FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - STEAUA, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV Steaua n-a mai făcut profit din 2006 » Clubul e dator la Gigi Becali. Iată cifrele!

Articol de - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2011 08:36

Cifrele oficiale arată pierderile uriaşe pe care le-a înregistrat Steaua în doar patru ani: aproape 17 milioane de euro


Roş-albaştrii au legat rezultatele proaste din planul sportiv cu unele dezastruoase în plan financiar! Echipa n-a mai fost campioană din 2006, anul de graţie în care a jucat şi o semifinală de Cupa UEFA, şi tot de atunci clubul n-a mai făcut profit. Steaua a înregistrat un plus de un milion de euro ca urmare a parcursului foarte bun pe care l-a produs formaţia lui Olăroiu. Din acel moment a urmat declinul sportiv şi economic.

Datoare la Becali
În următorii patru ani, s-au strîns pierderi de aproape 17 milioane de euro, conform cifrelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice! Datele se referă la anul 2010, inclusiv. Iar datoriile însumează mai mult de 9 milioane de euro, cea mai mare parte din sumă reprezentînd creanţe ale lui Gigi Becali către club, fiindcă patronul a acoperit o parte din pierdere creditînd FC Steaua Bucureşti SA, societatea care administrează echipa de fotbal.

Transferuri în pagubă
Nici cei trei ani de participări în grupele Champions League, între 2006 şi 2008, în care s-au încasat în jur de 40 de milioane de euro, n-au stopat declinul. Steaua a continuat să piardă bani, mai ales din cauza cheltuielilor cu transferuri şi salarii, unele foarte mari pentru nivelul României.

În acest interval de timp, Becali a plătit sume de peste un milion de euro pentru fiecare dintre Szekely, Semedo, Dayro Moreno, Pleşan, exemple de fotbalişti care după aceea au fost cedaţi gratis sau la preţuri infime.

"Pot să cedez Steaua oricînd, dar costă bani, nu pot s-o dau aşa, gratis, oricui! Credeţi că e uşor să vin lunar să dau cam 500.000 de euro, bani de salarii?"
Gigi Becali, patron Steaua

"Regret că l-am ajutat pe Gigi Becali să ia Steaua de la familia Păunescu, fiindcă între timp a distrus acest club! Nu vreau să intru în detalii"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

18,5 milioane de euro însumează pierderile suferite de cluburile din Liga 1 în anul 2010, an în care Steaua a fost pe minus 4,5 milioane de euro, deci un sfert din suma totală pe care au pierdut-o toate formaţiile din primul eşalon

2,5 milioane de euro a investit Steaua în transferuri în vara trecută, reprezentînd doar sumele achitate altor cluburi, la care s-au adăugat prime de instalare şi salarii
1 singur trofeu, Cupa României din vara trecută, a obţinut Steaua în perioada 2007-2010, în care a pierdut aproape 17 milioane de euro

Datele dezastrului financiar al Stelei:
Pierderi cumulate între 2007 şi 2010: 16.885.201 euro
Datorii existente la sfîrşitul anului 2010: 18.152.295 euro
Creanţe la 31 decembrie 2010: 3.947.631 euro

Vînzările acoperă găurile
Becali a cedat jucători în ultimii ani ca să diminueze dimensiunea pierderilor. Pe Rădoi şi pe Stancu, spre exemplu, s-au luat în jur de 9 milioane de euro. Următorul scos pe piaţă e Tătăruşanu, pe care patronul speră să obţină minimum 5 milioane de euro, o sumă care ar acoperi bugetul de salarii al clubului pe aproape un an de zile.

Pierderile i-au îndepărtat din Ghencea
Rezultatele financiare negative au provocat şi plecarea echipei de pe stadionul din Ghencea. Becali n-a mai acceptat chiria de peste 20.000 de euro lunar şi a contestat în instanţă o datorie către Ministerul Apărării. Armata cerea 600.000 de euro şi condiţiona reprimirea roş-albaştrilor pe stadion de încasarea acelor bani. Instanţa a decis că Steaua e datoare, dar cu 400.000 de euro, o hotărîre pe care Becali a anunţat că o va ataca.


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (41)
lucell
lucell  •  17 Noiembrie 2011, 01:20

eu cred ca JIJI a dat mai multi bani pt articolele voastre decat pt STEAUA :)

bigbelly
bigbelly  •  17 Noiembrie 2011, 00:38

Lol, "datoare la Gigi Becali" ! Adica vine Cap de Branza si zice "Te imprumut pe tine clubule cu 17 mil., da' de banii astia ii cumperi, c-asa vrea muschiu' meu de specialist, pe Andrei Ionescu, pe Dodel, pe Costea al mic, pe Gigel Coman, pe Croitoru, pe Emeghara si pe cine mai zic io. Da' datoria-i datorie !" Sictir!

dragulescu_sorin
dragulescu_sorin  •  16 Noiembrie 2011, 22:38

ce sunt alea din poza de pe emblema stelei? cacareze de oaie???????????????

Vezi toate comentariile (41)
Comentează