FOTBAL  »  Superliga  »  SCOTIA - ITALIA

Fanii italieni spun ca nationala lor nu va invinge Scotia pentru ca se va juca intr-o zi de 17

Articol de GSP - Publicat joi, 15 noiembrie 2007 00:00

NewsIn / Numarul 17 este considerat de italieni cu ghinion, iar majoritatea suporterilor echipei nationale spun ca prima reprezentativa probabil nu va castiga intalnirea cu Scotia, din Grupa B a preliminariilor EURO 2008, din cauza faptului ca partida va avea loc in ziua de 17, informeaza The Independent.

O anagrama a numarului roman 17 (XVII) este VIXI, un cuvant din latina, care tradus inseamna "Am trait", expresie pe care italienii o considera ca anunta decesul. Multi dintre suporterii italieni sunt superstitiosi, in timp ce majoritatea avioanelor companiei aeriene Alitalia nu au randul 17, multe dintre hotelurile din Italia nu au nicio camera cu numarul 17, iar a 17-a curba de la traseul de la Cesena al pistei de bob, care a fost folosit la Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino, este denumit locul "Fara nume".

"Italienii considera ca numarul 17 aduce ghinion", a explicat un scriitor italian, referitor la meciul pe care nationala il va sustine la 17 noiembrie, cu Scotia, in deplasare, contand pentru Grupa B a preliminariilor Campionatului European din 2008.

Italia a jucat 11 meciuri in ziua de 17 in ultimii 30 de ani si a castigat doar patru dintre ele. Nationala italiana a pierdut la 17 iulie 1994 si finala Campionatului Mondial, disputata in fata Braziliei. "Eu nu am astfel de superstitii, nu ma afecteaza cu nimic", a declarat Andy Watson, asistentul selectionerului Alex McLeish. "Nu cred ca incidentele din Italia se vor simti si sper ca meciul sa fie unul frumos, fara incidente", a spus secundul, in timp ce selectionerul nationalei scotiene a afirmat ca el se gandeste numai la formula de joc pentru meciul de sambata.

Italia ocupa locul 3 in Grupa B, cu 23 de puncte dupa 10 meciuri, in timp ce Franta si Scotia ocupa primele doua locuri, cu 25, respectiv 24 de puncte acumulate dupa 11 partide.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează