FOTBAL  »  LIGA 1  »  SEPSI

EXCLUSIV Restartul fotbalului românesc? Sepsi propune „noua modă” din Liga 1 după pandemie

Articol de - Publicat vineri, 01 mai 2020 16:02

Cluburile din Liga 1 își pot schimba strategia după problemele financiare pe care criza generată de coronavirus le-a adus. Cornel Șfaițer, manager la Sepsi, crede că privirile trebuie să se îndrepte spre academii, spre promovarea tinerilor jucători autohtoni.

Terminăm sezonul sau nu? Cum vor arăta campionatele după această perioadă. Mai rezistă cluburile? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care toți și le pun. Cert este că vor fi multe cluburi care vor suferi. Iar previziunile sunt că, de fapt, cele mai mici vor avea probleme, în timp ce granzii vor rămâne în top.

„Să promovăm tinerii”

Pentru a supraviețui e nevoie de o strategie nouă, una pe care Cornel Șfaițer o vede cu mai puțini jucători străini, cu accent pe jucători tineri, din România: "În perioada asta grea prin care trecem, trebuie cumva să ne schimbăm puțin poziția vizavi de jucătorii străini. E cazul să ne îndreptăm mai atent privirea spre jucătorii tineri autohtoni. Sunt mulți copii de perspectivă la Liga a 2-a sau a 3-a. Cu condiții bune de pregătire, dacă se lucrează atent cu ei, pot deveni certitudini".

Sepsi propune 3 nume noi

Fan al jucătorilor tineri, Cornel Șfaițer știe care-s numele pe care Sepsi se va baza în viitorul apropiat: 

„La noi se știu deja câteva nume. Carnat, Ștefănescu, Dumiter, toți trei sunt certitudini, au meciuri la Liga 1. Însă din spate mai vin câțiva tineri de perspectivă. Avem un Andres Dumitrescu, un Călin Popescu sau George Dragomir. Toți trei tineri, cu viitor frumos. Mai avem și alții, toți trebuie să muncească. Ajutăm astfel fotbalul românesc. Câștigăm și financiar pentru că nu mai plătim salarii mari. Și trecem mai ușor peste perioada mai grea. Ajutăm și echipa națională și avem speranța că vom reveni în top. E un plus pentru toată lumea" 
- Șfaițer pentru GSP.RO

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

Cine sunt cei 3 jucători propuși de Sepsi:

Andres Dumitrescu 
- născut în 2001 
- fundaș stânga 
- a crescut la FC Argeș, a mai trecut pe la Padova și Lugano 

Călin Popescu 
- născut în 2001 
- mijlocaș central și de bandă 
- a crescut la ASU Poli și FC Brașov 

George Dragomir 
- născut în 2003 
- mijlocaș central 
- a trecut pe la Academia Hagi și a jucat la Făurei, Liga 3

Citește și alte știri despre Sepsi:

EXCLUSIV Variantă inedită pentru a scăpa de presiunea drepturilor TV: „Dăm la schimb amicalele din Antalya și înființăm o cupă în Turcia”

Playtech: BOMBĂ! italienii au făcut anunțul astăzi despre Ianis Hagi. Acum e totul clar


Comentarii (1)
romulus65
romulus65  •  01 Mai 2020, 23:14

Pana acum cine nu v-a lasat sa promovati tinerii?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează