FOTBAL  »  Superliga  »  INTERES

EXCLUSIV Un argentinian, noua poftă a lui Gigi! Patronul FCSB și-a ales primul nume pentru mercato din iarnă

Articol de - Publicat vineri, 07 septembrie 2018 09:00

Jonathan Rodriguez (28 de ani), mijlocaş la FC Botoşani, a intrat în vederile lui Becali chiar la meciul direct (2-2), de duminică, în care a avut o prestaţie excelentă. 

Mercato s-a încheiat, până în iarnă, FCSB nu va mai putea să cumpere jucători aflaţi sub contract cu altă echipă, însă Gigi Becali nu se opreşte din a face scouting. Deja a notat un prim nume pentru următoarea fereastră de achiziţii. "E un mijlocaş central, am pus ochii pe el, nu vă spun despre cine e vorba", a spus Becali.

Rodriguez, două assist-uri cu FCSB

Un străin e cel care l-a impresionat. Şi a făcut-o chiar sub ochii patronului vicecampioanei la ultimul meci pe care FCSB l-a susţinut în campionat. Numele acestuia: Jonathan Rodriguez, un mijlocaş central argentinian, care e printre cei mai buni fotbalişti de la FC Botoşani în actualul sezon. În confruntarea de duminică a fost poate cel mai bun om al lui Costel Enache, totul culminând cu faza de la golul de 2-2, când l-a driblat senzaţional pe Planici, apoi i-a pasat decisiv lui Mihai Roman. Tot Rodriguez bifase şi prima pasă de gol, a executat cornerul din care a înscris Enriko Papa.

Enache i-a schimbat postul

Ce joacă, de fapt, Rodriguez? Sezonul trecut a jucat "10", în spatele vârfului, în centrul liniei de 3 mijlocaşi ofensivi. Începând din acest sezon însă, Costel Enache l-a tras pe Jonathan mai în spate, în faţa apărării, unde face cuplu cu Oaidă. Practic, joacă rolul pe care l-a avut Boldrin la Astra, atunci când Şumudică era antrenor. Sau, un alt exemplu asemănător, ceea ce juca Sânmărtean la FCSB, după ce a venit de la Vaslui, când Reghecampf l-a pus să evolueze lângă mijlocaşul central cu profil defensiv.

CV subţire până să ajungă în România

Jonathan Rodriguez nu doar că nu deţine performanţe importante până să fie achiziţionat de Botoşani, dar echipele pe la care a evoluat în Argentina nu spun aproape nimic. A jucat la Defensores, CAI, Deportivo Madryn şi Agropecurio, iar în vara lui 2017, la 27 de ani, a semnat cu Botoşani.

Gigi: "Cumpăr şi 200 de jucători dacă e nevoie"

Becali nu mai poate aduce acum jucători aflaţi sub contract, dar spune că va continua şi la iarnă, şi în vara viitoare să facă selecţie de la cluburile din Liga 1. "Voi continua să cumpăr ce văd şi ce cred că e nevoie. O să aduc şi în iarnă 4-5, la vară alţi 4-5, vor şi pleca la fel, cei care nu conving, până ajung să fac o echipă puternică, lângă care jucătorii tineri pe care am dat bani mulţi să înceapă să crească şi să ajungă la o cotă bună", a declarat Gigi Becali.

Brandan, singurul argentinian

În toată istoria sa, FCSB a avut un singur fotbalist din Argentina. E vorba despre Pablo Brandan, fotbalist care a avut şi prestaţii bune în tricoul roş-albastru, dar a şi produs bani pentru club în momentul în care a plecat. A venit de la Unirea Urziceni în vara lui 2010. A jucat timp de doi ani şi jumătate, de fiecare dată echipa a mers în grupele Europa League, iar în ianuarie 2012 a fost vândut în China, la Liaoning, în schimbul a 700.000 de euro. Acum, Brandan are 35 de ani şi jumătate şi încă mai joacă, în ţara sa natală, la echipa Fenix de Pilar.

30de meciuri a jucat Jonathan Rodriguez în tricoul celor de la FC Botoşani

100%e procentul minutelor bifate de mijlocaşul argentinian pentru Botoşani în actualul campionat

7 goluria produs Rodriguez pentru Botoşani: a marcat de 4 ori şi a oferit 3 pase decisive

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
1449514625157120
Daniel Popescu  •  08 Septembrie 2018, 00:03

Daca are Gheorghe, trebuie scris pe gsp !

gazistu
gazistu  •  07 Septembrie 2018, 15:56

BT devine satleitul lui FCSB ...insa in satelit cu conturile pline

132189940937580
Cristian Anaucesei  •  07 Septembrie 2018, 13:55

de neinteles ce job presteaza dica,stoica,tanase si ceilalti la fcsb..ei nu sunt in stare sa aduca un jucator din strainatate?toti ii aduc alte echipe..si abia apoi ii cumpara fcsb..becali

Vezi toate comentariile (17)
Comentează