FOTBAL  »  Superliga  »  FC HERMANNSTDT

EXCLUSIV Vasile Miriuță prelungește contractul la Sibiu: „În Ungaria, situația e mai relaxată decât la noi”

Iuliu Mureșan și Vasile Miriță
Iuliu Mureșan și Vasile Miriță

Articol de - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 15:42

Aflat la Budapesta de trei săptămâni, antrenorul lui Hermannstadt, Vasile Miriuță, povestește că la vecini n-ai nevoie de declarație pe proprie răspundere ca să ieși afară și anunță că a ajuns la un acord cu clubul pentru prelungirea cu un sezon a contractului.

Imediat după oprirea campionatului în România, pe 12 martie, Vasile Miriuță și-a pus treburile în ordine la Sibiu și s-a refugiat la Budapesta, acolo unde are familia. De atunci, ține legătura telefonic cu staff-ul, cu jucătorii și cu președintele Iuliu Mureșan, iar despre ceea ce se întâmplă în țară citește, pe net, „mai ales dimineața devreme și seara". 

Miriuță despre Budapesta: „Era plin de lume în centru"

 „Să știți că la Budapesta situația e mai relaxată decât la noi. Nu sunt atâtea restricții. Și aici s-au închis școlile, mall-urile, doar farmacii, benzinării și alimentare mai găsești deschise. Însă n-ai nevoie de declarație pe proprie răspundere ca să ieși în oraș. Am fost zilele trecute în centru, cu băiatul meu, și era plin de lume. E adevărat că n-au nici atâtea cazuri de infectare și de decese. Ieri erau vreo 600 sau 700 și 30 și ceva de decese în toată țara", a relatat "Tati" pentru Gazeta Sporturilor. 

Diferența provine și din faptul că „maghiari nu sunt mulți care să vină din zonele roșii. La noi s-au întors din Italia, Spania sau Anglia cu zecile de mii. La ei sunt foarte puțini, majoritatea concentrați în Germania, Suedia și Canada. Iar mulți, care au și o situație stabilă în țările astea, au înțeles că e mai bine pentru sănătatea lor să nu se pună la drum". 

„Ies 30-40 de minute dimineața" 

Miriuță își petrece majoritatea timpului în casă: "Sunt disciplinat. Dacă ies, ies mai mult dimineața, 30-40 de minute. Plimb câinele și fac un pic de sport împreună cu fiica mea. În casă stau pe telefon, vorbesc cu băieții, cu președintele Mureșan. Tocmai am avut o discuție legată de contractul meu, care expiră în vară, și ne-am înțeles verbal să-l prelungim cu încă un an. Sper ca și jucătorii care sunt la final de contract cu noi, vreo cinci la număr, să facă la fel și să nu ne părăsească pe 30 iunie". 

Funcție de când se va relua Liga 1, 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie, antrenorul lui FC Hermannstadt își va planifica și revenirea la Sibiu: „Din ce știu eu, venind dintr-o zonă galbenă, voi fi testat la graniță și apoi voi sta la domiciliu 14 zile. Iar antrenamentele le vom demara cam cu o lună înainte de a se da drumul la meciuri".

„În Ungaria, echipele au început de luni să se antreneze. O fac ca la nemți, în grupuri de câte trei, patru jucători. Dispun și de-o infrastructură superioară, nouă. Acolo, orice club are bază cu trei, patru terenuri de antrenament. În România, doar Hagi, Craiova și poate FCSB să aibă așa condiții" 

„Îmi pare rău de Gicu Grozav și de Latovlevici că au fost dați afară de la Kisvarda. Nu știu toate amănuntele, dar dacă au plecat în România fără să aibă permisiunea clubului, se putea rezolva cu o amendă. Gicu e un băiat extraordinar, cât am fost acolo a jucat mereu și a dat vreo șase goluri" 
- Vasile Miriuță, antrenor FC Hermannstadt

7 ianuariee data la care Miriuță și-a început al doilea mandat la Sibiu. Vara trecută, după ce a scăpat echipa de la retrogradare, a plecat la Kisvarda (Ungaria), unde a antrenat din iunie până-n octombrie

Citește și alte știri despre Hermannstadt:

Un conducător din Liga 1 urmează sfatul lui Mircea Rednic: „Nu vreau să fiu plătit!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează