FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO „Îmi era rușine” » Cum a fost când Bărcăuan a trebuit să-l țină pe Ronaldinho: „Știți ce mi-a scris nea Mircea pe foaie?”

Ronaldinho // FOTO: Guliver/GettyImages
Ronaldinho // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 05 martie 2020 13:41

Cosmin Bărcăuan (41 de ani), fostul stoper de la Dinamo, a vorbit la GSP Live despre unul dintre cele mai grele dueluri pe care le-a avut în calitate de fundaș: contra legendarului Ronaldinho!

  • CONTEXT: În anul 2004, Cosmin Bărcăuan era jucător lui Șahtior Donetsk și înfrunta FC Barcelona, în grupele Champions League. Meciul tur, de pe Camp Nou, a fost pierdut de formația din Ucraina, scor 0-3. În retur lucrurile s-au inversat, Șahtiorul reușind să obțină cele trei puncte, cu scorul de 2-0.

„Înainte de meciul cu Barcelona nu am dormit 3 zile, din cauza presiunii. Mă gândeam tot timpul la meci, la faze de meci, visam meciul. Îl vedeam cu ochii deschiși. Îl aveam adversar direct pe Ronaldinho, Eto’o juca în față, era și Iniesta. Era o echipă grea. Nu voiam să ajung să mă vadă fiul meu pe YouTube, la 10 ani cât are astăzi și să-mi spună: «Băi tati, uite ce ți-a făcut băiatul ăla». Mă gândeam la urmări, la ce se va întâmpla. Voiam să-mi fac treaba cât mai bine în echipă”, a explicat fostul fotbalist la GSP Live. 

Înainte de fiecare meci, Mircea Lucescu le pregătea fotbaliștilor o foaie cu punctele tari și punctele slabe pe care le avea adversarul direct. Doar că înainte de meciul cu Barcelona, Bărcăuan a avut parte de o „surpriză”. 

„Nea Mircea la fiecare meci îmi dădea o foaie despre adversarul direct, eu îl aveam acum pe Ronaldinho și erau toate pozitive! Nu era nimic negativ, erau toate pozitive și pe față și pe spate!Ne-am dus pe Camp Nou, am intrat să vedem terenul cu o oră jumătate înainte și nu era nimeni, era gol. După aceea am făcut încălzirea în spate, când am intrat iar pe Camp Nou și când am văzut stadionul arhiplin, mi s-au înmuiat genunchii. Fluturașii din stomac... presiunea este foarte mare. Nu ai cum! A fost ok duelul cu Ronaldinho, nu am avut probleme. Nu l-am trosnit, îmi era rușine. Nu puteai să-i faci asta”
- Cosmin Bărcăuan la GSP Live

2titluri de campion are în Ucraina, cu Șahtior Donețk, și o Supercupă a Ucrainei

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO Cum au „împrumutat” românii de la Șahtior o mașină de poliție și cum le punea un celebru DJ manele pe yacht

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
dubluv
dubluv  •  06 Martie 2020, 08:33
Postat de Nicolae Alin Neag pe 06 Martie 2020, 06:41

In 2004 exista YouTube? "Decât" întreb.... Sau dl Barcauan știa ce va urma...

e un vizionar.

839680779446084
Nicolae Alin Neag  •  06 Martie 2020, 06:41

In 2004 exista YouTube? "Decât" întreb.... Sau dl Barcauan știa ce va urma...

amicu
amicu  •  06 Martie 2020, 00:57
Postat de vladutz13 pe 06 Martie 2020, 00:09

N-a fost Stanciu sezonul asta?

Și a făcut *** praf. Shaktior ieșea din grupe, mergea mai departe, nu făcea act de prezență

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close