FOTBAL  »  Superliga  »  STRĂINI ÎN ROMÂNIA

EXCLUSIV Experiența unui croat care trăiește de aproape doi ani în România: „Ne-ați prins din urmă la prețuri!”

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 09:32 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 09:38

Dinko Trebotic, 33 de ani, a mărturisit că îi place să trăiască în România, la Buzău, acolo unde evoluează pentru echipa locală cu care trage al doilea an la rând la promovare. Fotbalistul croat susține că sunt multe similitudini între stilul de viață de la noi cu cel din țara lui natală.

Luna viitoare, face doi ani de când este la Buzău, la Gloria, echipă cu care va lupta din nou pentru a ajunge în prima divizie. 

Prima impresie a germanului Bernd Storck despre România: „Frig și Dracula! Un personaj faimos, copiii mei vor dori să viziteze când vor sosi aici”
INEDIT
Prima impresie a germanului Bernd Storck despre România: „Frig și Dracula! Un personaj faimos, copiii mei vor dori să viziteze când vor sosi aici”

Dinko Trebotic, 33 de ani, este unul dintre oamenii cu mare experiență ai trupei lui Andrei Prepeliță. El a sosit în ianuarie 2022 în țara noastră, după ce a văzut mapamondul.

A evoluat în țara natală, în Croația, în Ungaria, Israel, Norvegia, Belarus, Bosnia și Spania înainte de a ajunge la Buzău. 

Atunci când este întrebat cum este viața sa în România, răspunde fără a clipi: „Mentalitatea este similară cu cea de la mine de acasă. Îmi place tot! Tot! Chiar îmi place România. Viața mea este bună în România”.

Dinko Trebotic despre România: „Nu avem o istorie comună, totuși, suntem apropiați”

„Am văzut multe orașe din România, în afara celui în care locuiesc și muncesc. Mai aveți orașe deosebite, București, Brașov, Iași. 

Am întâlnit oameni buni, la fel ca în Croația. Aici, mă simt ca acasă. Și gândește-te că am fost, am trăit în multe locuri din lumea asta mare.

Nu credeam că va fi așa, să fie această legătură puternică. Culmea este că nu avem străbuni comuni, nu avem o istorie care să ne lege. Totuși, suntem apropiați. 

Ca stil de viață, ca mod de a gândi viața, ca lucruri pe care le facem zi de zi", a explicat Dinko într-un interviu acordat GSP.ro.

39de meciuri, 4 goluri și 3 assist-uri a adunat Trebotic pentru Gloria Buzău, la al treilea sezon la echipă

Un croat, despre viața în România: „Acel aer balcanic”

Detaliul care l-a impresionat la români?

13echipe a adunat Trebotic în carieră: Hajduk Split, NK Rudes, NK Zagreb, NK Lokomotiva Zagreb, Videoton, Bnei Yehuda, Fredrikstad, Slaven Belupo, Dinamo Minsk, Kaposvar, Zrinjski Mostar, Aguilas și Gloria Buzău

„Doamne, sunt foarte relaxați! Sunt niște tipi de viață, ți-i faci ușor prieteni. Au acel aer balcanic de a trata viața, dar și problemele de zi cu zi”, a declarat fotbalistul croat.

În afara „clasicelor” autostrăzi, sau a lipsei lor, Trebotic a comentat un detaliu care a început să nu-i convină în România.

„Până acum ceva timp, doar Bucureștiul rivaliza cu Zagrebul ca prețuri, la orice, dar, treptat, peste tot au crescut prețurile. La orice. Ne-ați prins din urmă! 

Nu pricep de ce. Oricum, peste tot în Europa, probabil și în restul lumii, au crescut prețurile foarte mult”, a mărturisit croatul.

VIDEO Bernd Storck, noul antrenor al lui Sepsi, despre jocul pe care și-l dorește la echipa din Sfântu Gheorghe: „Vreau fotbal ofensiv. Nu mi-e frică de nimic!”

Citește și alte știri:

A părăsit-o pe Dinamo la 4 zile de când își strigase public frustrarea: „E mai bine să mă opresc aici!”. Explicații complete pentru GSP.ro

EXCLUSIV Conducătorii de la Dinamo s-au gândit la o repatriere care i-ar fi scos din sărite pe fanii „câinilor”! Au bifat deja o retrogradare cu el în teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează