FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Simon Zenke: „Feeling-ul meu e că voi continua la Dinamo”

Simon Zenke a celebrat golul marcat împotriva Chiajnei cu o săritură acrobatică
Simon Zenke a celebrat golul marcat împotriva Chiajnei cu o săritură acrobatică

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2019 09:00

Lui Simon Zenke îi expiră contractul cu Dinamo în vară, încă nu s-a discutat și nu s-a semnat vreo prelungire. Simon a mărturisit că vrea să continue, a explicat și de ce.

Simon Zenke a spart gheața în al 14-lea meci al său în tricoul "câinilor", marcând contra Chiajnei (3-2). Mijlocașul de bandă de 30 de ani este unul dintre primii sosiți în "haită" în al patrulea mandat al lui Rednic și singurul dintre străinii aduși cu toptanul de Mircea care a și prins pe teren un Derby de România.

Africanul speră să mai bifeze și alte confruntări cu rivala de la FCSB, nu doar 8 minute precum pe 11 noiembrie 2018. Dar pentru asta trebuie să-și extindă înțelegerea cu Dinamo, întrucât îi expiră acordul la vară. Iar până acum nu s-a iscălit niciun alt contract. 

"Nu vreau o schimbare"

"Am contract cu Dinamo până în vară, apoi există opțiunea de a continua pe încă un an. Vom vedea ce va fi, n-am discutat detaliile până acum. N-a fost timp de așa ceva. Prioritatea mea a fost alta, iar cei de la club au avut alte treburi. Feeling-ul meu este că voi continua, eu asta vreau. Nu cred că mi-am exploatat întregul potențial, mai am multe de arătat. Trebuie să mai joc mult. Nu vreau să fac o schimbare doar de dragul de a o face. De ce aș face-o? Mi-e bine aici, la Dinamo. Mă simt integrat. Iubesc mult Dinamo și am un feeling special cu colegii, cu fanii", a comentat Zenke pentru Gazeta Sporturilor.

"Ne simțim bine la antrenamente, suntem o familie. Nistor e un băiat amuzant. Dan m-a ajutat enorm încă de când am venit la București. E ca un frate, pot să fiu sigur că dacă am o problemă, el mă va ajuta s-o rezolv"
Simon Zenke, mijlocaș Dinamo

7din cele 14 prezențe ale lui Zenke la Dinamo sunt ca titular

75.000 €este salariul nigerianului acum în Ștefan cel Mare; el s-ar putea dubla în condițiile unei prelungiri pe încă un sezon

2011este anul în care Zenke a fost golgeterul ligii a doua din Turcia, 16 goluri în tricoul lui Samsunspor, contribuind la promovarea echipei

PORTRET: "Eu și când sunt supărat, arăt amuzant"

Simon este considerat de către coechipieri "cel mai pozitiv jucător din lot". "Întotdeauna are o vorbă bună pentru fiecare, știe să întrețină o atmosferă plăcută și toată lumea îl place", au comentat elevii lui Rednic.

"Râd foarte mult, asta mă face să mă simt bine. Eu și când sunt supărat, tot zice lumea că am o față amuzantă! De fapt, nici nu știi când sunt supărat. Eu îi fac și pe alții să se simtă bine, să râdă, sunt un tip amuzant", a dezvăluit nigerianul. "Vrei o glumă? E greu să le scot la comandă, îmi vin atunci, pe moment. Uite, când am fost să vizitez castelul Peleș de la Sinaia, mi-am spus: "Dacă eu sunt Zenke - "Regele", atunci locul ăsta ar trebui să fie palatul meu". Corect? Nu prea cred", a reacționat fotbalistul.

SITUAȚIE: "Și Rednic îmi zice «Regele»"

Mijlocașul a avut și are mai multe porecle.

De la numele său, "Zenke", ce se traduce prin "Rege" în tribul din care se trage în Nigeria, i s-a spus și încă i se mai spune astfel. "Până și domnul Rednic îmi zice așa, "Rege". Dar nu sunt un înfumurat. Și mie mi se pare amuzant", a comentat mijlocașul. Idolul său a fost Julius Agahowa, fost atacant la naționala "vulturilor" și la Șahtior Donețk. La ucraineni, a fost antrenat de Mircea Lucescu, a fost coleg cu Stoican, Bărcăuan, Raț și Marica. "Mi se spunea și «Agahowa», fiindcă făceam flic-flacuri ca el și mi-am ales numărul 17 când am fost la națională. Apoi, când jucam în Franța, la Strabourg, eram comparat cu Obafemi Martins", a mărturisit dinamovistul.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează