FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES FCSB - CSA STEAUA

EXCLUSIV Răsturnare de situație? De la 37 de milioane la doar 10.000 de euro?! Ce se întâmplă la procesul de astăzi al lui Becali cu Armata

Articol de , - Publicat miercuri, 09 mai 2018 12:22

Astăzi, la Tribunalul București, a avut loc termen în cererea formulată de CSA Steaua prin care Armata îi cere lui Gigi Becali 37 de milioane de euro pentru folosirea mărcii Steaua, din 2004 în 2014.

UPDATE 13:28

S-a încheiat ședința de azi, iar instanța a rămas în pronunțare în procesul de judecare a cererii lui Becali, care cere să plătească despăgubiri către CSA Steaua pentru ultimii 3 ani, nu pentru 10 ani, cum vrea Armata.

Decizia ar putea fi dată mâine, deși există și riscul unei amânări. Dacă decizia va fi favorabilă lui Becali, urmează ca instanța să decidă prejudiciul pe care Gigi Becali l-ar putea plăti Armatei

Ce spune Becali:

Contactat de GSP.RO, Gigi Becali a vorbit despre proces.

"Nu eu cer să fie despăgubiri pentru 3 ani, ci așa spune legea. Este articol de lege în care se arată că poți cere despăgubiri pe ultimii 3 ani de la data depunerii cererii. CSA a depus contestația în 2016, deci nu pot cere decât până în 2013. Iar noi am schimbat denumirea în 2014. Așa că pot primi bani doar pentru un an, 2013-2014. Așa scrie la lege. E matematică. Nu poate interpreta un judecător cum vrea el. Așa spune legea. Da, în România, un judecător poate da ce vrea el, dar nu poate încălca legea. Trebuie să încalci legea ca să dai mai mult. Nu poate fi interpretat nimic.

Astăzi se judecă doar prescripția, adică perioada pentru care se pot plăti despăgubiri. Avem termen în septembrie pentru judecarea pe fond.

Armata poate primi bani pentru 2014. Și ce bani ar fi produs marca în 2014? Că nu exista echipă de fotbal la CSA și nu exista nicio confuzie. Nu puteau zice că nu vine lumea la meciurile echipei lor  pentru că vin la meciurile echipei noastre. Cum poți cere 3,6 milioane de euro pe an despăgubiri când tu ai produs și 12 euro pe an? În cel mai bun caz, pot cere 10.000 de euro pe an. Dar nu se va întâmpla asta"  Gigi Becali pentru Gazeta Sporturilor.  

"Eu le aduc beneficiu"

"Să facă expertiză și să vedem ce prejudiciu li s-a adus lor din 2013 în 2014, pe un singur an. Să vedeți câți bani au pierdut, ce pagubă le-am adus. Ei, în 2013 și 2014, nici nu aveau ce să vândă. Dacă nu puteai vinde nimic, ce prejudiciu ți-am adus? Care e confuzia care s-a făcut din cauza siglei folosite de noi?

Ministrul Apărării a trimis Corpul de Control. Și a văzut câți bani a produs marca și Armata a trimis tabel cu banii produși de marcă. În primul a produs 12 euro. Dacă tu în 5 ani ai produce 50.000 de euro cu marca, cum poți spune că ți-am adus prejudiciu de 3,6 milioane de euro pe an?

Ei vând acum fulare cu Steaua - Chiajna. Joacă CSA cu Chiajna? Ei fac la ora asta fulare cu Steaua - Craiova. Ei joacă cu Craiova? Cu alte cuvinte, nu îți aduc prejudiciu. Eu îți aduc beneficiu, că tu vinzi fulare cu munca mea. Eu joc cu Craiova și tu vinzi. Sunt chestii clare.

Tot ce este peste 3 ani este prescris. Așa e legea. Ei pot cere doar pe un an, că am schimbat numele în 2014. Și o zică judecătorul «Cât ai produs pe un an? », iar ei o să declare că 10.000 de euro. Păi atât îți dau. În cel mai rău caz. Dar de fapt nu îți dau nimic pentru că nu aveai fotbal și nu puteai vinde produse cu fotbal. Cum să îți aducă prejudiciu dacă tu nu aveai echipă? Cum să vinzi produse cu marca Steaua la fotbal când nu aveai fotbal?", a adăugat Gigi Becali. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (292)
maradona5
maradona5  •  10 Mai 2018, 16:04
Postat de Abigail Laslas pe 10 Mai 2018, 03:18

csa regal nu e Steaua, cum cred 49 de prostalai.

Abigail e proasta siteului

timm
timm  •  10 Mai 2018, 11:10

Despagubirile sunt pentru 10 ani "La termenul de miercuri, Florin Talpan a aratat in fata instantei ca Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat deja in aceasta speta, la o sedinta ce a avut loc pe 25 ianuarie. "Respinge exceptia prescriptiei dreptului material la actiune al reclamantului invocata de parata ca neintemeiata", scria in incheierea sedintei din 25 ianuarie. Practic, Talpan a spus in fata magistratilor ca Tribunalul Bucuresti a stabilit deja ca FCSB trebuie sa plateasca despagubiri pentru perioada 2004-2014 si ca cererea de lamurire depusa acum nu si-ar mai avea rostul, fiind doar o tentativa de a tergiversa procesul."

timm
timm  •  10 Mai 2018, 10:50
Postat de catalynn4 pe 10 Mai 2018, 10:28

Onorata Instanța a fost ocupata, asa ca se amâna pronunțarea pt 2 saptamani, evident motiv de sarbatoare pt fcsbisti, mai respira pana pe 23 Mai. Sa nu uitam ca deja Instanța s-a pronunțat in speța pe 25 Ianuarie, acum avem de a face cu o încercare grosolana de tragere de timp. Insa e si o parte buna, pârâții in imensa lor înțelepciune tocmai au recunoscut fapta :-)))) Sa vedem ce a spus Talpan in Curte: "Nu suntem in cazul general al prescriptiei dreptului material al unei actiuni in instanta pe pretenti, ci suntem pe un caz special cand exista o raspundere civila delictuala cu o fapta ilicita cu un prejudiciu total si o legatura de cauzalitate""In ceea ce priveste prejudiciul si aici situatia este foarte clara, dar neinteleasa de avocatul paratei, care nu cunoaste sau se preface nu cunoaste Codul civil. Anularea marcii implica faptul ca aceasta nu ar fi existat. In schimb, ea a produs efecte si prejudicii. Astfel, victima are dreptul la recuperarea intregului prejudiciu produs de la data cand s-a inregistrat marca si pana cand aceasta s-a anulat. Victima are dreptul in urma faptei ilicite la prejudiciul actual cat si viitor. Nu are relevanta ca solicitam pe ultimii 10 ani prejudiciul, puteam solicita si pe ultimii 20 de ani. Nu are legatura numarul anilor in spata de fata, ci prejudiciul total, care este pe o anumita perioada, si dreptul material la actiune",

Este bine.

Vezi toate comentariile (292)
Comentează