FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Un fost antrenor al lui Dinamo rupe tăcerea într-un interviu tăios: "E rușinea rușinilor ce se întâmplă, dar Negoiță nu a ținut cont de ce i-am spus" + Râde de FCSB: "Nu ne poate bate cu Gigi antrenor"

Țălnar a activat la Dinamo ca secund și
Țălnar a activat la Dinamo ca secund și "principal" în diferite perioade care s-au întins între 1997 și 2013 // FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 25 octombrie 2018 09:18

Fostul mijlocaș și antrenor al roș-albilor, Cornel Țălnar, 61 de ani, spune că roș-albii nu trebuie să se teamă de duelul cu FCSB din 11 noiembrie, ci de cel cu Chiajna de lunea viitoare. 

- Domnule Țălnar, cum comentați ce se petrece în Ștefan cel Mare? Lipsa rezultatelor, demiterea lui Niculescu după numai 3 meciuri...
- Numai la Dinamo se putea întâmpla așa ceva! Eu știu cel mai bine asta. De 5 ori am luat echipa de jos și am dus-o sus în clasament ca imediat după să fiu schimbat. Am fost mereu "mantaua de vreme rea", dar asta e altă poveste. Sper că Mircea va reuși să aducă rezultatele bune. Când Negoiță a venit, în 2013, la Dinamo i-am spus ceva de care nu a ținut cont.

- Ce anume?
- Dinamo e un club care poate fi condus doar cu mână de fier, altfel nu faci performanțe. În acest moment, cred că marea problemă e în interiorul clubului: nu decide un singur om. Să vedem acum, cu Mircea manager, ce se va petrece.

- Ce poate să facă Rednic?
- Singura șansă este să facă niște schimbări majore, să aducă niște fotbaliști de valoare pentru că e clar că actualii jucători sunt slabi. Au fost la echipă "Tati", "Mami", Niculescu, Bratu și acum Rednic, iar rezultatele sunt la fel. Nu or fi chiar toți antrenori slabi, ce naiba! Bine, Rednic a și greșit într-o privință.

"Mi-e rușine!"

- La ce vă referiți?
- Nu trebuia să spună acum că vrea să dea afară jucătorii. Lasă-i să joace și tragi linia la iarnă.

- A declarat că vrea să achiziționeze mai mulți fotbaliști.
- Păi, și asta ce înseamnă? Nu a spus direct, dar ideea e că dă afară 7-8 jucători, doar nu o să stea cu lot de 30 de oameni! Sunt curios să văd ce suflet mai pun băieții ăștia acum.

- Ați văzut meciul cu Dunărea?
- (râde amar) Cum dracu' să nu-l văd? Am urmărit toate partidele. Mi-e o rușine când ies pe stradă... Țipă lumea după mine "«Papa», ce facem cu ăștia, că nu joacă nimic?". Ce să le zic? Că așa e?

"Axente și Popovici nu sunt de Dinamo!"

- Parcă s-a văzut o mică îmbunătățire în joc.
- Nu știu cât putea să facă Mircea în câteva zile, să fim serioși! Prima repriză au jucat-o mai prost decât în multe alte meciuri. În a doua e adevărat că s-a mai văzut ceva, dar eu cred că la mijloc a fost orgoliul lor, să nu fie învinși de o nou-promovată cu fotbaliști veniți din ligi inferioare. Oricum, e rușinea rușinilor locul pe care suntem acum în clasament. Linia de apărare e nu slabă, ci extrem slabă! De la mijloc în sus mai există fotbaliști buni. Îi avem pe Salomao, Nistor, Hanca, nu mai vorbesc de Gicu.

- Transferurile din acest an au fost aspru criticate.
- Ce să vă zic? Eu am lucrat mult cu Axente, l-am avut și pe Popovici, n-am treabă cu ei, sunt băieți buni, însă la ora actuală ei nu erau de Dinamo. Trebuia să se păstreze linia de promovare a tinerilor, așa cum au tot zis. Rezultate mai slabe decât cele actuale nu aveau cum să aibă.

"Acolo toți se cred Mbappe"

- Urmează partide cu Chiajna, Voluntari și FCSB.
- (trage aer în piept) Cu Steaua nu mi-e frică. Eu îmi fac griji cu Chiajna pentru că e o formație care a bătut Steaua, Craiova și Botoșani. Sigur se vor motiva și cu noi, plus că vor juca pe sinteticul ăla de la Chiajna și au avantaj.

- Chiar nu vă faceți probleme pentru rezultatul din Derby de România?
- Steaua nu are șanse în fața noastră atât timp cât antrenor principal e Becali, iar Dică e secund. Jos pălăria pentru Gigi că bagă bani și aduce jucători de valoare, dar ei sunt bulversați, sărăcuții, se cred Cruyff, Mbappe! Au mintea în altă parte. Plus că Rednic are o experiență imensă și e foarte bun în Derby-uri. Chiar nu îmi fac griji.

"Odată cu revenirea lui Rednic nu va mai mișca nimeni în front și așa trebuie să fie. Jucătorul român nu face treabă dacă nu te știe de frică"

"La Grozav se vede că nu a jucat vreo 3 luni, nu mai simte zonele terenului așa bine, dar își va intra repede în mână. O să fie sută la sută în 2-3 săptămâni"

"Singura șansă de scăpare este să fie transferați în iarnă fotbaliști care înțeleg ce înseamnă istoria lui Dinamo și sunt dispuși să moară pe teren pentru aceste culori" Cornel Țălnar

3 campionate
și 2 Cupe ale României a câștigat jucătorul Țălnar cu Dinamo. Plus o semifinală de CCE, în '84

24 de goluri
în 230 de meciuri a marcat Țălnar pentru Dinamo în Liga 1

Vezi și:  GSP LIVE // VIDEO "All-in" pe Mircea Rednic! Un fost golgeter crede în revenirea lui Dinamo în top: "E incredibil"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1615275382087697
Yuri Firsov  •  25 Octombrie 2018, 11:11

LA CE TE POTI ASTEPTA DE LA UN "CU ACTE IN REGULA""????IMI ESTE MILA DE EL!!!!

baba_yaga
baba_yaga  •  25 Octombrie 2018, 10:44
Postat de Constantin Ionel pe 25 Octombrie 2018, 09:35

UN MARE ANTRENOR.Un antrenor limitat poate.Auzi la el,nu trebuia sa le spuna ca ii da afara ca nu vor mai pune suflet.Bai una grande antrenore pai au pus suflet pana acum?Afara din iarna cu toti astia de pacalesc fotbalul.Poate iti faci tu echipa cu ei in judeteana.

"astia de pacalesc"...Mai grav este să păcălești gramatica !

699605963478657
Constantin Ionel  •  25 Octombrie 2018, 09:35

UN MARE ANTRENOR.Un antrenor limitat poate.Auzi la el,nu trebuia sa le spuna ca ii da afara ca nu vor mai pune suflet.Bai una grande antrenore pai au pus suflet pana acum?Afara din iarna cu toti astia de pacalesc fotbalul.Poate iti faci tu echipa cu ei in judeteana.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează