FOTBAL  »  Superliga  »  DREPTURI TV

Șoc în Liga 1! LPF acuză că deținătorul drepturilor TV a trecut la amenințări: „Va solicita returnarea unei părți din sumă”

Deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1 amenință că va cere daune
Deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1 amenință că va cere daune

Articol de GSP - Publicat joi, 30 aprilie 2020 17:39

Liga 1, suspendată după ce președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență pe 16 martie, se află într-o situație tensionată, iar deținătorul drepturilor TV cere ca acest sezon să se reia. 

Într-un comunicat semnat de Justin Ștefan, secretarul general al LPF, și publicat pe site-ul oficial, Liga susține că EAD.RO INTERACTIVE, deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1 a trimis o scrisoare prin care a susține că este extrem de important ca sezonul actual să se reia și să se joace toate meciurile rămase. LPF anunță că, în caz contrar, eAD este gata să ceară daune și restituirea unei părți din suma plătită și renegocierea contractului.

„LPF a primit ieri după-amiază o notificare din partea EAD.RO INTERACTIVE, partenerul media al Casa Liga 1. Prin intermediul acestui document, reprezentantul legal al companiei, dl. Orlando Nicoara, a subliniat încă o dată importanța finalizării actualului sezon prin disputarea tuturor jocurilor rămase din cadrul competiției Casa Liga 1. Totodată, am fost informați că, în măsura în care acest lucru nu se va putea realiza, EAD.RO INTERACTIVE va solicita LPF și celor 14 cluburi din Casa Liga 1 returnarea unei părți din totalul sumelor plătite cu titlu de avans, plata de daune interese și renegocierea contractului. 

Am înaintat notificarea către Departamentul Juridic al LPF, cu solicitarea de a formula cât mai rapid un răspuns din partea instituției noastre. Așa cum am transmis în mod repetat, atâta LPF, cât și cluburile membre, doresc reluarea competiției Casa Liga 1, suspendarea disputării acestei competiții și eventuala întârziere a reluării acesteia fiind total independente de voința noastră. Totodată, dorim să subliniem, ca de fiecare dată, că nu vom întreprinde nicio acțiune fără sprijinul total al autorităților guvernamentale și vom ține cont de toate recomandările medicale primite de la instituțiile din domeniul sănătății”

Comunicat LPF

Lovitură pentru cluburi

Ar fi o soluţie dezastruoasă pentru cele 14 cluburi. Motivul? Cele mai multe depind de banii din drepturile TV, iar în conturile echipelor vor intra mai puțini bani. Deşi firma care deţine aceste drepturi, eAD Interactive, a plătit aproape întreaga sumă pentru campionatul în curs, directorul societăţii, Orlando Nicoară, susţinea la începutul lunii aprilie, pentru Gazeta Sporturilor, că există o clauză clară în contract:

„Suma care e trecută acolo prevede un număr de meciuri care trebuie livrate, iar contractul prevede penalizări dacă nu se atinge numărul specificat, dar e prea devreme pentru a spune acum ce va fi peste o lună sau peste două luni"

Din perspectiva numărului de meciuri care s-au disputat în acest sezon, Liga 1 nu a atins nici măcar 75%. În momentul întreruperii, se jucaseră 196 de partide. Mai există 8 etape în play-off şi 12 în play-out, deci un rest de 72 de partide. Ceea ce înseamnă aproape 27% din total, adică 7,5 milioane de euro din suma anuală totală a drepturilor TV în Liga 1.

28 de milioane de europlătește deținătorul drepturilor TV pe sezon pentru meciurile din Liga 1

43%din bugetul cluburilor de Liga 1, în anul fiscal 2018, a fost asigurat de încasările din drepturile TV

VIDEO. Cum va arăta sportul după Covid-19 » Sporturile au fost grupate pe 4 categorii de risc

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Gigi Becali, din rău în mai rău: „La revedere! A mai dat cineva vreun ban?”

Fanii au făcut rost de banii pentru licență! Ce urmează acum pentru Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
189254898748309
Claude SH  •  02 Mai 2020, 07:09

Exista un contract, s-a plătit în baza acestuia, cealaltă parte a fost pusa în imposibilitate de a-și executa prestația datorita unei cauze mai presus de voința eu, avem atunci riscul contractual. Risc care în cazul de față îl suportă firma de intermediere a drepturilor EAD Interactive. Ei ar putea renegocia pentru anul următor plata drepturilor TV, însă doar dacă si LPF e de acord, altfel sunt buni de plata sa achite integral și sezonul viitor

fara_penali_in_fotbal
fara_penali_in_fotbal  •  30 Aprilie 2020, 21:54
Postat de warlordd10 pe 30 Aprilie 2020, 18:04

bah baiete,banii aia nu-i mai revedeti. cat de fraier sa fie o firma sa de mare sa dea banii dinainte.

Hai cu falimentul clonei *** Fotbal Club FCSB!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jackryan
jackryan  •  30 Aprilie 2020, 19:56
Postat de catalynn pe 30 Aprilie 2020, 19:32

Este o situație in care ambele părți au dreptatea lor, ambele păgubite nu de ceva ce au făcut sau care depinde de ele pt a li se putea imputa. Cine ar trebui sa acopere paguba!? Cei cu “stați acasă” din propriul buzunar! Da din buzunarul lor, sa deconteze nu doar Wuhannis, Sică și Marcel ci absolut toți cei care sunt de acord cu ei. Vor sa stam in case!? Bun, stam! Însă facturile sa ni le plătească ei! :-)))

si Marcelica Andreuta ??

Vezi toate comentariile (21)
Comentează