FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CFR CLUJ

VIDEO Nu a fost lăsat la Dinamo - CFR cu steagul Israelului: „Unde e libertatea de exprimare?”

Duminică seară, la meciul Dinamo - CFR de pe Arena Națională, un suporter nu a fost lăsat să intre pe stadion cu steagul Israelului.
Duminică seară, la meciul Dinamo - CFR de pe Arena Națională, un suporter nu a fost lăsat să intre pe stadion cu steagul Israelului.

Articol de , - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 20:47 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 21:10

Israel a intrat în „stare de război”, după ce țara a fost atacată de organizația palestiniană paramilitară Hamas sâmbătă dimineață. Duminică seară, la meciul Dinamo - CFR de pe Arena Națională, un suporter nu a fost lăsat să intre pe stadion cu steagul Israelului.

  • CONTEXT:
  • Sâmbătă, statul Israel a fost atacat de organizația teroristă Hamas. Potrivit BBC, sunt peste 250 de victime, iar peste 100 de persoane sunt răpite. Iar numărul persoanelor dispărute este de ordinul miilor
  • Ministrul Apărării și Comandantul Poliției au declarat stare de război pe teritoriul țării
  • Israel a ripostat, atacând fâșia Gaza, unde s-au raportat peste 250 de victime
  • Duminică dimineață, Israel a fost atacat și din Nord, din zona Libanului, de organizația Hezbollah

Mesajele cu conotații politice sunt strict interzise de UEFA pe stadioane, iar în această categorie a intrat și steagul Israelului, pe care suporterul român a încercat să îl aducă pe Arena Națională. 

Oamenii de la securitate i-au explicat că nu are voie cu niciun fel de steag, iar persoana respectivă a părăsit zona stadionului.

VIDEO. Un suporter nu a fost lăsat cu steagul Israelului pe stadion la Dinamo - CFR Cluj

Și-a arătat și nemulțumirea și a oferit un exemplu din Scoția, unde suporterii lui Celtic și-au arătat susținerea pentru Palestina.

„Dacă apare un steag al Germaniei sau Elveției, e voie. Azi, la Celtic, a fost afișat un mesaj cu «Free Palestina» (n.r. - traducere: Palestina liberă) și a fost voie. Nimeni nu i-a dat afară. Asta e libertatea de exprimare? Sunt din România, dar am prieteni în Israel. Și nu sunt români. Știu prin ce trec acolo”, a explicat suporterul, înainte să plece de la Arena Națională.

„Basarabia e România”, interzis la Farul - Sheriff

În iunie, înainte de Farul - Sheriff 1-0, unul dintre fani, un copil, avea un mesaj pe care scria „Basarabia e România”, dar jandarmii nu i-au permis accesul cu el în tribună.

FIFA interzice mesajele cu tematică politică pe stadioane, astfel că forțele de ordine nu l-au lăsat pe puști să intre cu respectivul mesaj. Mesajul putea fi considerat unul provocator în contextul tensiunilor din Transnistria. 

Tiraspolul și-a autoproclamat independența fata de Republica Moldova, locuitorii din zonă fiind pro-Rusia, în timp ce capitala Chișinău susține o apropiere de Uniunea Europeană.

Citește și:

Fanii lui Celtic, de partea Palestinei în conflictul cu Israelul: „Glorie rezistenței” » Fostul jucător al scoțienilor le-a dat o replică dură: „Nu aveți nicio idee despre acest conflict! Nici măcar nu știți unde e Israelul pe hartă”
RĂZBOI ÎN ISRAEL
Fanii lui Celtic, de partea Palestinei în conflictul cu Israelul: „Glorie rezistenței” » Fostul jucător al scoțienilor le-a dat o replică dură: „Nu aveți nicio idee despre acest conflict! Nici măcar nu știți unde e Israelul pe hartă”
Jucătorii străini au început să părăsească Israelul: „Nu mă întrebați de fotbal. E război!”
ISRAEL
Jucătorii străini au început să părăsească Israelul: „Nu mă întrebați de fotbal. E război!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (11)
SteauaSusRasare
SteauaSusRasare  •  09 Octombrie 2023, 03:35

Nu înțeleg de ce nu poți să intri în stadion cu un drapel național, nu contează a cărei țări. Mi se par excesive măsurile

conicor2008
conicor2008  •  09 Octombrie 2023, 00:27

Ai voie doar cu steagul ucrainei, nu e politica! Orice alt steag trebuie interzis, ca e politica! Cica asa ne invata *** de la uefa si astea sunt regulile impuse de ei. Care mana-n mana cu fifa vor directiona un campionat mondil catre arabia saudita. Despre cel di qatar, nu se mai vorbeste deloc1 Nici macar despre anchetele in care au fost implicati sepp blater si platini, pentru spaga in vederea atribuirii acestui CM qatarului! Fara politica in fotbal, doar *** au voie! Tolontane, unde esti, deontologule?!?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno534
creeperno534  •  08 Octombrie 2023, 22:39

Ne intoarcem in comunism

Vezi toate comentariile (11)
Comentează