FOTBAL  »  Superliga  »  GHENCEA

EXCLUSIV Victor Pițurcă dezaprobă demolarea stadionului din Ghencea: "Trebuia să rămână muzeu!"

Articol de - Publicat joi, 12 aprilie 2018 11:50

Victor Pițurcă spune că "Steaua merita și avea nevoie de un stadion nou. Sper ca echipa să promoveze, să revină în prima ligă și să joace acolo".

Poate ce mai celebră imagine de pe stadionul Steaua rămâne aceea cu Victor Pițucă în plasa porții, sărbătorind golul de 3-0 reușit în returul semifinalei Cupei Campionilor, cu Anderlecht. Fostul atacant al Stelei nu e neapărat nostalgic. Sau măcar se ferește să o arate.

Când îi readuci aminte că în curând vechiul stadion din Ghencea va fi demolat, parcă i se schimbă privirea, dar și vocea: "Chiar mă gândeam de curând la asta. După părerea mea, stadionul vechi n-ar fi trebuit să fie dărâmat niciodată. Trebuia să fie păstrat, să rămână muzeu, iar noua arenă să se construiască undeva lângă el. Să rămână ca o mărturie a ceea ce a realizat Steaua acolo, dar și naționala, de-a lungul timpului. Pentru că timpul trece, sunt convins că generațiile de azi nu prea mai știu despre Steaua de atunci, despre acest stadion de legendă. Ok, Steaua avea nevoie să aibă o arenă nouă, modernă. Și sper ca echipa să crească, să promoveze în primul eșalon, să joace pe acest nou stadion. Abia aștept să fiu acolo, în tribune, când se va întâmpla asta".

"Acum aș fi luat plasa aia"

"Piți", cum îl alinta tribuna, recunoaște că semifinala de CCE cu Anderlecht rămâne cea mai frumoasă amintire a sa în Ghencea: "Victoria aia ne-a propulsat în finală, dar și spre trofeul continental. Pentru că, la acel moment, Anderlecht era un adversar cu adevărat redutabil, o forță. Iar acolo, la ultimul gol, bucuria aia din plasa porții. Ce momente! Atunci nu mi-am dat seama, nu realizam noi ce se întâmpla. Nici eu nu le aveam cu astea, să mă gândesc să strâng suveniruri. Dar acum, dacă aș putea, aș lua plasa aia, să o păstrez ca amintire. L-aș fi luat și pe copilul ăla care m-a luat în brațe prin plasă (râde)".

Peste ani, în 2011, Gazeta l-a identificat pe acel copil de mingi. Era cel care avea să devină un bun fotbalist în primul eșalon, la Jiul și la FC Național, atacantul Vasile Matincă. Abia atunci a aflat fostul jucător al Stelei cine era puștiul care îl îmbrățișase la meciul cu Anderlecht.

"Avea un șarm special"

Referindu-se la amintirile din partidele de campionat, Victor spune că "meciurile cu Dinamo rămân de referință. Îmi mai amintesc și de un joc cu Rapid, în care am marcat de trei ori. Ce atmosferă era! Pentru că «Steaua», din ce știu, cred că a fost primul stadion important din România fără pistă de atletism. Tribunele erau aproape, presiunea era resimțită din plin de adversari. Era șarmul acelui stadion. Iar gazonul era fantastic. Era o plăcere să joci pe el". 

"La națională, poate cel mai important moment pentru mine, ca selecționer, în Ghencea, a fost acel 1-1 cu Portugalia, care a consfințit calificarea noastră la Euro 2000"Victor Pițurcă

"În cantonamente, stăteam în cameră cu Boloni. El abia începuse să practice stomatologia, își deschisese un cabinet la stadion. Căpăta experiență pe noi. Dar lucra bine"Victor Pițurcă

Citește și: EXCLUSIV // VIDEO+FOTO Adio, Templu! Superreportaj din Ghencea: "Degradat și uitat, așteaptă acum buldozerele pentru a fi demolat"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
193893057647314
Bjorn Larsson  •  12 Aprilie 2018, 18:50

Uite cine vorbeste acest comunist Piturca, cel care a mincat bani buni de la Becali, si care s-a intors impotriva lui, acest las si profitor, acest jucator de barbut si *** care a trecut de partea comunistilor raminind el insusi un comunist.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gido
gido  •  12 Aprilie 2018, 16:47

inca o dovada ca fotbalistii nu pot conduce nimic... ca sa fie muzeu , in fiecare an e nevoie de bani, pentru a se pastra ca astazi... ... altfel , dupa 100 de ani arata ca sarmisegetusa

fangigi
fangigi  •  12 Aprilie 2018, 15:32

Neaparat, rusine comunisto-ceausista trebuia sa ramana muzeu la fel cum sunt cele de la Sobibor, Treblinka, Maidanek, Auschwitz-Birkenau, etc!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează