FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU EXCLUSIV

EXCLUSIV // VIDEO Anunț-șoc în Liga 1: toți jucătorii lui Dinamo pot deveni liberi de azi! „S-a schimbat legea”

Articol de , - Publicat joi, 05 decembrie 2019 00:00

Președintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, Emilian Hulubei, îi avertizează pe jucătorii care acceptă să stea neplătiți câte un an. Mai mult, șeful Sindicatului are un mesaj clar pentru toți fotbaliștii lui Dinamo care au restanțe financiare: „Pot depune memorii și acum".

  • CONTEXT: Dan Nistor și ceilalți dinamoviști au restanțe salariale de peste 90 de zile  și, conform noii proceduri prezentate de șeful AFAN, în acest moment ar putea fi declarați liberi de contracte dacă își depun memorii!

- S-a tot discutat despre restanțele salariale de la Dinamo. A fost vreun jucător de acolo care să se adreseze Sindicatului?
- Am vorbit cu jucătorii de la Dinamo, le-am explicat care e noua procedură: pot deveni liberi dacă nu sunt plătiți 60 de zile. După o asemenea întârziere, trebuie trimisă notificare către club. Dacă salariile nu sunt plătite nici în următoarele 15 zile, jucătorul depune memoriu și devine liber.

- Care a fost perioada cea mai lungă în care au întârziat salariile la un club?
- Au existat jucători care au stat un an de zile neplătiți! Nu știu de ce, că după o lună sau două în care nu ai luat salariul ar trebui să acționezi, să depui memoriu. Unii au stat neplătiți un an, chiar și un an și jumătate! Un jucător poate să depună memoriu la prima zi de neplată, nu trebuie să aștepți 60 de zile! Aici mulți fac o confuzie. La 60 de zile poți cere rezilierea contractului, dar ca să ceri să fii plătit poți depune memoriu a doua zi de la scadență. Dacă trebuie să iei salariul pe 5 decembrie și nu l-ai încasat, pe 6 decembrie poți depune memoriu!

- Și ce va risca acel club?
- Dacă tot nu plătește în decurs de 30 de zile, clubul ajunge la Comisia de Disciplină. Prima sancțiune e o amendă între 3.000 de lei și 7.000 de lei. Pe urmă, cinci zile de grație pentru efectuarea plății. Dacă se constată că nici atunci nu a achitat salariul, clubului i se iau două puncte. Și i se tot scad puncte până la 90 de zile, când este exclus din competiție.

"Am obținut schimbarea regulamentului de la 1 iulie și jucătorii pot deveni liberi de contracte dacă le întârzie salariile cu 60 de zile, nu cu 90 de zile, cum era înainte. Mai avem un obiectiv acum: juniorii să nu mai fie obligați să semneze contracte cu cluburile nici la 16 ani, nici la 19 ani"
Emilian Hulubei, președinte AFAN
 

"Șefii cluburilor și-au mai schimbat părerea în ultimul timp, au înțeles că putem rezolva problemele și fără să intrăm în procese. Golubovici avea de luat niște bani de la FCSB, l-am sunat pe domnul Becali și a acceptat propunerea, i-a plătit banii jucătorului fără să avem vreun litigiu"
Emilian Hulubei, președinte AFAN

Dan Nistor, despre problemele de la Dinamo: „Ne e foame! Dacă nu vine Moș Crăciun, plec!” 

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (23)
issconcs
issconcs  •  06 Decembrie 2019, 22:27

si ;e garanteaza el locuri de munca daca tot instiga la depunerea memoriilor ?sa vedem cate luni au restante cei de la fcsb ,3 luni?astra giurgiu ,craiova ,cfr cluj ??? daca tot instiga ..sa ne spuna distinsul cati jucatori au fost aparati de acest presedinte ..du[a cate stim distisul hulubei a jucat 3 ani la steaua deaici si cariile din vocbularul lui ?!

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  05 Decembrie 2019, 20:34

Schimbati schimbarea, treceti la 30 de zile de pasuiala nu de 60 cum s-a imbunatatit acum, nu e suficient, treceti la o forma finala cu aceasta reglementare, nu va mai invartiti in jurul cozii!

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  05 Decembrie 2019, 16:58
Postat de spartcapus pe 05 Decembrie 2019, 13:55

Prima a disparut steaua lui Valentin Ceausescu, urmeaza clubul impostor fcsb si abia pe urma Dinamo! Asa ca pregatiti-va gigistilor!

Ai uitat de primul club comunist, dispărut în 2016...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează