FOTBAL  »  Superliga  »  DUNĂREA CĂLĂRAȘI

EXCLUSIV Explicațiile lui Marius Leca, autorul fazei dubioase din Cupă: „Îmi rup carnetul și mă las de fotbal dacă cineva dovedește că sunt blatist”

Articol de - Publicat vineri, 29 octombrie 2021 16:33 / Actualizat vineri, 29 octombrie 2021 17:17

Marius Leca, stoperul de 21 de ani de la Dunărea Călărași, a explicat pentru GSP.ro faza dubioasă de la golul trei marcat de FC Buzău, în meciul disputat ieri în optimile Cupei României. 

Leca a avut un moment când ar fi putut respinge de pe linia porții mingea trimisă slab spre gol de Kanda, dar a părut că a lăsat balonul să-i treacă pe sub picior inexplicabil. Marius Leca a mai jucat la Viitorul Constanța, Unirea Constanța, FC Farul II.

Marius Leca: „Dacă faci o greșeală, imediat te acuză de blat și de pariuri”

- Bună ziua, Marius. Cum explici acea fază? Ai revăzut-o la televizor?
- Am văzut faza la televizor. Într-adevăr, s-a văzut urât. Din teren nu s-a văzut așa, mai urât s-a văzut cum am căzut în plasă. Eu, inițial, m-am dus să resping mingea, doar că mi-am făcut pașii greșit. Eram pe piciorul stâng, neîndemânatic, și l-am văzut în fața mea pe atacantul de la Buzău, Chică-Roșă. Și, nu știu, parcă mi-a fost frică să resping, să nu dau mingea în el și să intre în poartă. M-am panicat o fracțiune de secundă și n-am știut ce să mai fac, iar mingea a intrat în poartă.

- Ți-au reproșat ceva antrenorul, colegii?
- Nu mi-a reproșat nimeni nimic. Am văzut, în schimb, peste tot „blat”, „pariuri”. Toată lumea vorbește despre asta. 

Gol extrem de dubios în Cupa României » A lăsat mingea să intre în poartă!
FC Buzău - Dunărea 3-0
Gol extrem de dubios în Cupa României » A lăsat mingea să intre în poartă!

- Nici nu te-au întrebat ce s-a întâmplat cu tine?
- Nu, pentru că știu că n-aș face așa ceva la 21 de ani, cum vorbește toată lumea că sunt blatist. Am 21 de ani, sunt la începutul carierei, nu stau să fac blaturi la 21 de ani. Dar așa e lumea în România. Dacă faci o greșeală imediat te acuză de blat și de pariuri. Aseară am înnebunit când am văzut ce se discută despre mine.

- Părinții cum au reacționat?
- Erau dezamăgiți. Mi-au zis: „Uite, toată lumea vorbește de tine că ești parior, că ești blatist”. Mai mult ei sunt afectați, pentru că nu știu ce să creadă. Le-am spus să se liniștească, pentru că nu-mi risc cariera la 21 de ani pentru așa ceva. Pe mine nu mă deranjează, eu știu adevărul. Vreau să plec și eu de aici la mai bine, n-am cum să fac lucruri de genul ăsta la 21 de ani.

- Apar astfel de discuții, deoarece la echipele din ligile inferioare s-a tot întâmplat ca jucătorii să fie implicați în pariuri, pentru că sunt plătiți prost.
- Sincer, la noi, la Călărași nu sunt probleme cu banii. Suntem aproape la zi cu salariile. Din ultimul salariu am primit 50 la sută, săptămâna viitoare primim restul. Doar că avem echipă slăbuță, cu jucători care nu prea au jucat pe la Liga 2. Toți care au fost aici au plecat, au mai rămas doar doi, cred. Suntem și cu moralul varză, nu putem să câștigăm. Am avut și ghinion.

Dacă cei care mă acuză găsesc despre mine că sunt blatist, mâine îmi carnetul de fotbalist și mă las de fotbal
- Marius Leca, fundaș Dunărea Călărași

Citește și: 

Petrolul face totul pentru promovare! Transfer în plin sezon

Ilie Stan, despre umilința suferită la FC Brașov: „M-am simțit ca un infractor și am plâns în fața jucătorilor!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
1690324144614070
Viorel Ignat  •  30 Octombrie 2021, 06:33

Sincer pt el ca fotbalist glumind puțin era mai bine sa ,vorba aceea ,Las-o asa! ca altfel atunci poți sa-ți rupi carnetul de jucător de fotbal la ce faza ai făcut!?

gado
gado  •  29 Octombrie 2021, 19:27

Nu ai cum sa spui ca ai gresit pasii ! Cand ai o situatie limita nu mai conteaza pasii, o scoti cu "nasul" daca poti, te arunci in calea mingei spre poarta, nu pasesti peste minge si apoi cazi teatral in plasa. Avea tot timpul din lume sa degajeze cu stangul, sau sa o stopeze macar din drumul catre poarta. Nu s-a vazut intentia de a opri balonul. Din pacate pentru el, acest gest il va urmari toata viata. Dar este numai vina lui, nu ai cum sa nu-l judeci pentru gestul facut. Rusinea este numai a lui.

traian_v
traian_v  •  29 Octombrie 2021, 18:25

Sincer, eu cred ca baiatul e impiedicat. Daca era blat se facea caramane un pasin urma, nu se ducea peste minge...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează