FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV. Primul interviu cu Sergiu Buș după ce-a semnat cu FCSB: „Florin Tănase avea dreptate”

Articol de , - Publicat marti, 14 iulie 2020 17:33 / Actualizat marti, 14 iulie 2020 18:14

Sergiu Buș, 27 de ani, dezvăluie într-un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor cum au fost negocierile cu Gigi Becali, cum au reacționat cei din familie, ce-și propune la noua sa echipă și ce promisiune le face fanilor roș-albaștri

- Sergiu, felicitări pentru transfer.
- Mulțumesc. 

- Acum o lună spuneai că-ți dorești să ajungi la FCSB.
- Am spus clar și răspicat că nu mi-e frică de vreo anumită echipă sau vreo anumită persoană. Nu te mănâncă nimeni în ziua de astăzi. Consider că este o perioadă foarte bună pentru mine.

"M-am simțit puțin emoționant când am semnat"

- Ai fost greu de convins?
- Domnul Becali și-a văzut interesul cel mai mult și am simțit că mă vrea cu adevărat. Mai departe, soția, care este sprijinul meu, a fost de acord cu transferul meu aici și am luat decizia rapid.

- Au mai existat discuții inclusiv cu CFR și Craiova, nu?
- Orice fotbalist se simte fotbalist aici, la FCSB. Condiții și banii la zi! În România nu sunt multe echipe care fac asta. FCSB este una dintre ele și sunt sigur că la anul vom avea un cuvânt de spus. Sezonul ăsta n-au avut șansă.

- Nu vrei să dai din casă, dar transferul ăsta s-a întâmplat foarte repede.
- Așa este. Acum sunt aici, sunt foarte fericit și încrezător. Mă bucur că familia mea, mama și mama soacră, când le-am spus de acestă ofertă, a fost de acord. Le-a surâs tuturor această mutare, așa că eu de acum încolo mă bucur. Voi încerca să joc și să mă lupt pentru campionat.

- Ai avut ceva emoții când ai semnat contractul.
- A fost o senzație pe care n-am mai avut-o... Eram acolo, la Palatul domnului patron, m-am simțit puțin emoționat. N-am mai fost pus într-o asemenea situație. La un alt club stai liniștit, semnezi, sunt doi, trei ziariști și gata. Aici e altceva și e foarte tare să fii tratat așa. Ca un fotbalist mare!

"Din sezonul viitor trebuie să impun respect"

- Te-a atras și ideea că e o altă expunere la FCSB?
- Probabil! Foarte mulți fani spun că este Steaua, iar oriunde mergi toată lumea știe, faci poze cu fanii. E foarte tare să joci aici.

- Cum l-ai perceput pe domnul Becali?
- Dânsul a avut ghinion în mulți ani. E clar că de cinci sezoane au fost mereu aproape și au ratat la mustață titlul. Eu îmi doresc, și am un feeling foarte bun, că la anul vom face tot posibilul să fim campioni. Vom impune respect!

- Asta spunea și Florin Tănase...
- Da, da. L-am auzit pe viitorul meu coleg după meciul cu Craiova. Deocamdată sunt într-un impas și nu au mai impus respect așa cum o făceau.

- Ai simțit asta în meciurile cu Gaz Metan?
- Eu simțeam când jucam contra FCSB-ului că erau cei mai talentați jucători din România, dar nu mai impuneau respect. Iar căpitanul FCSB-ului are dreptate. Eu sunt sigur că în noul sezon asta vom încerca să facem. Să impunem respect și să arătăm cine suntem.

800 de mii de euroa fost suma cu care Sheffield Wednesday l-a cumpărat pe Buș de la ȚSKA Sofia, în februarie 2015, fiind singura dată când transferul său a costat bani

"Pintilii este un adevărat caracter"

- Îl vei avea antrenor secund pe Mihai Pintilii. Iar preparator o să fie temutul Neubert.
- Păi, Mihai s-a simțit foarte bine, că de aici a plecat în Arabia. Rețeta lui Neubert ține la foarte mulți fotbaliști. Și Steaua a avut o generație magnifică. Mihai este un băiat bun și-l cunosc din teren. E un caracter! Iar toți colegii care au jucat cu el în echipă spun că este un mare caracter.

- Ai semnat cu FCSB, dar mai sunt trei etape. Mai ești cu gândul la Mediaș?
- Normal că sunt! Sunt mândru de munca mea, dar și a colegilor mei de acolo. Vreau să termin cu fruntea sus, să le mulțumesc oamenilor de acolo pentru că mi-au oferit șansa să joc.

- Cum ești cu piciorul, ai avut unele probleme?
- Mai am mici probleme cu glezna, dar sper să pot juca în ultimele două meciuri. Sunt suspendat pentru încă un joc, dar apoi vreau să joc și să termin cu fruntea sus.

- Acum, la 27 de ani, ești unul dintre veteranii de la FCSB.
- Nu e deloc ciudat, mai ales că știți viziunea domnului patron. Investește în fotbal și vrea să facă profit din asta. Jucătorii FCSB-ului de la mijloc și din atac sunt foarte talentați. Au nevoie de puțină încredere și să fie mai uniți!

- Ce le promiți fanilor?
- Le promit că voi ajuta echipa și îmi voi da inima. Voi juca cu inima la acest club!

"Nu pot să garantez că sunt de piatră! Sunt și eu om, dar din punctul de vedere al maturității am trecut prin multe până la 27 de ani. Înțeleg ce trebuie să fac, îmi știu stilul de viață și știu ce e important în viața mea. Odată cu această vârstă am acumulat multă experiență"
Sergiu Buș, atacant FCSB

11 ani au trecutde la debutul lui Buș în Liga 1, în octombrie 2009, în tricoul CFR-ului, înainte de acest joc evoluase în două partide de Europa League, cu Sarajevo și Sparta Praga

Gigi Becali a explicat de ce nu poartă mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Mie doctorii asta mi-au spus”

CITEȘTE ȘI:

FCSB. VIDEO Gigi Becali, conferință spectaculoasă la Palat: Sergiu Buș a fost prezentat oficial: „E o soluție pentru echipa națională. Nu văd pe altul mai bun ca el” + ce clauză de reziliere are atacantul

Capriciul lui Gigi Becali a distrus-o pe FCSB! 8 puncte pierdute din cauza unei obsesii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
rocky2
rocky2  •  15 Iulie 2020, 18:55
Postat de pe 15 Iulie 2020, 10:05

Alt rateu major al lui gigi fardatul!

Daca a zis nevasta si mai ales soacra ca e bine sa mearga la cioban, e clar, va face furori! Aparari adverse, tineti-va bine!

nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  15 Iulie 2020, 16:52

S-au bucurat nevasta si soacra de contractul cu FCSB. Sa vezi ce or sa se bucure dupa doua meciuri cand o iesi patronul pe sticla cu declaratii de genul: "Sergiu? Mortaciune pe teren. A gresit toate pasele, nici nu poate sa stea in picioare. El crede ca fenteaza fotbalul toata viata, a dat numai aiurea in minge. L-a ofertat Legia Varsovia? Vai de capul lui, ii dau eu bani Legiei numai sa scap de el."

 •  15 Iulie 2020, 10:05
Postat de steaua.libera pe 15 Iulie 2020, 07:49

O data intra Domnul patron in tine si n-o sa stii pe unde sa mai fugi :)))

Se vor bate matanii la antrenament!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează