FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 10:47 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 11:49

Florin Prunea, fostul portar al echipei naționale, povestește momente inedite din copilărie, atunci când a fost refuzat de Steaua și-a ajuns la Dinamo, ca atacant. Totul a fost dezvăluit în cadrul emisiunii "Prietenii lui Ovidiu".

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Florin, vreau să ne amintim de copilăria ta. Care e cea mai veche poveste a ta cu Dinamo?
- E începutul poveștii mele ca jucător. În 1977, eu m-am dus la Steaua pentru că stăteam pe Aleea Compozitorilor, lângă Drumețului. Erau 200-300 de metri până la stadion. Antrenor era, Dumnezeu să-l ierte!, Petre Mihai.

- Un antrenor foarte, foarte bun!
- Era generația lui Ilie Dumitrescu și a lui Dan Petrescu. Și profesorul Fabian de la Turda era șeful Centrului de copii și juniori pe vremea aceea, la Steaua. M-am dus acolo singur, într-o pereche de pantaloni scurți, un tricou, teniși în picioare. M-am dus să mă înscriu la selecție, că așa era pe vremea aia. Nu o să uit niciodată când domnul Petre Mihai s-a uitat, așa, la mine, m-a studiat de la firul de păr până în gheata de la picior și mi-a zis: "Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!". Eram mic și slab.

- Și?
- M-am dus acasă plângând de rușine. Erau copii acolo, alergau, mi-a plăcut că i-am văzut în cadru organizat. La vârsta aia era o joacă, nu te gândeai mai departe. M-am dus acasă și când a venit tata... Tata lucra la Ministerul de Externe, care era unde e acum Guvernul. Era aproape de Dinamo. Și m-a luat: "De ce plângi, mă? Iar ai făcut tâmpenii pe la școală". Zic: "N-am făcut nicio tâmpenie. M-am dus la Steaua la fotbal și m-a trimis acasă". "Păi, tu te duci la fotbal fără mine?!". "Mi-a zis că n-am ce să caut". "Lasă, bă, că mâine te iau de mână și te duc la Dinamo". M-a dus tata a doua zi și așa am ajuns la Dinamo.

- Tu voiai la Steaua și-ai ajuns la rivală!
- Tata și mama au fost plecați din România timp de 35 de ani. Eu am crescut cu bunica. La Dinamo era nea Fane Stănculescu, Dumnezeu să-l ierte! Am jucat trei ani atacant, până la 10 ani. Schimbându-se antrenorul, a venit domnul Gheorghe Timar. Ne-a pus pe toți într-o linie. Daniel Sava, care a jucat după aceea mijlocaș, pe vremea aia era portar. Eu eram atacant, dar când a ajuns la mine m-a trimis direct în poartă. "Domn profesor, eu nu trec în poartă. Plec acasă!". Aveam 10 ani! "Du-te acasă, să nu te mai prind p-aici!".

- Iar plânsete...
- Când m-am dus acasă, m-a luat iar tata. "Tată, m-a pus în poartă și eu nu mă mai duc la fotbal. Eu vreau să alerg, să dau goluri". "Lasă, mă, că mergem și vorbim". S-a dus tata, a vorbit cu Timar și după o săptămână m-am dus la antrenamente. Și m-am dus portar. În același timp, al doilea portar era Stelea. Noi am crescut împreună de la vârsta de 8 ani.

Florin Prunea: „Răzvan Burleanu a încercat un șantaj cu mine! Băi băiatule... Că așa vorbeam cu el”

CITEȘTE ȘI:

RETRO GSP 48 de ani de la publicarea unui interviu antologic » Piști Covaci despre Cruyff: „Luminile din baruri întunecă mintea în fața porții adverse!”

EXCLUSIV. Cea mai frumoasă declarație în ziua de Crăciun! Ivan Patzaichin: „Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
parpalache
parpalache  •  26 Decembrie 2020, 15:01

Au avut dreptate cei de la Steaua!Totusi nu inteleg cum adica parintii lui au fost plecati din tara 35 de ani?Pai atunci cum se face ca erau in tara cand puradelul avea 10 ani?Si.nu uitasera ca in aceasta tara totul e...pe pile!

cky33
cky33  •  26 Decembrie 2020, 07:43

Practic Prunea recunoaște că fara intervenția tatălui său, era posibil sa nu mai fie niciodată fotbalist...iar legat de meciul cu Suedia, e un sport de echipa, nici macar Karius nu a fost atât de judecat dupa 2 gafe uriașe în finala ucl. Morala povestii: in Romania e aproape totul pe pile si ne place sa gasim țapi responsabili.

major
major  •  25 Decembrie 2020, 19:42

ĂIA DE LA STEAUA AU FOST DEȘTEPȚI!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează