FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV

EXCLUSIV Planul lui Burleanu: Hagi a acceptat să intre într-o comisie FRF! Rolul comisiei și cine sunt aliații șefului FRF care vor decide soarta drepturilor TV

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2018 15:33

La o lună și jumătate după alegerile de la FRF, la care l-a susținut pe Ionuț Lupescu, Gheorghe Hagi a acceptat să facă parte dintr-o comisie federală controversată, proaspăt înființată de Răzvan Burleanu.

Informația a fost confirmată de președintele FRF pentru GSP.

Pe lângă Hagi, au mai fost ofertați alți 3 reprezentanți ai cluburilor din Liga 1, un președinte din Liga 2, patru reprezentanți ai televiziunilor, un auditor, un fost internațional român și șeful sindicatului jucătorilor. Până acum, nimeni nu a refuzat discuțiile privind participarea la comisie.

Dintre cele patru cluburi de Liga 1 care vor fi reprezentate în CFP, trei l-au susținut pe Răzvan Burleanu la alegerile din 18 aprilie 2018: FC Botoșani, CFR Cluj și CSU Craiova.

Componența integrală a comisiei este următoarea:

  • Răzvan Burleanu - președinte FRF
  • Valeriu Iftime - FC Botoșani
  • Mihai Rotaru - Club Sportiv U Craiova
  • Gheorghe Hagi - FC Viitorul
  • Marian Băgăcean - CFR Cluj
  • Radu Ienovan - Ripensia Timișoara
  • Mircea Șai - RCS-RDS
  • Constantin Mocanu - Pro TV
  • Ovidiu Ghiman - Telekom
  • Adrian Tomșa - Clever Media
  • Cristian Iliescu - BDO
  • Rodion Cămătaru - fost internațional român
  • Emilian Hulubei - AFAN

Care va fi rolul CFP?

Pe 23 mai 2018, Răzvan Burleanu declara că nou înființata comisie - care va începe să se întrunească din data de 4 iulie - “va dezbate principiul solidarității prin care 5 la sută din drepturile TV încasate de Liga 1 să meargă către cluburile din Liga 2 și Liga 3”.

Principiul solidarității a fost votat în 2017 de Adunarea Generală a FRF, dar nu a fost implementat nici până acum din cauza opoziției cluburilor din Liga 1. Conform deciziei, cluburile din prima divizie ar trebui să renunțe anual la 1.375.000 de euro plus TVA din cele 27,5 milioane primite de la televiziuni.

În mai 2017, secretarul general al Ligii, Justin Ștefan, declara:

“Îl anunțăm pe domnul Burleanu, pentru că el este inițiatorul acestei propuneri, că dacă se va băga mâna în buzunarul cluburilor din Liga I vor exista plângeri penale pentru infracțiuni precum abuz în serviciu și delapidare”.

La un an distanță, Răzvan Burleanu e decis să influențeze deciziile importante privind drepturile TV folosind proaspăt înființata comisie. Deocamdată, însă, președintele FRF nu s-a exprimat clar dacă această comisie va avea un rol consultativ sau decizional.

Nici viitorii membri nu par a cunoaște mai multe detalii.

Contactat de Gazetă, Mircea Șai - directorul de proiect de la Digi TV - a spus: “Mi s-a propus, am acceptat. Înțeleg că urmează să ne întâlnim, dar nu știu deocamdată despre ce vom vorbi”.

Reprezentantul ProTV, Costi Mocanu, e și el în ceață: “Am fost sunat, aștept să ne întâlnim și apoi vedem despre ce e vorba”.

Gino Iorgulescu și Gheorghe Hagi nu au putut fi contactați pentru a comenta prezența lor în Comisia pentru Fotbal Profesionist (CFP).

Mihai Rotaru a refuzat să comenteze.

Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, declară că “e complicat de spus care va fi rolul comisiei. Sper să fie ceva constructiv, sunt multe lucruri de pus la punct. Dacă voi simți că nu funcționează, nu stau în comisie. Nu știu dacă vrea cineva să mă folosească, dar eu sunt de acord cu cei 5 la sută pentru cluburile mici, sunt și pentru dialogul dintre președintele FRF și cel al LPF. Sper să pot media dialogul dintre ei”.

  • Gazeta a trimis FRF mai multe întrebări pe tema rolului comisiei. Răspunsul a venit în cursul serii, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial al Federației, care poate fi citit AICI.

 În comisia de fotbal profesionist o să îi regăsim şi îi vom invita să ia parte pe patronii echipelor din Liga 1 şi din Liga 2, astfel încât acolo să putem discuta inclusiv modurile în care ar trebui să se repartizeze drepturile TV. Vrem să aducem un criteriu legat de numărul de spectatori de pe stadion, dar şi de audienţa TV”
Răzvan Burleanu, președinte FRF, 26 aprilie 2018

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
romulus65
romulus65  •  05 Iunie 2018, 17:02

Parerea mea este ca poate face Burleanu cate comisii vrea, fara acordul LPF si a majoritatii cluburilor din Liga 1 nu pot lua cele 5 procente din drepturile TV pentru a le redistribui cluburilor din Liga a doua. Mie mi se pare ca Burleanu se afla inca sub euforia castigarii alegerilor si incalca grav prerogativele LPF. Acum acest personaj burlesc vrea cu de la sine putere sa stabileasca el si criteriile de impartire a banilor din drepturile TV in locul LPF. Pai atunci LPF de ce mai exista?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  04 Iunie 2018, 21:38

...hagi este un oportunist...

martinpen
martinpen  •  04 Iunie 2018, 19:52
Postat de gicab pe 04 Iunie 2018, 18:15

Curios e ce cauta rotaru acolo și nu președintele clonei oltenești... sunt curios cine ar fi participat din partea fcsb... vasi ori GG...

Argaseala

Vezi toate comentariile (16)
Comentează