FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIGAȚIE LIBERTATEA

DOCUMENT EXPLOZIV Falimentul de sute de milioane de euro de la sponsorul principal FCSB descoperă o FRAUDĂ imensă: „Sume mari de bani, bazate pe contracte false!” » Firmele și oamenii implicați în „spălarea de bani”

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2023 11:38 / Actualizat marti, 17 ianuarie 2023 11:48

INVESTIGAȚIE LIBERTATEA. Pe 1 ianuarie 2023, odată cu plata de către stat a 120 de milioane de euro către asigurații City Insurance - sponsor ani în șir al echipei FCSB, „afacerea City Insurance” a devenit, într-o discreție absolută, cel mai mare dezastru din istoria asigurărilor din România, potrivit cifrelor comunicate de autorități, la cererea Libertatea. Și acesta este doar începutul.

Ca să finanțeze falimentul, oamenii și firmele din toată România plătesc deja polițe mai mari de asigurări. Din primăvara lui 2021, procurorii au fost anunțați, cu probe din Elveția, că City a falsificat conturile de garanții, pe care nu le-a avut niciodată. Dar după aproape doi ani, dosarul e într-o fază incertă la DIICOT: toți acționarii, managerii City și asociații lor sunt liberi, iar persoanele responsabile din ASF ocupă aceleași funcții sau mai înalte.

Acum câteva luni, un alt raport oficial, de data asta din Anglia, a semnalat din nou că sume mari de bani din polițele românilor au fost transportate în afara țării pînă când compania a intrat în imposibilitate de plată. Din nou, nimeni nu a făcut nimic. Un document confidențial trimis statului român de autoritățile fiscale de la Londra, al cărui conținut Libertatea îl face azi public, descrie schemele financiare care susțin că City Insurance nu a fost un faliment provocat de un prost management, ci o fraudă premeditată, la proporții fără precedent. Mecanismul este descris.

Libertatea dezvăluie conținutul raportului, informațiile incredibile sunt AICI. 

City Insurance, sponsor la FCSB ani în șir 

Colaborarea dintre FCSB și City Insurance a apărut într-un moment extrem de delicat pe care clubul l-a traversat. În vara lui 2013, în postura de campioană, FCSB a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a UEFA după ce Gigi Becali fusese condamnat la închisoare în dosarul de dare de mită care avea legătură directă cu fotbalul, acea recompensă de 1,7 milioane de euro oferită celor de la U Cluj, în 2008, pentru a o bloca pe CFR în ultima etapă.

Cu Becali în închisoare, dar și cu amenințarea UEFA, Steaua a primit ajutor financiar din partea lui Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, un apropiat al lui Becali, care i-a convins pe cei de la City Insurance să devină sponsorul echipei.

În vara lui 2018, City nu doar că a prelungit înțelegerea cu FCSB, dar a luat și o altă decizie care a avut o implicare directă în cadrul echipei. A plusat cu 100.000 de euro la contract, cu condiția ca suma să meargă la Filipe Teixeira, în privința căruia Gigi Becali nu era foarte convins dacă să-i mai propună să rămână la echipă. Teixeira a semnat până în vara lui 2019 și a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai FCSB-ului.

Citește și: 

KO în Antalya » FCSB, spulberată de liderul din Polonia cu 6 zile înainte de reluarea campionatului

EXCLUSIV GSP a întrebat UEFA dacă un antrenor licențiat în Moldova are dreptul să lucreze în România » Răspuns clar al forului european

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
atthur
atthur  •  17 Ianuarie 2023, 22:45
Postat de vasileroaita pe 17 Ianuarie 2023, 19:59

Gigistule *** poate îți amintești de cazul de CORUPȚIE "Valiza", care a dus la condamnarea câtorva mituitori și mituiti!

Îmi amintesc de câte ori citesc *** tale ca ești prost cu clopote și/sau sirenă!!!! Încă nu m-an hotărât dacă ești mai prost decât ***, dar cred că sunteți pe acolo amândoi, cam la fel de proști.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasileroaita
vasileroaita  •  17 Ianuarie 2023, 19:59
Postat de atthur pe 17 Ianuarie 2023, 15:24

Ce,băi prostea??? Unde naiba ai citit tu că desculții ăia erau angajații primăriei??? Păi conform legii,ăștia din fotbal au un impozit mult redus,fiind angajați cu contracte de prestări servicii.Peste boc-toc trebuie să meargă DNA-ul,dacă într-adevăr a angajat el niște "folbaliatori" la primărie.....

Gigistule *** poate îți amintești de cazul de CORUPȚIE "Valiza", care a dus la condamnarea câtorva mituitori și mituiti!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten
VanBasten  •  17 Ianuarie 2023, 19:43
Postat de balotelli pe 17 Ianuarie 2023, 19:15

Vasi Geambazi face 41. Noroc că am mai puțin. Spre deosebire de mulți de pe-aici, probabil voi apuca ziua de care vorbiți... timp în care voi monitoriza cu atenție generațiile de școlărei... instruiți de Catalynn să râdă de Zcsb.

As paria ca dupa ce se duce Gigi (la manastire cel mai probabil) se duce si fecesebeaua. Poate nu imediat, dar in 1-2 sezoane da.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează