FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Reacție neașteptată după suspendarea salariilor! Jucătorul care poate deveni lider de sindicat

Piscitelli a venit în iunie 2019 la Dinamo
Piscitelli a venit în iunie 2019 la Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020 14:31

Dinamo face parte din grupul cluburilor de Liga 1 ce-au trecut la suspendarea contractelor pe durata stării de urgență din România, astfel că jucătorii și angajații „câinilor" vor câștiga câte 2.340 de lei pe lună. 

Unii dintre jucătorii străini ai grupării se gândesc să plece din țară, la familii, pe durata acestei perioade de suspendare. Alții, rămân pe loc. În această ultimă situație se află și portarul Riccardo Piscitelli, implicat la București atât în antrenamentele personale, cât și într-un program social cu prietenii din Italia, prin intermediu social media. Familia goalkeeperului este la Serragno, în Lombardia, focarul infecției cu COVID-19 din peninsulă, dar părinții dinamovistului sunt în regulă.

Rămâne la București

Riccardo se antrenează de zor în Capitală, a trimis un nou filmuleț cu sesiunile sale de exerciții, pe care-l puteți viziona pe GSP.RO. 

„Eu voi rămâne în România! Este mai bine pentru mine să mă antrenez aici. Dacă ar fi să plec în Italia, mi-ar fi dificil să găsesc vreun zbor, cu escală, sau să merg cu mașina, ar fi riscurile prea mari. Eu sunt recunoscător României pentru ceea ce îmi oferă și sper să ofer oamenilor înapoi ceva de calitate. De aceea mă antrenez acum", a comentat fotbalistul pentru Gazeta Sporturilor.

„Jimmy” de la Dinamo

Piscitelli este de acord cu suspendarea contractelor de către conducători! Dar numai pentru această perioadă a stării de urgență. Discursul italianului pare a unui lider de sindicat la nivelul fotbaliștilor. 

„Da, cu toate că ne afectează pe toți, este o decizie de înțeles. Să suspenzi temporar salariile. E de acceptat! Dar ideea este ca pentru viitor să nu ne ascundem după virus și să nu se plătească salariile din contracte! Pe bune, asta e realitatea.

Acum, acceptăm, apoi, discutăm. Cluburile și liga internă vor lua în calcul niște încasări de care nu vor mai avea parte, dar trebuie gândit un sistem astfel încât echipele să nu ajungă la decizia de a-i plăti pe unii jucători, iar pe alții nu! În Italia, de exemplu, s-au tăiat salariile celor din Serie A, care câștigă milioane. Dar la liga a doua sau a treia, nu s-a umblat, nu s-au tăiat salariile fotbaliștilor, care sunt mult mai mici. 

Adică, și-n România, să se ajungă la un consens, club-jucător, pentru cei ce au salarii consistente, mari, ce să iei de la cel ce câștigă puțin?! Eu sper ca liga, cluburile, sindicatul fotbaliștilor, să aibă înțelepciunea de a rezolva situația ca să fie bine pentru toată lumea, inclusiv pentru cel ce oferă spectacolul, adică jucătorul. Pentru a exita motivație și a face lucrurile să meargă, pentru a atrage noi investiții. Eu pot înțelege că acum ți se dau doar 500 de euro pe lună pentru că se consideră că nu muncești, deși muncești acasă, te antrenezi, nu stai unde stai că vrei tu, e doar pentru că este o stare de urgență", a spus fotbalistul.

„Nu vreau să par lider de sindicat, nu sunt eu vreun Hoffa al fotbaliștilor, dar sunt chestiuni ce trebuie gândite cu răbdare, fiindcă sunt afectate multe familii, mulți copii. Sunt destine la mijloc" - Riccardo Piscitelli, portar Dinamo

Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre Dinamo:

DINAMO. Ante Puljic, mesaj frontal pentru Ionuț Negoiță: „Adu-ți aminte și de Dinamo” » Croatul amenință că pleacă acasă

Dinamoviștii au ieșit la „antrenamente” » Ricardo Piscitelli, pregătire inedită în fața blocului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
creeperno999
creeperno999  •  01 Aprilie 2020, 22:49

Respect

581534618615543
Robert Ivan  •  01 Aprilie 2020, 18:34

Riccardo Piscitelli un profesionist.

dinamo.ia.champions.league
dinamo.ia.champions.league  •  01 Aprilie 2020, 15:31

Eu Tahoon Nimer, voi plati pana la ultimu cent toate salariile fotbalistilor dinamovisti, chiar daca la anu, multi nu vor mai fii in lotu echipei, pentru ca voi aduce 5 staruri de renume mondial + tineri din america de sud. ALLAH DINAMO ABHU DHABI JEDDAH.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează