FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Ioan Ovidiu Sabău știe ce trebuie să facă Dan Petrescu pentru a antrena într-un campionat puternic: „Trebuie să ai oameni care să riște cu tine”

Articol de , - Publicat vineri, 21 februarie 2020 13:51

Fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău (52 de ani) a vorbit la GSP Live despre Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, și cum poate acesta să intre în vizorul echipelor importante din Europa. 

Ovidiu Sabău spune că „Bursucul” trebuie să meargă la o formație fără mari pretenții din campionatele din vest, pentru a reuși să intre pe firul marilor echipe, altfel este greu să ajungi acolo. Mai ales pentru un antrenor român, din estul Europei. 

„O echipă de la mijlocul clasamentului, fără prea mari obiective, dintr-un campionat puternic, poate fi un început. El a acumulat o experiență deosebită, a avut continuitate în cariera de antrenor. Să te duci în campionatul Italiei și să antrenezi o echipă de mijlocul clasamentului, intri în circuit, altfel nu vei reuși niciodată. Clar că în momentul de față fiind român este foarte greu să intri in circuitul campionatelor puternice. A reușit cu o echipă mică să se califice în primăvara europeană, ceea ce nu a reușit Rennes, Lazio. Orice am spune, nu cred că nu și-ar fi dorit Lazio să se califice. Este clar că Dan are această calitate de antrenor mare, știe să pregătească meciurile și s-ar descurca foarte bine și în campionate puternice. Doar că trebuie să accepți anumite condiții ca să intri în aceste campionate. A devenit foarte matur ca antrenor. Sunt foarte puțini antrenori din estul Europei în aceste campionate. 

Eu spun că trebuie să fii acolo și să demonstrezi, apoi începi să fii cunoscut și cluburile importante își îndreaptă atenția asupra ta. Ești în centrul atenției, lumea, suporterii te cunosc. Se scrie în fiecare săptămână despre tine și atunci devii o persoană cunoscută, atunci nu se mai pune această problemă «Cine este Dan Petrescu?». El nu mai este în circuitul campionatelor puternice și atunci cineva trebuie să își asume «Eu am încredere în Dan Petrescu», un președinte de club sau director sportiv. Trebuie să ai oameni care să aibă încredere în tine și să riște cu tine. Nu cred că în momentul de față el se gândește să meargă undeva unde să câștige bani mulți, eu zic că dacă a acceptat să vină în România se va gândi în viitor să meargă într-un campionat puternic. Se va gândi mai mult la carieră”, a declarat Sabău la GSP Live. 

Ca antrenor, Sabău are peste 15 ani de experiență în fotbalul autohton. Universitatea Cluj, Gaz Metan, Gloria Bistrița, Poli Timișoara, FCM Târgu Mureș, Rapid și ASA Târgu Mureș sunt formațiile pe care Ovidiu Sabău le-a pregătit de-a lungul carierei. 

Citește și:

EXCLUSIV VIDEO Ce a observat Ioan Ovidiu Sabău la Ianis Hagi: „A suferit mult în Belgia. Acest meci a fost o descătușare”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  22 Februarie 2020, 10:10
Postat de Andrei Piatra pe 21 Februarie 2020, 16:07

Dan Petrescu are o slabiciune pentru bani inainte de fotbal. Daca cineva i-ar oferi cu 1 euro mai mult decat castiga la CFR ca sa antreneze echipa de darts a Ugandei el s-ar duce. Altfel, e de precizat ca munceste pentru banii pe care-i incaseaza si 100% va viziona si analiza fiecare jucator de darts din Uganda pana-i va cunoaste in cel mai mic detaliu pentru a alcatui cea mai buna echipa posibila. :)))

daca esti piatra, gandesti ca piatra, bolovane. Daca avea slabiciune pentru bani nu mai pleca de la Urziceni decat la FCSB sa joace hora cum ii zice *** sa joace.. lua 2 titluri ca era usor fara concurenta, iar acum ar fi fost un bolovan mai mare ca tine.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

parpalache
parpalache  •  21 Februarie 2020, 21:30

De ce are nevoie?E la mintea cocosului!Sa obtina performante!In cupele europene!

samamiroshi
samamiroshi  •  21 Februarie 2020, 16:18

Dan Petrescu are nevoie de arbitri.De arbitri de partea lui. De asta are nevoie.... In rest,sanatate...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează