin întăririle cerute de Dan Petrescu

ANALIZĂ GSP » CFR țipă degeaba! Arbitrii au favorizat-o și în acest sezon! Hermannstadt, ca pe vremea Cooperativei! Dinamo, victima „fluierașilor”

Neluțu Varga nu dă înapoi » Detaliul care confirmă intenția lui CFR Cluj de a nu se prezenta la următorul meci din Liga 1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (85)
983732924972315
Soos Vilmos  •  05 Noiembrie 2020, 22:11

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caoradea
caoradea  •  03 Noiembrie 2020, 22:02
Postat de tictris pe 03 Noiembrie 2020, 17:04

CFR Cluj este ceea ce se numeste o echipa artificiala. Venita de nicaieri si fara vreo minima decenta atractie microbistica in lumea fotbalului autohton, nici macar pe plan local. Este, de fapt, doar un nume preluat la intamplare (putea fi oricare altul). E remarcabil faptul ca a castigat 5 titluri de campioana a Romaniei datorita unor conjuncturi "favorabile" (si nu intru in detalii), jos palaria, insa asta nu-i schimba si nu-i va schimba niciodata statutul si perceptia publicului. Va ramane pe veci o echipa artificiala, de moment, nicidecum o unitate fotbalistica de marca in istoria fotbalului romanesc (ca nici n-are de ce). O alta echipa artificiala este la ora actuala Astra; la fel si aceasta, nascuta pe la Ploiesti si emigrata pe la Giurgiu... Pe vremea mea, prin anii '70, existau vreo 3 (TREI) chefereuri prin prima divizie: CFR Cluj, CFR Iasi, CFR Timisoara... deci cam despre asta e vorba... Dupa parerea mea, mai multa expunere si substanta decat CFR Cluj au cluburile locale ale comunelor sustinute de comunitatile respective prin primariile lor, gen Chiajna, Voluntari, Clinceni, Medias, etc. La urma urmei, daca FCM Galati si Unirea Urziceni au fost campioane ale Romaniei, de ce nu si CFR Cluj?!? Ca e tot aia...

Si care echipe sunt cele traditionale din liga 1 ? Daca tot vorbesti de traditie. Hermanstadt, Botosani, Craiolguta, Fcsb, Sepsi ? Ca de restul ai scris. De ani buni doar echipa asta mai arata ceva prin Europa, datorita organizarii mult mai bune (nu perfecte !) decat restul echipelor. Nu inteleg despre ce traditie vorbesti. Politicul impreuna cu baietii frumosi (care mai spala niste banuti prin acest fenomen) au distrus tot ce inseamna acest fenomen numit fotbal. Cat despre traditia despre care vorbesti:e suficient sa iesi la un meci si sa vezi pe toti derbedeii frustrati, care fac varza tot, care se numesc fani, plus sa asculti pe asa zisii fotbalisti (majoritatea agramati dar tatuati), pe antrenorii lor needucati, nescoliti, pe conducatorii care in afara de costumele lor scumpe nu au cam facut nimic (vezi FRF, LPF, MTS etc). Lipsa de educatie, lipsa de interes, lipsa de profesionalism, lipsa de coloana vertebrala... Si atunci care e traditia ? Si care sunt echipele traditionale ? Cele ale armatei, a militiei, a securitatii, a comunistilor, sau a fabricilor comuniste ?

189254898748309
Claude SH  •  03 Noiembrie 2020, 17:47
Postat de tictris pe 03 Noiembrie 2020, 17:04

CFR Cluj este ceea ce se numeste o echipa artificiala. Venita de nicaieri si fara vreo minima decenta atractie microbistica in lumea fotbalului autohton, nici macar pe plan local. Este, de fapt, doar un nume preluat la intamplare (putea fi oricare altul). E remarcabil faptul ca a castigat 5 titluri de campioana a Romaniei datorita unor conjuncturi "favorabile" (si nu intru in detalii), jos palaria, insa asta nu-i schimba si nu-i va schimba niciodata statutul si perceptia publicului. Va ramane pe veci o echipa artificiala, de moment, nicidecum o unitate fotbalistica de marca in istoria fotbalului romanesc (ca nici n-are de ce). O alta echipa artificiala este la ora actuala Astra; la fel si aceasta, nascuta pe la Ploiesti si emigrata pe la Giurgiu... Pe vremea mea, prin anii '70, existau vreo 3 (TREI) chefereuri prin prima divizie: CFR Cluj, CFR Iasi, CFR Timisoara... deci cam despre asta e vorba... Dupa parerea mea, mai multa expunere si substanta decat CFR Cluj au cluburile locale ale comunelor sustinute de comunitatile respective prin primariile lor, gen Chiajna, Voluntari, Clinceni, Medias, etc. La urma urmei, daca FCM Galati si Unirea Urziceni au fost campioane ale Romaniei, de ce nu si CFR Cluj?!? Ca e tot aia...

De fapt 6 titluri. Urmează al 7-lea. Tot cu Dan Petrescu, dar și cu Vinicius

Vezi toate comentariile (85)
Comentează