GSP.RO  »  SPORTURI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ivan Patzaichin, lecție de ambiție: „Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 10:33 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 15:16

Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, din 1968, 1972, 1980 și 1984 a vorbit despre cariera sa colosală la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Ivan, ai vreun regret la 70 de ani?
- Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur!

- Tu ai avut vreun vis?
- Am vrut să le arăt bunicilor și părinților mei că pot să fiu campion. De la oamenii din sat și de la ai mei am învățat să am respect față de muncă, față de oameni și de tot ce vrei să faci. Dacă te apuci să faci ceva, fă-l cu profesionalism! Cu ambiție! Așa cum trebuie!

- Dar ai avut și talent. 
- Normal că ai nevoie de talent pentru că trebuia să te orientezi în momentele grele. Când mi s-a rupt pagaia sau când mi s-a spart barca, am avut inspirație de moment. Și asta a contat.

- Ai avut vreun moment pe care nu-l știe lumea?
- În '83, la Mondialul din Tampere, am câștigat pe un culoar pe care n-a câștigat nimeni. Era un vânt lateral puternic... Noi eram pe culoarul trei și eram expuși vântului. Am plecat cu Toma în cursă și nu ne venea să credem că nu se mișca barca! Degeaba trăgeam, că nu mergea treaba. Am schimbat tactica!

- Și cum ați reușit să câștigați?
- Am urmărit rafalele de vânt! Când era mai puțin tare, forțam. Și-așa am câștigat fără probleme. Când le-am povestit la conferință, nu le venea să creadă! Astea sunt lucruri pe care le faci pe moment.

Ivan Patzaichin: "Pentru mine era o rușine să vin cu bronzul sau cu argintul acasă. Era o rușine imensă!"

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Gică Hagi face dezvăluiri: „N-am vrut să fiu selecționer, am fost împins! Am fost jignit, m-au lăsat singur, singur…”

EXCLUSIV. Eric de Oliveira nu vrea să mai rămână în fotbal: „Mi-am făcut un restaurant la Mediaș, mi-am luat o cabană în Predeal, niște apartamente”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  26 Decembrie 2020, 13:02

Daca Hagi; Comaneci; Nastase sunt campioni...PATZAICHIN este singurul SUPERCAMPION pe care l-a avut ROMANIA. SINCERE FELICITARI Domnule IVAN PATZAICHIN!

traian_v
traian_v  •  25 Decembrie 2020, 19:32

Cel mai mare sportiv al Romaniei ! Ever. Jos palaria.

dragdim
dragdim  •  25 Decembrie 2020, 17:27

Dacă romanii ar gândi la fel ca omul asta, s-ar împrumuta alții de la noi. Crăciun fericit!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează