FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

EXCLUSIV Variantă inedită pentru a scăpa de presiunea drepturilor TV: „Dăm la schimb amicalele din Antalya și înființăm o cupă în Turcia”

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 mai 2020 14:33

Cornel Șfaițer, managerul lui Sepsi, speră ca deținătorii de drepturi să fie răsplătiți pentru banii pe care i-au dat cluburilor din Liga 1. Are însă și un plan B, în cazul în care competiția internă nu se va putea relua.

LPF a anunțat joi că eAD Interactive pune presiune ca Liga 1 să-și reia programul curând, altfel va fi nevoită să ceară înapoi banii pe care deja i-a virat. 

În cazul în care competiția nu se poate relua, iar numărul de meciuri pentru care deținătorii de drepturi au plătit nu poate fi atins, șefii cluburilor din România se gândesc la variante de rezervă: 

„E normal ca deținătorii de drepturi TV să dorească reluarea competiției pentru a îndeplini numărul de jocuri. E o presiune care trebuie înțeleasă. Au plătit pentru acest produs. Și noi ne dorim să terminăm sezonul pe teren. Toată lumea cred că e în același sentiment și toți vor fotbal la TV. Însă trebuie să putem juca. Sperăm ca situația să nu mai escalladeze, numărul de cazuri să scadă, iar așa putem reveni la treabă" 
- Cornel Șfaițer, manager Sepsi pentru GSP

Riscul încă există

Relaxarea timpurie de care dau dovadă românii îl ține în gardă pe oficialul clubului covăsnean, care speră ca nu cumva numărul cazurilor să crească simțitor în perioada următoare. 

„Să stăm cu ochii pe Germania, Austria, Ungaria, care deja au anunțat că reiau campionatele. Să vedem ce se întâmplă acolo. Și să luăm exemplul. Totuși, există și posibilitatea ca virusul să nu poată fi oprit la timp, iar numărul de cazuri să crească alarmant. Ceea ce nu ne dorim, însă e posibilă. Vedem că relaxarea a început mai devreme decât ne-am fi dorit în România. Iar aici există un risc".

Amicale la TV și o cupă în Turcia

Cluburile din Liga 1 se gândesc la tot felul de variante pentru a nu fi nevoite să piardă din banii pe care deținătorii de drepturi TV îi plătesc pentru Liga 1. "E de datoria noastră să ne mai gândim la o soluție, de rezervă. Una care să mulțumească pe toată lumea. Putem, spre exemplu, să oferim la schimb toate partidele amicale pe care le vom juca în iarna viitoare, din turneele de pregătire. Să mergem toți în Turcia, iar deținătorii de drepturi să poată transmite fiecare meci. Poate, în paralel, să înființăm acolo o competiție amicală între cluburile românești", a mai zis Șfaițer pentru GSP.

"Toate cluburile vor să joace. Nimeni nu vrea să piardă banii. Nici noi, nici cei care au plătit. Din păcate nu depindem numai de noi, ci și de situația și ordonanțele care se vor mai da"

Cornel Șfaițer, manager general Sepsi 

Șoc în Liga 1! LPF acuză că deținătorul drepturilor TV a trecut la amenințări

28 milioane de euroîncasează cluburile din dreptruile de televizare pentru un sezon

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
elgabri
elgabri  •  01 Mai 2020, 16:35

Ce avem noi cu Turcia? care ca unii si o iau in dos pe acolo ;))

thestronghero
thestronghero  •  01 Mai 2020, 15:25

cupa marbella?

bizantinul
bizantinul  •  01 Mai 2020, 15:13

Pff, mai toti cred ca virusul va fi oprit. Nu stiu ce anume le da aceasta speranta, fiindca se insala. La fel ca toate rudele lui (coronavirusuri) acesta va reveni mereu si mereu. Chiar deunazi citeam o opinie a unui renumit profesor: Ian Frazer, unul din cei mai importanti inventatori de vaccinuri din lume, care sustine ca "imunizarea, prin vaccin, impotriva coronavirusului este la fel ca imunizarea impotriva gripei comune - ceva dificil spre imposibil". Acest lucru se datoreaza faptului ca virusul se fixeaza in afara organelor, ceea ce face imposibil de stabilit un model pentru a-l ataca.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează