FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIGAȚIE GSP

UPDATE: U Cluj sesizează FRF și vrea să promoveze direct, în locul Clinceniului! Dovezile prezentate de GSP care arată legătura clară dintre FCSB și Academica

Articol de - Publicat vineri, 07 iunie 2019 14:42

Cazul influenței nefirești a lui George Becali asupra nou promovatei Academica Clinceni capată o nouă dimensiune. Astăzi, Gazeta publică dovada numirii a doi oameni de încredere de-ai finanțatorului FCSB în asociația care administrează echipa din Clinceni.

UPDATE 15:19 - Articolele publicate luni și azi de Gazeta Sporturilor pe tema legăturilor interzise dintre Becali și Academica Clinceni i-au determinat pe șefii lui Universitatea Cluj să trimită un memoriu Federației Române de Fotbal.

“În urma informațiilor publicate de Gazetă, am luat deja legătura cu o casă de avocatură și sperăm să trimite în cursul zilei de astăzi un memoriu către FRF și Comitetul Executiv. Le vom cere să analizeze mai atent aceste legături”, a declarat președintele “U”, Radu Constantea, pentru Gazetă. U Cluj a terminat sezonul pe locul 3, care duce la baraj, la 5 puncte de Clinceni, echipă promovată direct în Liga 1. 

Articolul inițial

Luni, Gazeta a publicat documente interne de la FCSB care arătau că, în august 2018, Vasile Geambazi - nepotul lui George Becali - a decis salariile și bugetul de la Academica Clinceni, deși - din postura sa oficială de acționar la FCSB - regulamentul FRF îi interzicea asta.

Implicarea la Clinceni a fost recunoscută chiar de Geambazi care a declarat pentru Gazetă:

“Sunt arhitectul acelei echipe. Eu am creat-o. Eu am creat acest proiect. Eu am creat toate condițiile ca această echipă să promoveze, eu am stat de vorbă cu oamenii de la Primărie, eu am făcut tot ce trebuie. Bineînțeles că am decis și asta (n.r. - salariile tuturor jucătorilor). Trebuia să existe un buget”.
Vasile Geambazi, nepotul lui Becali

La o oră după apariția articolului, Geambazi a sunat înapoi, încercând să-și nuanțeze declarațiile: “Documentele alea erau niște ciorne finale cu salarii pe care le-am discutat cu primarul Adrian Budeanu (n.r. - primarul din Clinceni). Le-am trecut la mine în laptop, dar oricum nu au semnătura mea sau o ștampilă. Nu am influențat eu deciziile de la Clinceni”.

Astăzi, Gazeta publică noi dovezi ale implicării neregulamentare a lui George Becali în administrarea clubului din Clinceni, deși finanțatorul FCSB a declarat recent că ”nu am două echipe! Eu respect regulamentele”.

Conform datelor oficiale de la Registrul Asociațiilor (foto jos), tribunalul a aprobat pe 11 aprilie 2019 mai multe modificări de statut și de membri la Asociația CSFC Academica Clinceni, organizația non-profit prin care este condus clubul nou promovat în Liga 1.

Surpriza apare pe listele cu oamenii din asociație. Potrivit datelor, Becali și-a introdus legal în clubul din Clinceni două persoane de mare încredere. 

Ionuț Ion Luțu, omul nedezlipit de George Becali, a fost inclus în aprilie ca membru al asociației. El este cel despre care Becali a declarat acum două zile că ar fi vrut să-l numească antrenor la FCSB, dar că nu este încă pregătit. Luțu este șoferul, curierul și mesagerul lui Becali.

Clubul FCSB îl plătește lunar pe Luțu cu sumar  de 2.500 de lei. 

“Nicio persoană fizică nu poate controla sau influența mai mult de un club, un astfel de control sau influență însemnând capacitatea de a exercita prin orice mijloace o influență decisivă asupra hotărârilor clubului”
Articolul 3.3 din Regulamentul FRF privind Organizarea Activității Fotbalistice

FOST OFIȚER, CONDAMNAT: CONSILIER LA BECALI

Al doilea om controlat de Becali a intrat direct în Consiliul Director al Asociației Academica Clinceni. Este vicepreședintele clubului nou promovat. 

Numele său este Mihai Chiper. El poate fi văzut deseori lângă George Becali în loja stadionului Național sau la reședința din Aleea Alexandru. Conform apropiaților, se recomandă a avea rolul “consigliere” pentru Becali.

În 2007, ofițerul de poliție judiciară din cadrul IGPR, Mihai Chiper, a fost implicat într-un dosar grav de corupție. Conform DNA, ajutorul de procuror a pretins 50.000 de euro de la persoane arestate, oferindu-le ajutor în derularea anchetei.

Procurorii au stabilit că între aprilie și iulie 2006, Chiper a primit mai mult de un sfert din sumele pretinse, promițându-le arestaților că pot primi vizite și pachete în arestul Direcției de Cercetare Penală. El a promis, de asemenea, că poate interveni pe lângă judecătorii Curții de Apel București pentru ca aceștia să decidă cercetarea în libertate.

Condamnat la  2 ani de închisoare în dosar, Chiper a petrecut mai mult de un an după gratii.

Anturajul lui Becali: președintele Argăseală, prietenul Teia Sponte, omul de încredere Luțu și "consigliere" Chiper. Sursă: GSP

Ulterior, a lucrat la o firmă de pază și protecție înainte de a apărea, misterios, în anturajul imediat al lui George Becali.

Contactat de Gazetă, Chiper a declarat: "Nu am niciun rol, chiar niciunul. Doar reprezentantiv. Exclusă ipoteza că am fost numit de Gigi. Am intrat când s-a înființat noua asociație, dar mult nu o să mai stau pentru că nu mai e cazul. 

  • Gazeta: De ce?
  • Chiper: Pentru că nu mă reprezintă. 
  • Gazeta: Dar până acum v-a reprezentat?
  • Chiper: Era vorba de speranțe, de idealuri
  • Gazeta: Când veți ieși de la Clinceni?
  • Chiper: Cred că săptămâna viitoare. Oricum, nu iau eu decizii la Clinceni.

Consiliul Director al asociației e format din Constantin Bigan (președinte), consilier local la Primărie și om de încredere al primarului Budeanu, Mihai Chiper, Dumitru "Țiți" Dumitriu (prieten cu Budeanu și Argăseală) și George Naghen. 

VEZI AICI DOVADA CĂ GEAMBAZI A INFLUENȚAT DECIZIILE DE LA CLINCENI:

EXCLUSIV Atenție, FRF! Actele care demonstrează implicarea neregulamentară a nepotului lui Becali la Clinceni » Mărturie-denunț a lui Geambazi: „Eu sunt arhitectul Clinceniului, eu am decis salarii, buget”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (127)
2067504070221278
Patricia Cosmina  •  04 Iulie 2019, 20:33
Postat de minell73 pe 08 Iunie 2019, 20:48

Nu exista frf. Nu mai exista d.n.a..Totul este pe față. S-a demonstrat ca echipa sătească clinceni, apartine infractorului interlop gheorghe becali. 12 puncte le are asigurate fcfcsb.

cum NU EXISTA FRF?? BOCATI CONTUL!!! MIE MI L-ATI BLOCAT PT MULT MAI PUTIN?? SI NU 24 H CUM SCRIE IN REGULAMENT.. NELIMITAT PANA ACUM.. DE 2 SAPTAMANI..

2067504070221278
Patricia Cosmina  •  04 Iulie 2019, 20:31

Nu inteleg care este infractiunea?? echipele nu erau in aceeasi competitie si oricum becali.. dar nu el personal.. fcsb le.a platit doar salariile celor imprumutati.. era normal sa se bucure conducerea stelei ca a promovat clinceni.. ca le-a crescut COTA CELOR IMPRUMUTATI!! CE E ASA DE GREU DE INTELES..?? DECAT DACA VREI SA BAGI RACA..

2067504070221278
Patricia Cosmina  •  04 Iulie 2019, 20:06

Copii de la Clinceni au muncit de nu sa mai putut sezonul trecut, pe niste salarii de nimic ai au promovat pe TEREN.. NU AU LUAT PUNCTE CA ALTII. SI VOI II DENIGRATI SI VA BATETI JOC DE MUNCA LOR PRI. ASTELT DE ARTICOLE!!! BLOCATI-MI CONTUL CA DEOBICEI.. E CEVA NORMAL LA VOI.. VA PUP. NU INSTIG. SI NU JICNESC!!!

Vezi toate comentariile (127)
Comentează