FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Poliția FCSB! Secretul principal: cum au reușit Bogdan Vintilă și Narcis Răducan să repare echipa în timp record

Articol de , - Publicat luni, 07 octombrie 2019 09:00

Bogdan Vintilă și Narcis Răducan au reușit să repare FCSB într-o lună și jumătate. Secretul principal: au instituit un regulament de ordine interioară extrem de strict, cu amenzi uriașe pentru o mulțime de gesturi, au dictat deja câteva sancțiuni și au disciplinat astfel un lot dezorganizat, care ajunsese pe ultimul loc.

Florinel Coman plătește 500 de euro pentru cartonașul galben pe care l-a primit în Derby! 

Atât e amenda pe care a stabilit-o conducerea FCSB în cazuri precum acesta în care a fost implicat tânărul atacant. Coman i-a aplaudat pe suporterii "câinilor" într-un moment în care PCH îl înjura, îl jignea și arunca spre el brichete și bețe de steaguri. 
 

Circul le ia un sfert din salariu

Arbitrul Kovacs a sancționat gestul provocator al lui Florinel, i-a dat "galben", și regulamentul intern îl sancționează, de asemenea, cu amendă. Asta e una dintre regulile pe care noul staff tehnic le-a impus din momentul în care a preluat conducerea echipei, în urmă cu șase săptămâni. Amenzi au mai plătit și alții, Gnohere a fost pedepsit de câteva ori pentru kilogramele în plus. 

Regulamentul e extrem de strict, jucătorii nu-și permit nici o abatere fără să plătească. De la sume mici, 50 de euro pentru prezența cu telefonul în sala de mese, până la amenzi uriașe, 25 la sută din salariul anual pentru fotbaliștii care absentează de la antrenamente ori se dau în spectacol în public. 

Aici se încadrează, spre exemplu, un jucător care merge într-un club și apare apoi în media în stare de beție sau într-un conflict cu cineva. Un sfert din salariul anual, cât e amenda în cazurile acestea, constituie sancțiunea financiară maximă permisă, fotbaliștilor nu li se pot reține mai mulți bani. 

Doar Becali are voie să parieze

Singura pedeapsă mai dură din regulamentul FCSB: rezilierea contractului. La așa ceva se ajunge când un jucător e descoperit că a pariat. Paradoxul: din club, singurul care are voie să parieze e patronul! Becali a povestit în aprilie anul acesta că mizează sume uriașe pe bilete: 

„Când a jucat Ajax cu Juventus am luat o combinație de două, că o bate Barcelona pe Liverpool și 1X la Ajax-Juve. MM îmi zicea că-i spulberă Juventus pe olandezi! Am pus 10.000 de euro și am câștigat 25.000”.  

Becali a povestit despre pasiunea lui pentru pariuri într-o emisiune de la DigiSport. Când moderatorul i-a atras atenția că regulamentul FRF le interzice persoanelor din fotbal să parieze, Gigi a spus că va susține în fața Comisiei de Integritate că a mințit în emisiune: 

„Nu am mai pariat, am pus doar o dată. Nici n-am pus pe numele meu și am jucat online. Dacă începe federația o investigație, o să zic că l-am mințit pe Radu Naum în emisiune, n-am pariat. Trebuie să demonstreze cineva ca să mă sancționeze! Dacă eu zic că am împușcat pe cineva ieri, ce faci? Mă bagi la pușcărie?”.

Pedepse la FCSB

  • Întârzierea la oricare activitate a echipei: 100 €
  • Altercație cu coechipieri sau cu vreun membru al staff-ului: 1.000 €
  • Lovirea unui coechipier sau a vreunui membru al staff-ului: 25% din salariul anual
  • Fumatul în incinta bazei sportive 5.000 €
  • Telefoanele deschise în vestiar, în sala de ședințe video sau în autocar: 50 €
  • Prezența cu telefonul în sala de mese: 50 €
  • Participarea la pariuri sportive: Rezilierea contractului
  • Neparticiparea la mese: 100 €
  • Nerespectarea tratamentului sau a programului de recuperare prescris de doctor: 1.000 €
  • Tratarea unei probleme medicale fără acordul conducerii într-un alt cabinet medical decât în cel al clubului: 1.000 €
  • Absența nemotivată de la antrenament: 25% din salariul anual
  • Participarea la antrenamente sub influența băuturilor alcoolice: 5.000 €
  • Cartonașe galbene pentru conduită nesportivă: 500 €
  • Cartonaș roșu pentru conduită nesportivă: 5.000 €
  • Schimb de tricouri după meciuri (mai mult decât 4 tricouri pe an): 500 €/tricou
  • Nepredarea echipamentului la finalul sezonului: 500 €
  • Folosirea de echipament sportiv diferit de cel al sponsorului oficial al clubului (genți, rucsac, șepci): 100 €
  • Depășirea cu mai mult de un kilogram a greutății optime: 100 €/kilogram
  • Depășirea greutății optime cu mai mult de două kilograme cu două zile înainte de meci: Neconvocarea la meci
  • Ieșirea în oraș după ora 00:00 cu cel mult 48 de ore înaintea unui meci: 5.000 €
  • Prejudicierea imaginii clubului printr-o conduită iresponsabilă (stare de beție, agresiuni fizice sau verbale): 25% din salariul anual

*Amenzile trebuie plătite în cel mult 24 de ore de la stabilirea lor. În cazuri de repetare a faptelor, amenda se va dubla, până la maximum 25 la sută din salariul anual.

Amendat fiindcă și-a filmat antrenamentul!

Gikiewicz, un jucător de care FCSB caută să scape, a fost sancționat și dintr-un motiv hilar. Polonezul fusese trimis să se antreneze singur, cu un antrenor desemnat de club, Dacian Nastai. 

Jucătorul a filmat o parte din pregătire, ca să aibă dovada că a participat la antrenament, să nu poată fi sancționat pentru neprezentare. A pățit-o și așa: conducerea i-a întocmit un referat cu propunerea de amendă pentru că a folosit telefonul mobil pe terenul de antrenament! 

Clubul îi poate lua 50 de euro pentru abaterea asta, dar nu suma e importantă, e vorba despre o nouă încercare de a-l șicana pe atacantul care refuză rezilierea contractului. Oficialii au mai avut tentative: i-au luat mașina Kia și i-au înlocuit-o cu un Matiz vechi, l-au dat afară din camera în care era cazat în cantonament.

Crețu i-a cerut tricoul înapoi lui Rondon

Schimbul de tricouri e amendat cu 500 de euro dacă vreun jucător consumă mai mult de patru tricouri într-un an cu astfel de gesturi amicale cu adversarii. 

Un asemenea episod s-a petrecut recent. După partida cu CFR, 0-0, Valentin Crețu schimbase tricoul cu Rondon, alături de care a jucat la Gaz Metan. 

Ofițerul de presă al FCSB, Cătălin Făniși, i-a atras atenția fundașului dreapta ce riscă și Crețu s-a dus în vestiarul CFR-ului ca să-i ceară înapoi tricoul lui Rondon. Venezueleanul i l-a înapoiat.

Citește și:

Andrei Marc, pus într-o situație ingrată de FCSB: „Sunt șase, șapte jucători pe care nu îi veți mai vedea acolo!” » Ce face acum fundașul central

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
fairplayromania
fairplayromania  •  08 Octombrie 2019, 04:03
Postat de pe 08 Octombrie 2019, 01:03

Cum a reusit!!?... cu arbitrii manjiți! Kovacs e ultimul exemplu....

Corect, s-au trezit.

 •  08 Octombrie 2019, 01:03

Cum a reusit!!?... cu arbitrii manjiți! Kovacs e ultimul exemplu....

blatistu49
blatistu49  •  07 Octombrie 2019, 21:13
Postat de zica pe 07 Octombrie 2019, 21:07

vintila pafarist total ,cu lotul asta alt antrenor adevărat ii calca în picioare pe câini,dar omul e de liga treia ,în schimb e credincios,deci nu joacă nimic noroc cu sclipirile băieților,ref la rehlgulament a fost pus în discuția consiliului eparhial de la biserica din Berceni și prelucrat de.parintele Tudor,sa fim serioși nu de regulament duce lipsa ci de un antrenor adevărat nu de antrenor executant

ce lot TANASE vai de capul tau si mascariciul Coman ce vedeta breee na u fost in stare sa se califice in Grupe cu niste echipe modeste celot breeeeee

Vezi toate comentariile (23)
Comentează