INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Ce a observat Ioan Ovidiu Sabău la Ianis Hagi: „A suferit mult în Belgia. Acest meci a fost o descătușare”

SURSĂ FOTO: rangers.co.uk
SURSĂ FOTO: rangers.co.uk

Articol de , - Publicat vineri, 21 februarie 2020 14:22

Ioan Ovidiu Sabău (52 de ani) a vorbit despre prestația lui Ianis Hagi din șaisprezecimile Europa League și despre cum trebuie să se comporte un fotbalist, în special tânăr, după o astfel de prestație, când toată lumea are cuvinte de laudă la adresa lui. 

Ianis Hagi a fost decisiv, marcând două goluri, în victoria obținută în fața portughezilor de la Braga, scor 3-2. Steven Gerrard, antrenorul lui Glasgow Rangers, l-a lăudat pe fiul „Regelui” după prestația de aseară. 

„Tatăl lui Ianis a fost aici în seara asta, sunt sigur că a fost extrem de mândru de așa o prestație! Ianis Hagi e un talent ieșit din comun, aceste momente sunt făcute pentru el. A fost mare presiune pe el, cu tatăl lui la meci, prima dată pe Ibrox. Are multă îndârjire în el. Nu e doar talent, el și luptă, vrea să câștige. El a produs magia și strălucirea care ne-au readus în meci. Primul gol e grozav, se zice că stângul e piciorul mai slab la el, dar nu mai sunt așa sigur, a fost o finalizare nemaipomenită. Apoi, să aibă tupeul, încrederea să încerce al doilea gol de la așa distanță?! Am avut puțin noroc, dar uneori în fotbal norocul ți-l faci și singur. El merita asta” Steven Gerrard despre Ianis 

Ioan Ovidiu Sabău despre cum ar trebui să se comporte un tânăr după o astfel de partidă 

„Acum vine și mă laudă antrenorul și intervine caracterul meu, personalitatea mea. Cât de realist sunt. Nu mă mai pregătesc, râd în antrenament, sunt superficial? Sau prin caracterul meu și prin atitudinea mea nu vreau să îl dezamăgesc pe antrenor. Aici intervine maturitatea și înțelepciunea unui jucător, eu vreau să demonstrez în continuare. Aceste laude nu vreau să le transform în critici. 

Vreau să am continuitate și asta înseamnă că am caracter, că aceste cuvinte m-au motivat și m-au încurajat să muncesc mai mult pentru că sunt apreciat. Așa trebuie să arăt eu ca jucător, sub acest nivel eu nu cobor, trebuie să urc. Trebuie să mă antrenez mai mult. Dacă eu devin superficial după aceste laude, e clar că eu nu am suficientă maturitate și trebuie să mai lucrez la acest capitol. Din acest motiv unii reușesc, alții nu”, a explicat fostul internațional. 

Întrebat de către moderatorul Costin Ștucan dacă aceste cuvinte, ale lui Gerrard, ar putea să-l influențeze pe Ianis Hagi și să intervină o automulțumire, Ioan Ovidiu Sabău a spus: „Nu îl văd pe Ianis să fie așa, sunt convins că el a suferit mult în perioada din Belgia. A fost o descătușare, acest meci i-a dat aripi, încredere. Îl va ajuta foarte mult și nu cred că va interveni acea automulțumire și lejeritate în a face lucrurile, delăsător” 

Citește și: 

EXCLUSIV VIDEO Ioan Ovidiu Sabău știe ce trebuie să facă Dan Petrescu pentru a antrena într-un campionat puternic: „Trebuie să ai oameni care să riște cu tine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
valentindragobete
valentindragobete  •  22 Februarie 2020, 09:08
Postat de ralffy_mr pe 21 Februarie 2020, 20:53

stiucaane, stiucane... mai bine ai invata matale de la Sabau, ca te-ai facut de rusine si tot nu recunosti..ba continui sa dai si lectii... Faci un MeaCulpa fara sa fie MeaCulpa.. lol. Cum ramane domle cu gaura aia din aparare? Mai ca nu i-ai facut proces verbal ca nu e destul de prost sa intre singur in marcajul adversarului. Ti s-a parut opozitia adversarului slaba pentru Hagi? Iti sugerez sa revezi returul Barcelonei de la Liverpool din Champions League si sa vezi acolo un gol din Corner foarte ciudat, pe langa altele... Iti sugerez in momente ca astea sa te intorci la articolele matale sa le recitesti si sa-ti faci si autocritica..nu doar a critica pe altii si cand vezi ca ai gresit faci morala tot matale.

Un pdv foarte corect, felicitări, dar nu cred ca te va asculta fiindcă au o părere foarte buna despre ei înșiși

boby34
boby34  •  22 Februarie 2020, 08:31

Un articol excelent. Ar trebui pus pe site zilnic. Cuvintele lui Sabau sunt o lectie pentru tot raul pe care presa il face tinerelor talente , distrugandu-le practic viitourul prin laude exagerate. Titluri ca "noul Messi" , "bomba atomica" nu fac altceva decat rau unei intregi generatii de fotbalisti. Lasati-i sa creasca.

1726246054337933
Cosmin Petru Ardelean  •  22 Februarie 2020, 02:00

Ianis hai la Dinamo

Vezi toate comentariile (4)
Comentează